Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021

5+1 χρήσεις τις χάρτινης σακούλας που θα σας λύσουν τα χέρια!

Απλά και χρήσιμα tips!

20 Σεπτεμβρίου 2019 20:30
5+1 χρήσεις τις χάρτινης σακούλας που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι χάρτινες σακούλες τροφίμων έχουν αμέτρητες χρήσεις μέσα στο σπίτι και πολλές από αυτές δεν τις έχετε σκεφτεί ή ακούσει ποτέ. Εμείς βρήκαμε 5+1 που θα σας λύσουν τα χέρια!

Οι συγκεκριμένες σακούλες είναι ανακυκλώσιμες, πολύ χρήσιμες και μπορείτε να τις εκμεταλλευτείτε με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους.Πως θα εξαφανίσεις τους κίτρινους λεκέδες από τα άσπρα ρούχα;

Κάντε τα φρούτα σας να ωριμάσουν πιο γρήγορα Βάλτε τα άγουρα φρούτα μέσα σε μια χάρτινη σακούλα τροφίμων και κλείστε την. Μέσα σε λίγες ώρες (το πολύ μια ημέρα) τα φρούτα σας θα είναι ώριμα και έτοιμα να τα απολαύσετε. Τα φρούτα απελευθερώνουν αέριο αιθυλενίου σιγά σιγά και η χάρτινη σακούλα αποθηκεύει αυτό το αέριο που βοηθάει στην ωρίμανση του φρούτου. Αυτό το τρικ όμως δεν λειτουργεί με σακούλες άλλου είδους (πχ. πλαστικές).

undefined

Τα φρούτα σας θα ωριμάσουν πολύ πιο γρήγορα αν τα τοποθετήσετε μέσα σε μια χάρτινη σακούλα τροφίμων.
Kρατήστε φρέσκα τα κρεμμύδια και τα σκόρδα Για να διατηρήσετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα φρέσκα για 2 ή 3 μήνες χωρίς να χαλάσουν, βάλτε τα σε χάρτινες σακούλες τροφίμων και τοποθετήστε τα στο πιο χαμηλό ράφι του ψυγείου σας. Το ίδιο ακριβώς τρικ μπορείτε να ακολουθήσετε και για τα μανιτάρια, ώστε να παραμείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο διάστημα. Με αυτό το τρικ δεν θα χρειαστεί να πετάξετε ποτέ ξανά τα κρεμμύδια σας.
Οργανώστε τα εβδομαδιαία σνακς Βάλτε σε πρόγραμμα τη διατροφή και τη ζωή σας χρησιμοποιώντας τις χάρτινες σακούλες τροφίμων. Μπορείτε εύκολα να τα καταφέρετε με τον εξής τρόπο:

1.Ανοίξτε 5 μικρές ή μεγάλες χάρτινες σακούλες πάνω στο τραπέζι της κουζίνας.

2.Τοποθετήστε σε καθεμία από αυτές 1 φρούτο, 1 μπάρα δημητριακών και όποιο άλλο σνακ επιθυμείτε.

3. Κολλήστε πάνω ετικέτες που γράφουν τις ημέρες της εβδομάδας για να ξέρετε ποιο σνακ πρέπει να πάρετε μαζί σας, σε περίπτωση που θέλετε να τρώτε συγκεκριμένα σνακ κάθε μέρα στη δουλειά.

5+1 χρήσεις τις χάρτινης σακούλας

Φροντίστε να έχετε μερικές χάρτινες σακούλες τροφίμων μέσα στην τσάντα σας γιατί θα σας φανούν χρήσιμες σε πολλές στιγμές της καθημερινότητάς σας.

Σερβίρετε τα σνακς Περιμένετε καλεσμένους και δεν ξέρετε που να σερβίρετε τα σνακς σας ή θέλετε μια εναλλακτική ιδέα από τα κλασικά γυάλινα (λίγο βαρετά) μπολ; Πάρτε μερικές μικρές χάρτινες σακούλες τροφίμων και σερβίρετε εκεί πατατάκια, ποπ κορν, ξηρούς καρπούς και ζαχαρωτά. Σπασμένα γυαλιά; Δες πως θα τα μαζέψεις με μια μόνο κίνηση!

undefined

Κεράστε τους καλεσμένους σας βάζοντας σνακς σε χάρτινες σακούλες τροφίμων. Μεταφέρετε τον καφέ σας στη δουλειά Μπορεί οι χάρτινες σακούλες τροφίμων να είναι ιδανικές για τη μεταφορά σνακ στη δουλειά, αλλά έχουν και μια ακόμα χρήση για το γραφείο που θα σας λύσει τα χέρια. Βάλτε μέσα στη μεγάλη χάρτινη σακούλα τον καφέ σας και μεταφέρετέ τον με ασφάλεια στη δουλειά χωρίς να έχετε το άγχος μήπως χυθεί και λερωθεί η τσάντα ή τα πράγματά σας.

Βγάλτε το κερί από το τραπεζομάντηλο Τώρα στις γιορτές όλοι μας χρησιμοποιούμε πιο πολλά κεριά για να δημιουργήσουμε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στο σπίτι μας. Για να απομακρύνετε από το τραπεζομάντηλο το κερί που έσταξε τοποθετήστε πάνω στον λεκέ μια χάρτινη σακούλα τροφίμων, σιδερώστε και δείτε τον λεκέ να φεύγει από το ύφασμα και να αποτυπώνεται στη σακούλα σας. Μόλις φύγει το μεγαλύτερο μέρος του λεκέ μπορείτε να πλύνετε το τραπεζομάντηλο κανονικά στο πλυντήριο ρούχων!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share