Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο!

Δείτε το!

9 Σεπτεμβρίου 2019 08:29
Θα πάθετε πλάκα μόλις δείτε τι θα συμβεί αν βάλετε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο!

Δεν θα πιστεύετε τι θα συμβεί αν βάλετε ένα πορτοκάλι στο ψυγείο...

Ξέρατε πως το πορτοκάλι έχει ακόμα μία… σωτήρια χρησιμότητα; Εκτός από το να το τρώμε, βοηθά και με αρκετούς τρόπους σε ολόκληρο το σπίτι.

Προς το παρόν θα ασχοληθούμε με τον χώρο του ψυγείου. Ναι, που έχει αποκτήσει μία μυρωδιά εσχάτως. Ξέρετε εσείς γιατί. Για πάμε, όμως, να το λύσουμε.

Βήμα 1ο: Πάρτε ένα πορτοκάλι και κόψτε το στη μέση. Βγάλτε τη σάρκα του και χρησιμοποιήστε τις φλούδες ως μπολάκι.

Βήμα 2ο: Γεμίστε τη μισή φλούδα με αλάτι και τοποθετήστε τη μέσα στο ψυγείο και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος.

Βήμα 3ο: Αφήστε το πορτοκάλι με το αλάτι μέσα στο ψυγείο μέχρι να δείτε το αλάτι να υγροποιείται. Μόλις το αλάτι γίνει διαφανές, πετάξτε το πορτοκάλι και τοποθετήστε νέα φλούδα με αλάτι.

Τι θα πετύχετε με αυτό το τρικ; Όλες οι άσχημες μυρωδιές θα φύγουν από το εσωτερικό του ψυγείου σας και όλος ο χώρος θα μοσχομυρίσει. Αυτό το τρικ είναι ιδανικό σε περίπτωση που ξεχάσατε κάποιο φρούτο, λαχανικό ή φαγητό μέσα στο ψυγείο και χάλασε ή αν το ψυγείο σας έχει κάποιο πρόβλημα και μυρίζει εσωτερικά.

Αν βάζετε κι εσείς τα αυγά στο ψυγείο, πρέπει να το διαβάσετε!

Aν κι εσείς ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανθρώπων που καταναλώνουν αυγά τότε θα πρέπει να διαβάσετε την παρακάτω έρευνα! Μην πετάτε τα τσόφλια των αυγών: Δείτε σε τι μπορούν να σας φανούν χρήσιμα!

Νέες επιστημονικές μελέτες φέρνουν στο φως της δημοσιότητας νέα στοιχεία, που σίγουρα πρέπει να γνωρίζετε….

Ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε τον σωστό τρόπο αποθήκευσης.

Που μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας μετά την αγορά τους; Μήπως στο ψυγείο; Άνθρωποι από άλλες χώρες έχουν την τάση να διατηρούν τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και αν και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι αβλαβές, μερικές φορές μπορεί να είναι επιβλαβές για την υγεία.

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο πιο κοινός κίνδυνος από την κατανάλωση αυγών είναι το βακτήριο γνωστό ως Salmonella.

«Σε εργαστηριακές δοκιμές, η εισαγωγή σαλμονέλας σε αυγά είναι πιο επιτυχής στα αυγά που μένουν εκτός ψυγείου«, δημοσιεύθηκε στο Journal of Food Protection.

Αλλά το National Public Radio ισχυρίζεται ότι δεν χρειάζεται να βάζετε τα αυγά στο ψυγείο, επειδή σχεδόν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες λαμβάνουν μέτρα για την καθαρότητά τους, ελέγχοντας π.χ. τους παραγωγούς. Στην Ευρώπη, τα περισσότερα από τα κοτόπουλα έχουν εμβολιασθεί κατά της σαλμονέλας.

Σύμφωνα με την FDA, τα εμβόλια είναι ένας αρκετά αποτελεσματικός τρόπος πρόληψης κατά της σαλμονέλας. Η Marianne Gravely, τεχνικός εμπειρογνώμονας στο USDA για την Ασφάλεια των Τροφίμων και την Υπηρεσία Επιθεώρησης, συμβουλεύει να μην κρατάτε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Ειδικά επειδή δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί αν το κέλυφος των αυγών είναι απαλλαγμένο από παθογόνους παράγοντες.

Επιπλέον, ένα από τα μεινονεκτήματα σχετικά με τα βακτήρια που προκαλούν τροφική δηλητηρίαση είναι ότι δεν επηρεάζουν τη γεύση, τη μυρωδιά ή την εμφάνιση των τροφίμων. Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε αν ένα κοτόπουλο έχει μολυνθεί με σαλμονέλα ή όχι, έτσι είναι πιθανό ότι τα αυγά – είτε αυτά προέρχονται από ένα μανάβικο, τα αγοράσατε από κτηνοτρόφο ή την πίσω αυλή του γείτονά σας – περιέχουν σαλμονέλα.

Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε πως θέλετε να αποθηκεύσετε τα αυγά σας, αλλά θα πρέπει να είστε ενήμεροι για τους κινδύνους που διατρέχετε. Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share