Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας!

Η εμφάνιση της μούχλας στους τοίχους είναι ένα συχνό φαινόμενο!

30 Μαΐου 2019 21:21
Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας!

Η υγρασία πρόκειται για ένα από τα πιο επίμονα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθεί στα περισσότερα σπίτια, αργά ή γρήγορα.

Η υπερβολική εσωτερική υγρασία μπορεί πραγματικά να προκαλέσει ζημιές, όπως μούχλα η οποία είναι η ποσότητα των υδρατμών στον αέρα και μπορεί να προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα, πονοκεφάλους και πόνους στις αρθρώσεις.

Η εμφάνιση της μούχλας στους τοίχους είναι ένα συχνό φαινόμενο, ενώ δεν δημιουργείται μόνο από τις εξωτερικές περιβαλλοντικές συνθήκες.

Τα επίπεδα υγρασίας μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να ξεπερνούν το 40-50% και η θερμοκρασία του σπιτιού στους 18°C-20°C. Ένας μετρητής υγρασίας θα σας βοηθήσει ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τα επίπεδα υγρασίας.

Πως να απαλλαγείτε απο την υγρασία του σπιτιού σας

1. Αυτό που πρέπει να κάνετε αρχικά είναι να βρείτε τι προκαλεί την υγρασία στο σπίτι σας και αντιμετωπίσετε άμεσα το πρόβλημα. Στη συνέχεια δοκιμάστε να τρίψετε τη μούχλα με ένα από τα παρακάτω : νερό με χλωρίνη, ξύδι ,οινόπνευμα ή χλωρίνη με απορρυπαντικό. Ψεκάστε στο σημείο και τρίψτε το δυνατά. Αυτό βέβαια θα βοηθήσει μόνο αν η μούχλα βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

2. Για να αντιμετωπίσετε την υγρασία μέσα στο σπίτι καλό θα ήταν να ανοίξετε το κλιματιστικό σας. Βοηθάει στην μείωση της υγρασία στον αέρα...

3. Αν η μούχλα βρίσκεται στο μπάνιο σας, φροντίστε να μην κλείνετε την πόρτα ή το παράθυρο, ώστε να μη διατηρείται η υγρασία μέσα στο δωμάτιο. Άλλη μια λύση είναι να εγκαταστήστε μια συσκευή εξαερισμού...

4. Μετακινήστε τα φυτά σε εξωτερικούς χώρους. Προσπαθήστε να μην έχετε φυτά μέσα στο σπίτι σας και αν ακόμα θέλετε να έχετε τα φυτά μέσα στο σπίτι προτιμήστε εκείνα που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα.

5. Αν το πρόβλημα είναι μακροχρόνιο και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε από αυτό, ενώ έχετε προσπαθήσει να το καθαρίσετε, τότε χρησιμοποιείστε ειδικά αντιμουχλικά προϊόντα. Σπρέι αλλά και ειδικές μπογιές που μπορούν να προστατέψουν τους τοίχους σας σε μεγάλο βαθμό.

Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

Η υγρασία στην ντουλάπα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί πολλά σπίτια λόγω κακής μόνωσης ή κατασκευής. Το κακό είναι πως δίνει μια δυσάρεστη μυρωδιά σε όλη την ντουλάπα αλλά και στα ρούχα. Κάντε της έξωση σήμερα κιόλας!

Μόλις ανακαλύψετε την υγρασία στο εσωτερικό της ντουλάπας σας, αναλάβετε δράση.
Ένα πολύ έξυπνο και οικονομικό tip για να διώξετε αυτή την άσχημη μυρωδιά από την ντουλάπα σας είναι να πάρετε μερικές λευκές κιμωλίες και να τις δέσετε με ένα λαστιχάκι όλες μαζί. Κρεμάστε τις κιμωλίες στο εσωτερικό της ντουλάπας (μπορείτε ακόμα και να τις βάλετε μέσα σε ένα κομμάτι τούλι και να τοποθετήσετε το τούλι σε μια γωνιά της ντουλάπας) και δείτε τη μυρωδιά να εξαφανίζεται αμέσως. Η κιμωλία θα απορροφήσει την υγρασία.
Πριν ξεκίνησετε το καθάρισμα του εσωτερικού της ντουλάπας, αδειάστε την εντελώς.

undefined
Αν το πρόβλημα της υγρασίας είναι πολύ πιο έντονο και έχετε παρατηρήσει ακόμα και σταγόνες νερού στο εσωτερικό της ντουλάπας σας τότε θα πρέπει να αναλάβετε δράση. Βάλτε σε μια λεκάνη 4 μέρη χλιαρό νερό και 1 μέρος χλωρίνη. Με ένα σφουγγάρι τρίψτε ελαφρά τις επιφάνειες που έχουν μούχλα. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 15 λεπτά και έπειτα περάστε τις με ένα καθαρό πανί. Σε όλη τη διάρκεια της παραπάνω διαδικασίας καλό είναι να έχετε ανοιχτές τις μπαλκονόπορτες και τα παράθυρα για να στεγνώσει πιο γρήγορα και η ντουλάπα. Επιπλέον κάθε φορά που ανοίγετε τις μπαλκονόπορτές σας για να αερίζεται το δωμάτιό σας, φροντίζετε να ανοίγετε και τις πόρτες των ντουλαπών σας καθώς χρειάζονται και αυτές καθαρό αέρα.

Τι να κάνετε μετά το καθάρισμα

Κάθε φορά που θα αερίζετε το δωμάτιό σας φροντίζετε πέρα από παράθυρα και μπαλκονόπορτες να ανοίγετε και τα φύλλα από τις ντουλάπες σας. Λόγω του ότι είναι κλειστές συνεχώς τείνουν να μαζεύουν πολύ υγρασία.
Μην σιδερώνετε μέσα στο υπνοδωμάτιο. Προτιμάτε να το κάνετε στο σαλόνι. Επίσης μετά το σιδέρωμα μην αποθηκεύετε κατευθείαν τα ρούχα στις ντουλάπες καθώς μιας και είναι ακόμα ζεστά βγάζουν υδρατμούς.
Με τη χρήση κάποιου μικρού αφυγραντήρα ντουλάπας μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα διαπαντός.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share