Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου 2021

Πόσο αντέχουν τα φαγητά στο ψυγείο;

Προσοχή!

21 Ιουνίου 2019 17:06
Πόσο αντέχουν τα φαγητά στο ψυγείο;

Πολλά φαγητά τρώγονται μετά από μία ή δυο μέρες χωρίς κανένα πρόβλημα, αρκεί να συντηρηθούν σωστά στο ψυγείο. Πολλοί μάλιστα βρίσκουν τα όσπρια, τα λαδερά έως και τα ζυμαρικά πιο νόστιμα την επόμενη μέρα.

Πόσες μέρες μπορείτε να τα συντηρήσετε στο ψυγείο;
Για να συντηρήσετε τα τρόφιμα στο ψυγείο, το μόνο που χρειάζεστε είναι κλειστά σκεύη (πλαστικά ή γυάλινα). Αφήστε το φαγητό να κρυώσει και μετά βάλτε το στη συντήρηση (κατά προτίμηση στη μέση του ψυγείου).

1- Λαδερά - έως 2 μέρες

2 - Όσπρια - έως 2 μέρες

3- Ζυμαρικά - έως 3 μέρες

4 - Ομελέτα - έως 1 μέρα

5 -Τζατζίκι - έως 5 μέρες

6 - Χοιρινό και βραστό κοτόπουλο - έως 3 μέρες

7 - Μελιτζανοσαλάτα - έως 5 μέρες

8 - Σάλτσα ντομάτας - έως 6 μέρες

Πηγή: ygeiamou.gr

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα τυριά στο ψυγείο;

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρούνται τα τυριά στο ψυγείο και να μην φοβάστε να τα καταναλώσετε; Τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να τα διατηρείτε περισσότερο;

Αν το τυρί είναι συσκευασμένο, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας, καλό είναι να τοποθετηθεί σε πλαστικό δοχείο κατάλληλο για τρόφιμα, ώστε να διατηρήσει την υγρασία του.

Η θερμοκρασία του ψυγείου πρέπει να είναι ρυθμισμένη στους 2- 4οC.

Τυρί ψυγείο

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε τη φέτα είναι σε τάπερ με άλμη.

Η γραβιέρα, για να διατηρηθεί φρέσκια, πρέπει να φυλαχθεί μέσα σε καλά κλεισμένο γυάλινο ή πλαστικό δοχείο, μαζί με ένα «κυβάκι» ζάχαρης, που θα «τραβάει» την υγρασία.

Προσοχή όμως! Μην φυλάσσετε στο ίδιο δοχείο διαφορετικούς τύπους τυριών, γιατί το ένα μεταδίδει στο άλλο τη δική του μυρωδιά, με αποτέλεσμα η γεύση και το άρωμα του κάθε τυριού να αλλοιώνεται.

Μην τοποθετείτε τα τυριά στην κατάψυξη, γιατί χαλάει η υφή τους. Μόνο μερικά σκληρά τυριά, όπως το κεφαλοτύρι ή το τσένταρ, όταν είναι τριμμένα, μπορούν κατ’ εξαίρεση να αποθηκευτούν και στην κατάψυξη – τυλιγμένα σφιχτά μέσα σε μια πλαστική σακούλα φαγητού – χωρίς να χάσουν τη γεύση τους.

Τι κάνω με το τυρί που έχει μουχλιάσει;

Αφού το τυρί ανοιχθεί από την αρχική του συσκευασία και παραμείνει για κάποιες ημέρες στο ψυγείο, είναι πολύ πιθανό να παρατηρηθούν σημάδια μούχλας στην εξωτερική επιφάνειά του.
Τα τυριά που έχουν μυρίσει ή μουχλιάσει μέχρι μέσα δεν τρώγονται, σύμφωνα με το cretalive. Αν όμως η αλλοίωση είναι επιφανειακή, μπορείτε να αφαιρέσετε με το μαχαίρι τη μούχλα κόβοντας το τυρί σε βάθος 2 εκατοστών από την επιφάνεια και να καταναλώσετε το ανεπηρέαστο τμήμα του, σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Αυτό που θα πρέπει να σας θορυβήσει περισσότερο είναι ο σχηματισμός αέρα στο εσωτερικό της συσκευασίας ή του δοχείου στο οποίο φυλάσσεται το τυρί. Σημαίνει ότι έχουν παραχθεί αέρια από μικροοργανισμούς.

Tips
* Τοποθετήστε τα τυριά στα πάνω ράφια του ψυγείου.
* Μην καθαρίζετε τα τυριά που έχουν εξωτερικό περίβλημα, αν δεν πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα.
* Όταν αγοράζετε συσκευασμένα τυριά που διατηρούνται σε κενό αέρα, προσέξτε η συσκευασία τους να μην έχει τρύπες ή σκασίματα.
* Αν παίρνετε τυρί από τον πάγκο, αφαιρέστε το χαρτί, και διατηρήστε το σε γυάλινο δοχείο.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα παραδοσιακά Ελληνικά φαγητά που χάθηκαν με τα χρόνια!

Προσοχή: Ποια καλλυντικά χρειάζονται ψυγείο το καλοκαίρι!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share