Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα;

Είναι ένα από τα αντικείμενα που πρέπει να προσέχουμε!

8 Αυγούστου 2019 15:50
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε οδοντόβουρτσα;

Ένα από τα βασικά αντικείμενα στο σπίτι σας που χρειάζεται πολύ συχνά αλλαγή είναι ηοδοντόβουρτσα! Πόσο συχνά όμως πρέπει να την αλλάζετε; Το ξέρατε; Αυτή η συνήθεια που κάνουμε το πρωί καταστρέφει τα δόντια!

Η οδοντόβουρτσα αποτελεί το πιο σημαντικό εργαλείο της προσωπικής υγιεινής κάθε ανθρώπου, καθώς χρησιμοποιείται κάθε πρωί και βράδυ για να κρατάμε καθαρά τα δόντια μας! Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι το στόμα και συγκεκριμένα τα δόντια είναι καθρέφτης μίας καλής υγείας!

Η Αμερικανική Οδοντιατρική Εταιρεία (ADA) συνιστά αντικατάσταση της οδοντόβουρτσας περίπου κάθε 3 με 45 μήνες και αυτό γιατί σύμφωνα με την μελέτη του βρετανικού Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ μια οδοντόβουρτσα "κουβαλά" τουλάχιστον 10 εκατομμύρια βακτήρια, μεταξύ των οποίων το E. coli και ο σταφυλόκοκκος.

Είναι σημαντικό να γνωρίιζουμε ότι το ανθρώπινο στόμα έχει κατά μέσο όρο 100-200 είδη βακτηρίων, τα περισσότερα από τα οποία καταλήγουν στην οδοντόβουρτσα μετά από κάθε βούρτσισμα.

Μια καινούργια οδοντόβουρτσα υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί με βακτήρια, ιούς και μύκητες είτε από το στόμα, είτε από το περιβάλλον του μπάνιου αμέσως μετά την πρώτη χρήση που θα της κάνουμε.

Απαραίτητο για την στοματικής μας υγεία λοιπόν είναι η οδοντόβουρτσα να αλλάζει κάθε 3 με 4 μήνες αλλά και πιο νωρίς αν παρατηρήσουμε ότι έχουν φθαρεί οι τρίχες, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορεί πια να καθαρίζει καλά τα δόντια μας.

Όταν ένας άνθρωπος δεν καθαρίζει σωστά τα δόντια του θα δημιουργήσει σε βάθος χρόνου μεγάλο πρόβλημα στα ούλα αλλά και γενικότερα στη στοματική του κοιλότητα.

Γιατί δεν πρέπει να πετάξετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα! - Οι απίστευτες χρήσεις της θα σας εντυπωσιάσουν!

Μην κάνετε ποτέ το λάθος και πετάξετε την παλιά σας οδοντόβουρτσα, καθώς έχει άπειρες χρήσεις που θα σας εντυπωσιάσουν και όχι μόνο στο καθάρισμα! Πως να απολυμάνετε σωστά την οδοντόβουρτσα σας!

Δεν θα πιστεύετε σε τι μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε!

Μην πετάτε ποτέ την παλιά σας οδοντόβουρτσα καθώς η χρήση της εξακολουθεί να είναι πολύτιμη!

Μπορεί για τα δόντια σας να μην κάνει πλέον τη δουλειά της, όμως μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί σε πολλές άλλες δουλείες!

Μπορείτε, λοιπόν, με τη παλιά σας οδοντόβουρτσα να τρίβετε τα νύχια σας κατά τη διάρκεια μανικιούρ-πεντικιούρ, να καθαρίζετε τοίχους από μολυβιές παιδιών, τα ευαίσθητα κοσμήματά σας, ακόμα και τα παπούτσια σας!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Μούχλα στο σπίτι σας; Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Αυτά είναι τα 10 πιο βρώμικα αντικείμενα του σπιτιού σας!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share