Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Kόλλησε η τσίχλα στο χαλί σου; Δες πως να τη βγάλεις!

Αυτός ο τρόπος θα σε σώσει!

3 Απριλίου 2019 14:57
Kόλλησε η τσίχλα στο χαλί σου; Δες πως να τη βγάλεις!

Λάθη γίνονται και η τσίχλα μπορεί να βρεθεί στο χαλί αντί για παράδειγμα να βρεθεί στο τασάκι και για το οποίο και προοριζόταν. Και δεν έφτανε που έπεσε, στην προσπάθειά σου να την πιάσεις στον αέρα, την πάτησες κιόλας για να βεβαιωθείς πως έγινε η ζημιά. Υπάρχει τρόπος να βγει και να επιστρέψει η μπουχάρα σου στην πρότερή της κατάσταση.
Επίσης αγού αναφερόμαστε στα tips για το σπίτι με αυτό το καθαριστικό θα έχει πεντακάθαρα τζάμια!
Γέμισε μία πλαστική σακούλα με παγάκια και τοποθέτησέ την πάνω στην τσίχλα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις η τσίχλα παγώσει, προσπάθησε με ένα ξυραφάκι να αφαιρέσεις όσο περισσότερη γίνεται. Μόλις επαναλάβεις τη διαδικασία θα αφαιρέσεις και τα υπολείμματα.

Ένας ακόμα τρόπος είναι χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση προσοχή να μην κάψεις το χαλί. Με τη βοήθεια της θερμότητας η τσίχλα θα γίνει πιο εύπλαστη κι εσύ θα μπορέσεις να την αφαιρέσεις. Μπορείς να φορέσεις ένα πλαστικό γάντι και με απαλές κινήσεις να τραβήξεις την τσίχλα από το χαλί.

Οι δύο τρόποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά για πιο γρήγορο αποτέλεσμα
Γέμισε μία πλαστική σακούλα με παγάκια και τοποθέτησέ την πάνω στην τσίχλα για τουλάχιστον 30 λεπτά. Μόλις η τσίχλα παγώσει, προσπάθησε με ένα ξυραφάκι να αφαιρέσεις όσο περισσότερη γίνεται. Μόλις επαναλάβεις τη διαδικασία θα αφαιρέσεις και τα υπολείμματα. Αλάτι: Πως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με 31 διαφορετικούς τρόπους!

Ένας ακόμα τρόπος είναι χρησιμοποιήσεις το πιστολάκι των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση προσοχή να μην κάψεις το χαλί. Με τη βοήθεια της θερμότητας η τσίχλα θα γίνει πιο εύπλαστη κι εσύ θα μπορέσεις να την αφαιρέσεις. Μπορείς να φορέσεις ένα πλαστικό γάντι και με απαλές κινήσεις να τραβήξεις την τσίχλα από το χαλί.

Οι δύο τρόποι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και συνδυαστικά για πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Πως να κάνετε το σπίτι σας να μοσχοβολάει με έναν απλό τρόπο!

Ποιος χρειάζεται τα χημικά και επικίνδυνα για την υγεία αποσμητικά χώρου όταν μπορεί να φτιάξει μόνος του το πιο μυρωδάτο, υγιεινό και φρέσκο αρωματικό;

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

  • ένα βαμβακερό πανί
  • κάποιο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας

Δεν χρειάζεται καν να γεμίσετε όλο το σπίτι με λουλούδια για να μοσχοβολήσει.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε λίγο από το αιθέριο έλαιο στο πανί και να περάσετε με αυτό τη λάμπα ενός φωτιστικού σας όταν αυτό είναι σβηστό. Μπορείτε, μάλιστα, να κάνετε το ίδιο με όλες τις λάμπες των φωτιστικών σας.

Καθαριότητα στο σπίτι: Έτσι θα αφαιρέσετε 17 λεκέδες από το χαλί!

Καθαριότητα στο σπίτι: Με αυτόν τον οδηγό δεν θα ανησυχήσετε ξανά αν δημιουργηθεί οποιοσδήποτε λεκές πάνω στο χαλί σας!

Δείτε τους τρόπους για να καθαρίσετε το χαλί σας!

Αλκοόλ Χρησιμοποιήστε ένα απορροφητικό πανί και με ένα μείγμα απορρυπαντικού και ξιδιού θα καθαρίσετε εύκολα τον δύσκολο αυτό λεκέ.

Αίμα Ανακατέψτε ξίδι και απορρυπαντικό πιάτων και με ένα πανάκι καθαρίστε τον λεκέ. Αν περάσει ώρα από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ο λεκές, χρησιμοποιήστε οξυζενέ και τρίψτε απαλά μέχρι να καθαρίσει τελείως η λερωμένη επιφάνεια.

Κόλλα Για λεκέ από κόλλα θα χρειαστείτε ένα μαχαίρι για να ξύσετε την επιφάνεια που λερώθηκε και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα κόλλας. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε λευκό οινόπνευμα.

Μανό Με λίγο ασετόν ο λεκές αυτός θα αφαιρεθεί. Επειδή όμως το ασετόν ξεβάφει σε κάποιους τύπους χαλιών, καλό είναι να το δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή επιφάνεια.

Μαστίχα Αρχικά ξύστε τη μαστίχα με ένα μαχαίρι και στη συνέχεια αφαιρέστε τον λεκέ χρησιμοποιώντας απορρυπαντικό, ξίδι ή λίγο λάδι φαγητού και στη συνέχεια διαλύτη.

Καφές, σάλτσα, παγωτό, γάλα και εμετός Όλοι αυτοί οι λεκέδες αφαιρούνται με τον ίδιο τρόπο. Απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι! Τρίψτε με ένα απορροφητικό πανί και αφήστε τη βρεγμένη επιφάνεια του χαλιού σας να στεγνώσει φυσικά.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι σας έχουμε πέντε κόλπα για να απαλλαγείτε απο την άσχημη μυρωδιά στην κουζίνα!

Όσο πιο γρήγορα προσπαθήσετε να καθαρίσετε τον λεκέ τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.
Κερί Για να αφαιρέσετε το κερί από το χαλί σας θα πρέπει να σιδερώσετε την επιφάνεια που λερώθηκε με στυπόχαρτο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μπορείτε να βρείτε στυπόχαρτο στη Βιοκαρπέτ.

Σκουριά Βάλτε το χαλί σας στον ήλιο τοποθετώντας πάνω στον λεκέ λίγες σταγόνες λεμονιού και αλάτι. Αφήστε το χαλί στον ήλιο για αρκετή ώρα. Στη συνέχεια ξεπλύντε με νερό.

Σοκολάτα, αυγό, λίπη και φρούτα Ξύστε τον λεκέ με μαχαίρι και στη συνέχεια καθαρίστε με απορρυπαντικό πιάτων και ξίδι.

Μελάνι Το μελάνι είναι ένας πολύ δύσκολος λεκές και για να αφαιρεθεί θέλει πιο δραστικά μέτρα. Χρησιμοποιήστε καθαρό οινόπνευμα και στυπόχαρτο ή μουλιάστε το χαλί σας σε γάλα.

Απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να αφαιρέσει τους πολύ δύσκολους λεκέδες. Μόνοι σας ίσως κάνετε μεγαλύτερη ζημιά.
Για τα μείγματα απορρυπαντικού-ξιδιού που αναφέρουμε παραπάνω θα πρέπει να ανακατέψετε σε 2 φλ. νερού, 1/2 κ.γ. διάφανο υγρό πιάτων και 1/2 φλ. λευκό ξίδι.

*Προτού το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε κάποιον λεκέ, δοκιμάστε το σε μια μικρή επιφάνεια του χαλιού σας.

Σε περίπτωση που κάποιος λεκές στο χαλί σας επιμένει ή αν υπάρχει παλιός λεκές που έχει ποτίσει μέσα στις ίνες και στο πέλος του χαλιού σας, καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε τους ειδικούς πάνω στον καθαρισμό και τη φροντίδα των χαλιών.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share