Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τι άλλο μπορείς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σκούπα; Κέρδισε χρόνο!

Εσύ το ήξερες;

2 Απριλίου 2019 10:26
Τι άλλο μπορείς να καθαρίσεις με την ηλεκτρική σκούπα; Κέρδισε χρόνο!

Το καθάρισμα του σπιτιού μπορεί να γίνει πολύ δύσκολο.Ειδικά το σκούπισμα. Όλοι έχουμε όμως την μαγική λύση που λέγεται «ηλεκτρική σκούπα».

Μας βοηθά στο να κρατάμε το σπίτι μας πεντακάθαρο.Όμως, μερικές φορές ξεχνάμε να σκουπίσουμε βασικά σημεία του σπιτιού.Η ηλεκτρική σκούπα δεν είναι μόνο για το πάτωμα.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν 7 σημεία που καθαρίζονται δύσκολα και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σκούπα μας για να τα κάνουμε «λαμπίκο».

Κάποια δεν τα είχαμε σκεφτεί ως τώρα ενώ άλλα τα ξεχνάμε.

Να σας θυμίσουμε ένα κόλπο για να καθαρίσετε τους βουλωμένους σωλήνες ή τις φραγμένες υδρορροές μέσα σε λίγα λεπτά

Σας τα παρουσιάζουμε τις 7 άλλες χρήσεις της ηλεκτρικής σκούπας:

Το στρώμα

Είναι δύσκολο το καθάρισμα του στρώματος. Μόνο με την ηλεκτρική σκούπα μπορείς να το κάνεις. Μπορεί να το έχεις αμελήσει ή να μην το έχεις σκεφτεί ποτέ έως τώρα. Καθαρίζει την βρωμιά, τη σκόνη και τις τρίχες.
Τον ανεμιστήρα οροφής

Ο ανεμιστήρας οροφής υπάρχει ακόμα σε πολλά σπίτια είτε για χρήση είτε σαν διακόσμηση. Το πάνω μέρος του που δεν βλέπουμε μαζεύει σκόνη που μπορεί να μην έχεις καθαρίσει ποτέ. Γενικά, ανεμιστήρες και κλιματιστικά μαζεύουν αόρατη σκόνη για πολύ καιρό, ειδικά στο πάνω μέρος τους. Με την σκούπα θα φτάσεις σε απρόσιτα σημεία και θα τα καθαρίσεις μια και καλή.

Πάνω από τα ντουλάπια

Άλλο ένα δύσκολο και απρόσιτο σημείο είναι η πάνω επιφάνεια των ντουλαπιών. Ράφια, ντουλάπες, βιβλιοθήκες και άλλα έπιπλα που είναι πολύ ψηλά μένουν σκονισμένα για πολύ καιρό. Η ηλεκτρική σκούπα θα σου λύσει το πρόβλημα.

Κουρτίνες

Κι όμως, μπορείς να καθαρίσεις τις κουρτίνες σου με την ηλεκτρική σκούπα. Ειδικά το τελείωμα, που μαζεύει σκόνη από το πάτωμα μπορεί να καθαριστεί εύκολα και γρήγορα, χωρίς καν να τις ξεκρεμάσεις.


Πλακάκια

Τα πατώματα που έχουν πλακάκια χρειάζονται σκούπισμα όπως όλες οι άλλες επιφάνειες. Ειδικά τα λευκά πατώματα, μπορεί να μην φαίνονται βρώμικα αλλά είναι. Μην περιορίζεσαι στα χαλιά. Επίσης, μην ξεχνάς να σκουπίσεις το πάτωμα του μπάνιου.

Ράφια

Τα ανοιχτά ράφια επίσης μαζεύουν σκόνη και βρωμιά. Μπορεί ένα πανί να είναι εύκολη λύση αλλά η σκούπα είναι πιο αποτελεσματική.

Κάτω από τα έπιπλα

Είναι ένα σημείο που ξεχνάμε συνέχεια να σκουπίσουμε. Δεν σημαίνει όμως ότι είναι καθαρό και ότι δεν χρειάζεται σκούπισμα. Θα βρεις σκόνη και ίσως πολλά χαμένα αντικείμενα. Μετακίνησε τα πράγματά σου και θα δεις αποτέλεσμα.


Μπορεί να είναι δύσκολη αλλά φαίνεται ότι η ηλεκτρική σκούπα είναι θαυματουργή. Μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σχεδόν σε όλα τα αντικείμενα με προσοχή και θα δεις θεαματικά αποτελέσματα.

Διαβάστε και άλλα άρθρα για το σπίτι στο Athensmagazine.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share