Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Με αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή χρήματα!

11 Ιουλίου 2019 13:41
Με αυτόν τρόπο θα καθαρίσεις το κλιματιστικό σου!

Το καλοκαίρι με την τόση ζέστη, όλοι λίγο πολύ χρησιμοποιούμε το κλιματιστικό. Βέβαια πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί με τον τρόπο καθαρισμού του.

Ο σωστός τρόπος καθαρισμού κάνει το κλιματιστικό μας να λειτουργεί καλύτερα αλλά είναι καλό και για την υγεία μας!

Τα ακάθαρτα κλιματιστικά έχουν κατηγορηθεί για παθήσεις από αλλεργίες, μέχρι και επιδημίες. Δείτε πώς θα καθαρίσετε το δικό σας από τις σκόνες, τα βακτήρια και τις βρομιές που έχει μαζέψει, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή χρήματα.

Φίλτρα: Για να καθαρίσετε τα φίλτρα του κλιματιστικού σας θα χρειαστείτε 1/2 φλ. ξίδι και 1/2 φλ. ζεστό νερό.

Ξεκινήστε ρίχνοντας το μείγμα μέσα σε μια μεγάλη λεκάνη.

το μεταξύ βγάλτε από το κλιματιστικό σας τα φίλτρα.

Βρείτε τις δύο εγκοπές που βρίσκονται δεξιά και αριστερά των φίλτρων και αφαιρέστε τα.

Αφού τα τινάξετε για να φύγουν οι πολλές σκόνες, βουτήξτε τα στη λεκάνη και αφήστε τα να μουλιάσουν για 20-30 λεπτά. Έπειτα ξεπλύντε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Εσωτερικό: Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του κλιματιστικού (αυτό που βλέπετε, δηλαδή, όταν αφαιρέσετε τα φίλτρα) θα χρειαστείτε μια τρόμπα την οποία θα βρείτε στα σούπερ μάρκετ και κοστίζει περίπου 25 ευρώ, ένα καλό καθαριστικό κι ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους.

Ξεκινήστε γεμίζοντας την τρόμπα με νερό στο οποίο έχετε διαλύσει και λίγο καθαριστικό. Ψεκάστε το εσωτερικό του κλιματιστικού κι έπειτα καθαρίστε το με το πινέλο. Αδειάστε την τρόμπα και γεμίστε την και πάλι μόνο με νερό.

Καθαρίστε το εσωτερικό από το καθαριστικό.

Εξωτερική μονάδα: Για να καθαρίσετε την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού το μόνο που χρειάζεστε είναι νερό.

Μπορείτε να το πλύνετε και με το λάστιχο που έχετε στη βεράντα σας.

Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομήσετε έως και 40% λιγότερο ρεύμα από το κλιματιστικό σας!

Θέλετε να εξοικονομήσετε έως και 40% λιγότερο ρεύμα από το κλιματιστικό σας, αλλά δεν ξέρετε πως;

Αν κάτι είναι χειρότερο από την αφόρητη ζέστη και την αποπνικτική ατμόσφαιρα του καλοκαιριού, αυτό σίγουρα είναι ο λογαριασμός ρεύματος στο τέλος του μήνα. Επίσης, αυτός είναι ο λόγος που το κλιματιστικό βγάζει αυτή την άσχημη μυρωδιά!

Οι ζέστες «έπιασαν» για τα καλά και τα 40άρια έκαναν την εμφάνισή τους, με τα κλιματιστικά να μην κλείνουν καθόλου.

Υπάρχει τρόπος να μειώσουμε τα έξοδα του κλιματιστικού, ώστε και να δροσιζόμαστε αλλά και να μην «καιγόμαστε» όταν έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ;

Ναι, υπάρχει και μπορεί να κάνει το κλιματιστικό να «καίει» έως και 40% λιγότερο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένας ανεμιστήρας οροφής, το κόστος του οποίου ξεκινά από 20 ευρώ.

Τοποθετώντας τον στην οροφή του καθιστικού, όπου περνάτε τις περισσότερες ώρες, ο κρύος αέρας ανακυκλώνεται πιο αποτελεσματικά επιτρέποντας στο κλιματιστικό να δροσίζει περισσότερο με πολύ λιγότερη ενέργεια.

Βάλτε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα οροφής και ανεβάστε τον θερμοστάτη του κλιματιστικού μέχρι και 4 βαθμούς.Θα δείτε και μόνοι σας ότι δεν θα έχει καμία απολύτως διαφορά από τις προηγούμενες χαμηλές θερμοκρασίες.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share