Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γιατί δεν πρέπει να βάζετε ποτέ τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου;

Δείτε αναλυτικά!

27 Σεπτεμβρίου 2019 11:06
Γιατί δεν πρέπει να βάζετε ποτέ τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου;

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου; Μοιάζει απολύτως φυσιολογικό: στην πόρτα του ψυγείου υπάρχουν οι αυγοθήκες.

Δείτε επίσης: Τι άλλο θα δούμε: Βάζει αβγό μέσα στον καφέ και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Οπότε πού καλύτερα ή σωστότερα να βάζουμε τα αυγά; Κι όμως, η τοποθέτηση των αυγών στην πόρτα του ψυγείου είναι λάθος και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και κινδύνους για την υγεία μας.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πόρτα του ψυγείου είναι συνήθως το πιο ζεστό σημείο της συσκευής, πράγμα που σημαίνει ότι τα αυγά δεν διατηρούνται όσο διάστημα θα μπορούσαν αν ήταν μέσα στο ψυγείο.

Προσθέστε σε αυτό και το γεγονός ότι η πόρτα ανοιγοκλείνει και τα αυγά εκτίθενται σε ακόμα πιο μεγάλη θερμοκρασία και γίνεται απολύτως κατανοητό γιατί δεν πρέπει να φυλάσσονται εκεί.

Παράλληλά, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι το ψωμί θα πρέπει να φυλάσσετε σε πλαστική σακούλα ή κατευθείαν στην κατάψυξη και ποτέ στο ψυγείο, καθώς μπαγιατεύει πιο γρήγορα.

Δείτε επίσης: Τελικά πόσα αυγά "κάνει" να φάμε σε μια μέρα;

Φρούτα όπως οι μπανάνες δεν μπαίνουν ποτέ στο ψυγείο, αντιθέτως καλό είναι να φυλάσσονται στον πάγκο της κουζίνας και να αγοράζονται πιο άγουρες, αν δεν σκοπεύουμε να τις καταναλώσουμε άμεσα.

Κέτσαπ και μαγιονέζα φυλάσσονται πάντα, αφού ανοιχτούν, στο ψυγείο, όπως και οι μαρμελάδες, οι ντομάτες και τα μήλα, ενώ, αντιθέτως από την κοινή άποψη, το κόκκινο κρασί αν ανοιχτεί είναι καλύτερο να φυλάσσεται στο ψυγείο.

Ένα πορτοκάλι θα σε σώσει απ' τη δυσοσμία του ψυγείου!

ώρα μπορείς! Εξαφάνισε τις ανεπιθύμητες μυρωδιές από το ψυγείο σου με ένα πορτοκάλι!

Το πορτοκάλι είναι ένα αγαπημένο φρούτο. Το τρώμε σκέτο, φτιάχνουμε χυμό ενώ το χρησιμοποιούμε στο φαγητό και τις σαλάτες.

Δείτε επίσης: Εσύ γνωρίζεις γιατί βάζουμε τα πορτοκάλια σε κόκκινο διχτάκι;

Από ότι φαίνεται όμως το πορτοκάλι δεν είναι ένα απλό φρούτο, αλλά μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα.

Είναι κάτι που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στην κουζίνα με διαφορετικούς τρόπους.



Ψάχνοντας στο Διαδίκτυο βρήκαμε μια απίστευτη χρήση του πορτοκαλιού.

Τι θα συμβεί λοιπόν αν βάλουμε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο;

Πρώτα απ’ όλα, κόψε ένα πορτοκάλι στη μέση και βγάλε τη σάρκα του. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε τις φλούδες του ως μπολάκι.

Γέμισε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθέτησέ τη μέσα στο ψυγείο, στο πίσω μέρος.

Άφησε το πορτοκάλι με το αλάτι μέσα στο ψυγείο μέχρι να δες το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πέταξε το πορτοκάλι και τοποθέτησε νέα φλούδα με αλάτι.

Τι αποδεικνύουμε με αυτό το τρικ;

Βάζοντας αλάτι με πορτοκάλι στο ψυγείο, οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν από το εσωτερικό του ψυγείου και ο χώρος θα μυρίζει υπέροχα.

Το τρικ είναι ιδανικό σε περίπτωση που έχεις ξεχάσει μέσα στο ψυγείο φαγητό που χάλασε.

Έτσι, θα διώξεις τις ανεπιθύμητες μυρωδιές μέσα από το ψυγείο και θα το κάνεις να μοσχοβολά φρεσκάδα.

Tips για όλες τις νοικοκυρές: Πώς να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα!

Σας έχει τύχει να φτιάχνεται μια φρουτοσαλάτα και τα φρούτα σας να έχουν μαυρίσει πριν καν την ετοιμάσετε; Το μαύρισμα των φρούτων μπορεί να καταστρέψει την παρουσίαση του πιάτου αλλά και τη γεύση του!

Πολλοί χρησιμοποιούν λεμόνι για να κρατήσουν τα φρούτα τους μακριά από το μαύρισμα αλλά και για να τα κρατήσουν φρέσκα και τραγανά για περισσότερο.

Το κακό με αυτό το κόλπο είναι πως το λεμόνι αλλοιώνει τη γεύση των φρούτων. Δείτε το παρακάτω βίντεο για να μάθετε ένα νέο κόλπο, με το οποίο θα κρατήσετε τα φρούτα σας φρέσκα για περισσότερο, χωρίς μαύρισμα και αλλοίωση της γεύσης τους!

Ποιο είναι το μυστικό; Ένα από τα πιο μαγικά προϊόντα της φύσης, το μέλι! Το μέλι ως γνωστόν χάρη στις χημικές του ιδιότητες, έχει την ικανότητα να διατηρείτε για απίστευτα μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να χαλάσει, αν αποθηκευτεί κατάλληλα.

Το μαύρισμα στα φρούτα και τα λαχανικά συμβαίνει εξαιτίας των πολυφαινολών οξείδασης, και το μέλι περιλαμβάνει μια ένωση που εξουδετερώνει το ένζυμο αυτό και σταματάει το μαύρισμα.

Τα πιο κοινά φρούτα στο μαύρισμα είναι τα μήλα και τα αχλάδια, όμως δεν είναι και τα μοναδικά. Στα λαχανικά, οι πατάτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες στο μαύρισμα, και το κόλπο αυτό δουλεύει και σε αυτές επίσης! Δείτε το χρήσιμο αυτό κόλπο παρακάτω. Και μην ξεχνάτε να κοινοποιείτε ό,τι σας αρέσει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share