Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

10 κόλπα για να προφυλάξετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες εάν μένετε στον 1ο όροφο!

'Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε!

17 Ιανουαρίου 2019 11:53
10 κόλπα για να προφυλάξετε το σπίτι σας από τους διαρρήκτες εάν μένετε στον 1ο όροφο!

Υπάρχουν κάποιοι τυπικοί κανόνες για να προστατέψετε το σπίτι σας από κλέφτες.

Εμείς αυτή τη φορά δεν θα σας πούμε αυτούς τους τυπικούς κανόνες που μπορείτε να διαβάσετε σε παλαιότερα άρθρα μας, αλλά έξυπνες ιδέες που ενδεχομένως να μην έχετε ξανακούσει.

Κουδούνι wi-fi: Το Ring Wi-Fi Video Doorbell είναι ένα από τα πιο διάσημα συστήματα ασφαλείας. Εξωτερικά μοιάζει με ένα απλό κουδούνι αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ έξυπνο» εργαλείο.

Συνδέεται με wi-fi και σας ενημερώνει μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό σας για το ποιος χτυπάει το κουδούνι σας, δείχνοντάς σας σε βίντεο την όψη του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρία Τσούτσια: Ο άνθρωπος που είναι στο πλευρό της 6 μήνες μετά τον θάνατο του Σωκράτη Κόκκαλη τζούνιορ!

Είτε είστε σπίτι είτε όχι μπορείτε να ξέρετε ανά πάσα στιγμή ποιος προσπαθεί να μπει στο σπίτι σας.

Χαμηλώστε την ένταση του τηλεφώνου σας: Όσο απλό και αν ακούγεται αυτό το τρικ μπορεί να σώσει το σπίτι σας από μια διάρρηξη. Εφόσον μένετε στον πρώτο όροφο, αρκετοί ήχοι (συμπεριλαμβανομένου και του κουδουνίσματος του τηλεφώνου) που προέρχονται από το εσωτερικό του σπιτιού ακούγονται και εκτός αυτού.

Χαμηλώνοντας την ένταση, το τηλέφωνό σας δεν πρόκειται να σας προδώσει!
Σύμφωνα με έρευνα, οι μήνες που γίνονται οι περισσότερες ληστείες είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος, ενώ τον Φεβρουάριο γίνονται οι λιγότερες, ενώ πιο ευάλωτα θεωρούνται τα σπίτια του 1ου ορόφου.

Συναγερμός που ακούγεται σαν σκύλος που γαβγίζει: Πρόκειται για έναν συναγερμό που με το που ενεργοποιηθεί ακούγεται σαν σκύλος που γαβγίζει. Ο συναγερμός αυτός κοστίζει 57 ευρώ και μπορείτε να τον αγοράσετε σε καταστήματα με συναγερμούς και είδη ασφαλείας.

Ζητήστε από έναν γείτονα βοήθεια: Αν έχετε σκοπό να λείψετε κάποιες μέρες από το σπίτι σας, ζητήστε από έναν γείτονα να παίρνει την αλληλογραφία σας αλλά και να παρκάρει το δεύτερο αυτοκίνητό του (αν έχει) στη δική σας θέση πάρκινγκ. Έτσι κανείς δεν θα υποπτευθεί ότι λείπετε.

Έξτρα κλειδαριά με συναγερμό: Θέλετε να ασφαλίσετε κάποιο αντικείμενο αξίας μέσα στο σπίτι σας; Βάλτε μια επιπλέον κλειδαριά. Μπορεί να κινήσει υποψίες αλλά με το που την ακουμπήσουν οι ληστές θα αρχίσει να χτυπάει συναγερμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βόμβα στον ΣΚΑΙ: Κόβει εκπομπή κορυφαίου παρουσιαστή πριν καν αρχίσει!

Ψεύτικο φως τηλεόρασης: Αυτό το gadget είναι πραγματικά πανέξυπνο. Το Fake TV τοποθετείται σε ένα τραπεζάκι δίπλα στο παράθυρο και βγάζει ένα φως που μοιάζει με το φως της τηλεόρασης. Έτσι οι κλέφτες νομίζουν ότι βρίσκεστε μέσα στο σπίτι και παρακολουθείτε τηλεόραση ενώ εσείς μπορεί να πίνετε το αγαπημένο σας κοκτέιλ στη Σαντορίνη. Κοστίζει 25 ευρώ και μπορείτε να το αγοράσετε σε ηλεκτρονικά καταστήματα με είδη ασφάλειας σπιτιού.

Αυτοκόλλητα: Μόνο με 6 ευρώ μπορείτε να αποκτήσετε τα αυτοκόλλητα που ίσως σώσουν το σπίτι σας από πιθανή εισβολή. Πρόκειται για την πιο οικονομική λύση προστασίας και με αυτά τα αυτοκόλλητα ίσως κάποιοι ληστές τρομάξουν και αποφύγουν να διαρρήξουν την οικία σας. Τα αυτοκόλλητα μπορεί να προειδοποιούν για σύστημα ασφαλείας που υπάρχει στο σπίτι ή για σκύλο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Lidl: Τι αηδιαστικό βρήκε πελάτης μέσα σε κιμά! Η φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!

Σύμφωνα με τα μέτρα αποτροπής της ελληνικής αστυνομίας πάνω από το 40% των ληστειών σε σπίτια γίνονται χωρίς να έχουν παραβιαστεί πόρτες και παράθυρα, κάτι που σημαίνει πως πολύς κόσμος ξεχνάει να κλειδώσει το σπίτι του όταν απουσιάζει από αυτό.

Ψεύτικη κάμερα: Δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα για μια ακριβή κάμερα ασφαλείας; Αγοράστε μια ψεύτικη που δείχνει 100% σαν αληθινή. Κοστίζει μόνο 7 ευρώ και μπορείτε να την αγοράσετε ηλεκτρονικά ή από καταστήματα με συστήματα ασφαλείας.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share