Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Αυτά τα λάθη τα κάνουμε όλοι με τα ψώνια στο σουπερμάρκετ και σπαταλάμε τα χρήματά μας χωρίς λόγο!

Τι κάνουμε λάθος;

4 Σεπτεμβρίου 2019 15:49
Αυτά τα λάθη τα κάνουμε όλοι με τα ψώνια στο σουπερμάρκετ και σπαταλάμε τα χρήματά μας χωρίς λόγο!

Λάθη κάνουμε κατά τη διάρκεια της αγοράς προϊόντων. Όταν κάνουμε τα ψώνια της εβδομάδας θέλουμε να παίρνουμε φρέσκα προϊόντα και γευστικά. Πως μπορούμε όμως να διακρίνουμε τα προϊόντα χαμηλότερης ποιότητας και να επιλέξουμε τα σωστά; ΕΝΦΙΑ: Τα λάθη που πρέπει να διορθώσετε για να κερδίσετε τις εκπτώσεις!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μην εξαπατείστε από τα τεχνάσματα των σούπερ μάρκετ.

1.Αποφύγετε τα ανασυσκευασμένα αντικείμενα.

Είναι πολύ πιθανό αυτές οι τροφές να έχουν λήξει ή να λήγουν σύντομα. Ακόμα και τα αυτοκόλλητα με τις πληροφορίες δεν λένε πολλά γιατί δεν είναι δύσκολο να αλλαχτούν αν χρειαστεί.

2. Προσοχή στο σημείο με τα εκλεκτά προϊόντα.

Προσοχή στις σαλάτες που έχουν πολύ σκόρδο και μπαχαρικά: τα χρησιμοποιούν για να καλύψουν τροφές που έχουν λήξει. Να θυμάστε πως οι σαλάτες με λάδι είναι πιο ασφαλείς από τις σαλάτες με μαγιονέζα.

3. Ελέγξτε την κατάσταση της συσκευασίας.

Φθορές στην συσκευασία δείχνουν πως πιθανώς το προϊόν να μην είχε αποθηκευτεί ή μετακινηθεί σωστά.

4. Εξετάστε προσεκτικά τα προϊόντα.

Οι υπάλληλοι έχουν εκπαιδευτεί να παρουσιάζουν τα προϊόντα από την καλή τους πλευρά. Πρέπει να κοιτάτε όμως για σημάδια που δεν είναι τόσο εμφανή. Το ίδιο ισχύει και για τα κατεψυγμένα, που σε πολλές περιπτώσεις είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε οπτικά λόγω του πάγου.

5. Προσοχή στα υπερβολικά φωτεινά προϊόντα.

Πολλοί νομίζουν πως όσο πιο φωτεινό είναι το κέτσαπ, τόσο πιο καλή γεύση έχει. Αλλά τα φυσικά προϊόντα ποτέ δεν είναι πολύ φωτεινά. Αυτό το έντονο χρώμα πιθανώς να οφείλεται σε χημικά κατά την καλλιέργεια των τροφών ή σε χρωστικές. Ο τρόπος που ψωνίζετε αποκαλύπτει το ζώδιο σας!

6. Μην βαριέστε, ψάξτε για όσα χρειάζεστε.

Για να πουλήσουν τα ακριβά προϊόντα, τα σουπερμάρκετ τα βάζουν στα καλύτερα σημεία. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι και τα πιο ποιοτικά. Για να μειώσουν την χασούρα από προϊόντα που λήγουν, οι υπάλληλοι τα βάζουν προς τα έξω. Η λύση είναι απλή: ψάξτε στο βάθος του ραφιού για να βρείτε τις πιο φρέσκες τροφές.

7. Να επιλέγετε τοπικά προϊόντα.

Είναι καλύτερο να αγοράζουμε τοπικά προϊόντα γιατί η μεγάλη μετακίνηση και πιθανές παραβάσεις των συνθηκών μεταφοράς μπορεί να έχουν αλλοιώσει την γεύση και την ποιότητα.

8. Ζητήστε την συμβουλή των υπαλλήλων.

Είναι δύσκολο να πουν ψέματα σε πελάτες. Ρωτήστε τους για το πόσο φρέσκες είναι οι τροφές και πού μπορείτε να τις βρείτε. Ακόμα και αν προσπαθήσουν να σας πουν ψέματα είναι πολύ πιθανό να το καταλάβετε.

Λάθη που κάνουμε οι περισσότεροι κατά τη διάρκεια των αγορών μας στο σούπερ μάρκετ.

Πλυντήριο πιάτων: 5+1 πράγματα που κάνατε λάθος έως τώρα!

Το πλυντήριο πιάτων είναι μία από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας. Αν δεν το χρησιμοποιείτε σωστά, όμως, μπορεί να μετατραπεί σε ένα εργαλείο που θα δημιουργεί προβλήματα, αντί να σας λύνει τα χέρια. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα λάθη που κάνετε και πως να τα διορθώσετε.

Το υπερφορτώνετε Δε χρειάζεται να παραγεμίζετε το πλυντήριο γιατί έτσι το νερό δε μπορεί να φτάσει σε όλες τις επιφάνειες με αποτέλεσμα τα πιάτα να μην καθαριστούν και να πρέπει να ξαναβάλετε το πλυντήριο για δεύτερη φορά. Κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτόν τον τρόπο!

Ξέρετε πόσα ακόμα αντικείμενα εκτός από πιάτα μπορεί να να καθαρίσει ένα πλυντήριο πιάτων;

Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριό σας.

Δεν τοποθετείτε σωστά τα πιάτα Βάλτε τα πιο λερωμένα πιάτα στο κέντρο του πλυντηρίου και βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει κάποιο σκεύος που μπλοκάρει τον βραχίονα ψεκασμού και την σαπουνοθήκη.

Βάζετε το απορρυπαντικό μέσα στο πλυντήριο Το να βάλετε το απορρυπαντικό μέσα στο πλυντήριοείναι μεγάλο λάθος γιατί όταν ξεκινήσει το πλύσιμο αυτό θα πάει και θα 'κάτσει' στον πάτο του πλυντηρίου χωρίς να καθαρίσει τα πιάτα. Βάλτε το απορρυπαντικό στη σωστή του θέση.

«Κολλάτε» τα γυάλινα ποτήρια μεταξύ τους Βάλτε τα γυάλινα ποτήρια ανάμεσα στα 'δόντια' του πλυντηρίου και αφήστε λίγο κενό ανάμεσά τους αν δε θέλετε να χαραχθούν ή να σπάσουν. Αν, όμως, σπάσουν μάθετε πώς να μαζέψετε εύκολα τα σπασμένα γυαλιά.Τέλος στον εφιάλτη: Αυτοί είναι οι 5 απλοί τρόποι για να απομακρύνετε την δυσοσμία από τον νεροχύτη!

Δείτε πώς θα κάνετε τα θαμπά ποτήρια να αποκτήσουν τη χαμένη τους λάμψη.

Αναμειγνύετε ασήμι με ανοξείδωτα Το να βάλετε στο πλυντήριο ασημένια και ανοξείδωτα αντικείμενα δεν είναι κακό αλλά αν ακουμπάνε μεταξύ τους τότε θα υπάρξει αντίδραση ανάμεσα στα δύο μέταλλα που μπορεί να οδηγήσει σε σκασίματα.

Αποφεύγετε να βάζετε χειροποίητα πιάτα στο πλυντήριο.
Βάζετε χειροποίητα πιάτα στο πλυντήριο Αποφύγετε να βάλετε στο πλυντήριο οτιδήποτε ξύλινο, πορσελάνινο ή άλλο καλό πιάτο που είναι ζωγραφισμένο στο χέρι. Αν δεν θέλετε να σας χαλάσει τότε προτιμήστε να το πλύνετε στο χέρι. Βασικά συμπεριφερθείτε σε αυτά τα σκεύη με το σεβασμό που συμπεριφέρεστε σε ένα καλό μεταξωτό φόρεμα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share