Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9 tips για να χρησιμοποιήσεις και με άλλους τρόπους μια κρεμάστρα!

Πράγματα που δεν έχετε σκεφτεί!

15 Απριλίου 2019 15:30
9 tips για να χρησιμοποιήσεις και με άλλους τρόπους μια κρεμάστρα!

Σήμερα δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία στις κρεμάστρες μας και τις χρησιμοποιούμε με διάφορους εναλλακτικούς τρόπους!

Ξύλινες ή μεταλλικές, οι κρεμάστρες δεν λείπουν ποτέ από κανένα σπίτι. Οι περισσότεροι, μάλιστα, έχουμε αρκετές να ξεκουράζονται στη ντουλάπα μας, περιμένοντας να τις ντύσουμε με νέα ρούχα. Παρακάτω θα βρείτε 7 ιδέες που θα σας εμπνεύσουν να τις βγάλετε από την εφεδρεία και να τις μεταμορφώσετε σε χρηστικά και όμορφα αντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας μία πινελιά πρωτοτυπίας. Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

Ιδέα 1: Κρεμάστρα-Κοσμηματοθήκη Θα χρειαστείτε μια μεταλλική κρεμάστρα και περίπου 60 δευτερόλεπτα για να αποκτήσετε μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής κοσμηματοθήκης. Απλά στρίψτε την κεφαλή της κρεμάστρας οριζόντια κατά 90ο μοίρες. Στη συνέχεια, στερεώστε την στον τοίχο (ή κάποια άλλη σταθερή επιφάνεια της επιλογής σας) και χρησιμοποιήστε την κεφαλή της σαν γάντζο από όπου μπορείτε να κρεμάσετε τα βραχιόλια, τα κολιέ και τα υπόλοιπα κοσμήματά σας. Εναλλακτικά, κρεμάστε την κρεμάστρα σας σε κάποιο γάντζο και περάστε τα κοσμήματά σας από τη βάση της (βλέπει εικόνα παρακάτω).

Ιδέα 2: Κρεμάστρα Τοίχου Κι όμως μπορείτε να αλλάξετε το look της εισόδου σας δημιουργώντας μία μίνι γκαρνταρόμπα. Πώς; Αντικαθιστώντας τις κλασικές μεταλλικές λαβές με ξύλινες κρεμάστρες.

Αντικαταστήστε τις κλασικές μεταλλικές λαβές με ξύλινες κρεμάστρες για να δημιουργήστε μία πρωτότυπη κρεμάστρα τοίχου.
Αν σας περισσεύουν μεταλλικές κρεμάστρες μπορείτε να φτιάξετε αυτήν την εκδοχή.
Ιδέα 3: Οργάνωση ντουλάπας Χρησιμοποιήστε διαφορετικά χρώματα, όχι μόνο για να κάνετε την ντουλάπα σας πιο «ζωντανή», αλλά και για να κατηγοριοποιήσετε τα ρούχα σας. Για παράδειγμα, βάψτε πράσινες τις κρεμάστρες στις οποίες κρεμάτε τα παλτό, τα μπουφάν και τις ζακέτες σας, πορτοκαλί εκείνες στις οποίες κρεμάτε τα παντελόνια σας, κ.ο.κ. Οι κατηγορίες, όπως και τα χρώματα που θα διαλέξετε, είναι στο χέρι σας.


Ιδέα 4: Μίνι-ραφιέρα τοίχου Οι μεταλλικές κρεμάστρες μπορούν να «φιλοξενήσουν» τα βιβλία και τα περιοδικά ή ακόμα και τους παλιούς δίσκους σας με δύο κινήσεις. Χρησιμοποιώντας μία πένσα, λυγίστε τους δύο βραχίονες της κρεμάστρας προς τα κάτω, περίπου στη μέση τους. Μετά, φτιάξτε το κάτω μέρος της κρεμάστρας σε τετράγωνο σχήμα. Τέλος λυγίστε το κάτω μέρος προς τα πάνω (σαν να διπλώνετε ένα ύφασμα προς τον γάντζο της κρεμάστρας).

Ιδέα 5: Αντιολισθητικές κρεμάστρες Βάλτε στοπ στην πτώση των ρούχων στο πάτωμα της ντουλάπας, καλύπτοντας την επιφάνεια των μεταλλικών κρεμαστρών σας με σπάγκο ή κλωστή.

Το σχοινί θα βοηθήσει τις κρεμάστρες σας ώστε να μην γλιστράνε.
Μεταμορφώστε τη Ντουλάπα σας Μέσα σε 1 Εβδομάδα

Ιδέα 6: Κρεμάστρα για φουλάρια Ανοίξτε τη βάση της ξύλινης κρεμάστρας σας και τοποθετήστε μέσα μερικά πλαστικά κοκαλάκια (κυκλοφορούν πλέον παντού!). Περάστε μέσα από κάθε κοκαλάκι ένα φουλάρι και βάλτε την κρεμάστρα στη ντουλάπα σας.

Μια όμορφη ιδέα για να οργανώσετε τα φουλάρια σας.
Ιδέα 7: Πίνακας σημειώσεων Περάστε κορδέλες διαφορετικού μήκους στην κάτω πλευρά μίας ξύλινης κρεμάστρας. Χρησιμοποιώντας μανταλάκια, μπορείτε να στερεώνετε πάνω τους φωτογραφίες, μηνύματα κλπ., δημιουργώντας έναν ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο πίνακα σημειώσεων.

Αρκεί μία κρεμάστρα και μερικές κορδέλες για να φτιάξετε έναν ξεχωριστό και παιχνιδιάρικο πίνακα σημειώσεων.
Ιδέα 8: Κρεμάστρα για περιοδικά Πρόκειται για το πιο απλό trick αποθήκευσης περιοδικών. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κρεμάσετε την κρεμάστρα σας στον τοίχο, σε κάποιο γαντζάκι ή πόμολο και να κρεμάστε στη βάση της περιοδικά!

Μια υπέροχη ιδέα!
Ιδέα 9: Κρεμάστρα για ζώνες Έχετε συνηθίσει να τυλίγετε και να «κρύβετε» τις ζώνες σέ ένα κουτί ή συρτάρι, αλλά μπορείτε να κάνετε την αποθήκευσή τους πιο εύκολη υπόθεση, απλά βιδώνοντας γαντζάκια σε μία ξύλινη κρεμάστρα. Για να μάθετε ακριβώς πώς θα το κάνετε, δείτε το άρθρο

Πως να οργανώσετε σωστά την ντουλάπα σας για πιο εύκολη χρήση!

Μην το το αμελήσετε για πολύ καιρό, διότι την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε να το κάνετε θα είναι απίστευτα χρονοβόρο. Πρώτα απ’όλα πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να αφαιρέσετε τα ρούχα που δεν φοράτε και να τα δωρίσετε. Στη συνέχεια ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για μια οργανωμένηντουλάπα,ώστε να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να βρείτε αυτό που ψάχνετε, χωρίς να χάνετε καθόλου χρόνο...

1. Αδειάστε τη ντουλάπα σας και τοποθετήστε τα ρούχα στις κρεμάστρες, ανά είδος ή ανά χρώμα και δίπλα δίπλα, τα παντελόνια όλα μαζί, οι ζακέτες το ίδιο και πάει λέγοντας...

2. Βάλτε τα ρούχα που φοράτε πιο συχνά σε μια άκρη που να μην επηρεάζει τα υπόλοιπα ρούχα ώστε αυτα που δεν έχετε φορέσει να μένουν πάντα τακτοποιημένα...

3. Τα αξεσουάρ σας αποθηκεύστε τα κάπου αλλού. Σε κάποιο συρτάρι ίσως και αν αυτό είναι αδύνατο χρησιμοποιείστε κουτιά και τοποθετήστε τα ανά είδος τα Μαντίλια, τις ζώνες, τις τσάντες,τα κασκόλ και τις γραβάτες σας...

4. Ανακυκλώστε τα ρούχα σας.Για κάθε καινούργιο κομμάτι που προσθέτετε στην ντουλάπα σας φροντίστε να το βάλετε στη θέση κάποιου άλλου που δεν φέρατε συχνά κ εκείνο δωρίστε το. Μη γεμίζετε τη ντουλάπα σας με ρούχα που δεν έχετε σκοπό να φορέσετε ποτέ ξανά .

5. Μην βάζετε φορεμένα ρούχα ξανά μέσα στην ντουλάπα, θα αλοιωθεί η φρεσκάδα των ρούχων που δεν έχετε φορέσει.

6. Όσο κουραστικό και ακούγεται διπλώστε καλά τα ρούχα σας γιατί εκτός από μια συμμαζεμένη ντουλάπα βοηθούν και στην εξοικονόμηση του χώρου.

7. Αφού καθαρίσετε καλά τη ντουλάπα σας προσθέστε αρωματικά και αντισκωριακά για να δώσετε μια φρέσκα τα στη ντουλάπα σας...

8. Τέλος πολύ σημαντικό είναι να διατηρήσετε τη ντουλάπα σας σε αυτή την κατάσταση για να το καταφέρετε αυτό θα πρέπει κάθε φορά που χρησιμοποιείτε κάποιο ρούχο να το ξανά βάζετε στη θέση του για να γίνει η σχέση σας με τα ρούχα σας πιο εύκολη και πιο εύχρηστη .

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

To φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!

Έχει υγρασία η ντουλάπα σας; Δείτε πως να την καταπολεμήσετε!

Για περισσότερα θέματα για το σπίτι δείτε στο AthensMagazine.gr

TAGS
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share