Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

To φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!

Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν πρόκειται να μαραθεί!

3 Απριλίου 2019 10:18
To φυτό που δεν μαραίνεται ποτέ είναι οτι καλύτερο για το σπίτι!

Λέγεται μος και δεν πρόκειται να μαραθεί όσα χρόνια και αν περάσουν! Φτιάξτε λοιπον, μόνοι σας το πιο όμορφο διακοσμητικό σαλονιού με το φυτό μος!

Να σας θυμήσουμε τα 3 chic φυτά θα τα συναντάτε σε όλα τα μοντέρνα σπίτια!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Ένα μπολ της επιλογής σας, είτε μικρό είτε πιο μεγάλο
Μια συσκευασία μος (δεν κοστίζει πάνω από 3 ευρώ)
Κόλλα για χόμπι
Μια πλαστική μπάλα σπασμένη στα δύο
7 Πρωτότυποι Τρόποι για να Βάλετε Φυτά στο Σπίτι σας

Ξεκινήστε βάζοντας τη μισή μπάλα μέσα στο μπολ και ξεκινήστε να κολλάτε στο εσωτερικό της με την κόλλα το μος!

Δημιουργήστε ένα φυσικό αποτέλεσμα και στολίστε με αυτό το τραπέζι σας.

Μήπως πρέπει να πάρεις κι εσύ ένα σπίτι σου; - Αυτά είναι τα φυτά που χαρίζουν... οξυγόνο!

Ξέρουμε όλοι ότι τα φυτά του σπιτιού μας παράγουν οξυγόνο.

Αλλά λίγοι ξέρουμε ότι, επιπλέον, τα φυτά έχουν την ιδιότητα να καθαρίζουν τον αέρα από τις τοξίνες και τις σκόνες, πράγμα που είναι εξαιρετικά θετικό για την υγεία μας.

Η NASA διενήργησε έρευνα για τα φυτά εσωτερικού χώρου και συμπέρανε ότι ορισμένα από αυτά είναι πιο δραστήρια από άλλα στην εξυγίανση του περιβάλλοντος και στον περιορισμό των τοξινών από ένα δωμάτιο.

Δείτε τα παρακάτω 6 φυτά που είναι τα καλύτερα:

Αλόη

Αυτό το φυτό είναι ιδανικό για να αυξάνει το οξυγόνο του σπιτιού, γιατί απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα και το μονοξείδιο του άνθρακα. Η Αloe Vera είναι ένα πραγματικό καθαριστικό για τον αέρα.

Φίκος (FicusElastica)

Είναι ένα φυτό που δεν χρειάζεται πολύ φως και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να καθαρίζει τον αέρα. Αλλά αποφύγετε τον φίκο αν στο σπίτι υπάρχουν παιδιά ή ζώα γιατί τα φύλλα του μπορεί να είναι τοξικά για όποιον τα δοκιμάσει. Υπάρχουν διάφορα είδη φίκων, είναι όλα κατάλληλα.

Κισσός (Hedera Helix)

Είτε εντός είτε εκτός σπιτιού, είναι ένα φυτό που πρέπει να αποκτήσετε. Μέσα σε έξι ώρες ο κισσός μπορεί να καθαρίσει το 60% των τοξινών του αέρα.

Φυτό «αράχνη» (ChlorophytumComosum)

Εύκολο και πανέμορφο φυτό, πολλαπλασιάζεται γρήγορα. Είναι καταπληκτικό γιατί είναι ικανό να κάνει φωτοσύνθεση με το ελάχιστο δυνατό φως. Είναι πολύ αποτελεσματικό στο να απορροφά τις τοξίνες του αέρα, όπως το μονοξείδιο του άνθρακα. Μια μόνο γλάστρα έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον αέρα σε έναν χώρο 200 τ.μ.

Σανσιβέρια (Sanseveria Trifasciata « Laurentii »)

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σπαθίφυλλο (Spathiphyllum « Maum Loa »)

Καθαρίζει τις τοξίνες του αέρα και παράγει οξυγόνο. Η NASA αναφέρει στην έρευνά της ότι χρειάζονται 15-18 τέτοια φυτά σε έναν χώρο 500 τ.μ. για να καθαρίσει πλήρως. Σε χώρο 80 τ.μ. θα χρειαστείτε 3-4 από αυτά τα «μαγικά» φυτά που είναι κατάλληλα ακόμη και για υπνοδωμάτιο.

Πρόκειται για πολύ ανθεκτικό φυτό και πραγματοποιεί φωτοσύνθεση με ελάχιστο φως. Είναι καταπληκτικό ακόμη και σε υπνοδωμάτιο γιατί παράγει οξυγόνο ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Διαβάστε περισσότερα θέματα για σπίτι στο Athensmagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share