Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Ξύδι: 13 απίστευτες χρήσεις του, που θα εύχεστε να ξέρατε νωρίτερα!

Ειδικά Το 7 είναι απίστευτο…!

1 Δεκεμβρίου 2018 12:07
Ξύδι: 13 απίστευτες χρήσεις του, που θα εύχεστε να ξέρατε νωρίτερα!

Το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό όταν ακούμε ξύδι είναι η σαλάτα..!

Αλλά εμείς ανακαλύψαμε ότι έχει πολύ περισσότερες χρήσεις και οφέλη . Όχι μόνο μπορεί να αντικαταστήσει τα ακριβά καθαριστικά προϊόντα που πιθανόν έχετε κάτω από το νεροχύτη σας , μπορεί επίσης ,να χρησιμοποιηθεί και στον καλλωπισμό .

Λευκό ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι από τα προϊόντα που πρέπει να έχει κάθε σπίτι, γιατί πέρα από τη κουζίνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πολλές άλλες περιπτώσεις .

1. Σκοτώνει τα ζιζάνια

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Bershka: Το ιδανικότερο μπουφάν για τώρα που έπιασαν τα κρύα!

Το λευκό ξύδι είναι πολύ χρήσιμο στο να σκοτώσει τα ζιζάνια από τα λουλούδια που εμποδίζουν την ανάπτυξη τους. Ψεκάστε το απευθείας πάνω στα φύλλα.

2. Αφήνει τα μαλλιά μεταξένια

για απαλά και μεταξένια μαλλιά , αναμίξατε ένα μέρος λευκό ξύδι και 2 μέρη νερό . Ψεκάστε παντού στα μαλλιά σας και αφήστε το για 10 λεπτά και ξεπλύνετε.

3. Εξουδετερώνει τη μυρωδιά του τσιγάρου

Για να διώξετε τη μυρωδιά του τσιγάρου , βάλτε ξύδι σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στο μέρος από το οποίο θέλετε να διώξετε τη δυσοσμία .

4. Κάνει το βερνίκι νυχιών να διαρκεί περισσότερο

Πριν απλώσετε την πρώτη στρώση βερνικιού , βουτήξτε τα νύχια σας μέσα σε μισό φλιτζάνι με λευκό ξύδι για 10 λεπτά. Θα παρατηρήσετε ότι το βερνίκι νυχιών θα διαρκέσει περισσότερο.

5. Θα γυαλίσει το μπάνιο σας



Το ξύδι έχει λευκαντικές ιδιότητες . Διαλύστε 1 μέρος ξύδι μέσα σε 2 μέρη νερό και ψεκάστε την περιοχή που θέλετε να καθαρίσετε . Θα γυαλίζει όπως ποτέ άλλοτε.

6. Αφαιρεί λεκέδες από το πάτωμα και τις μοκέτες

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από το πάτωμα , αναμίξατε 1 φλιτζάνι λευκό ξύδι με 2 λίτρα ζεστό νερό. Για να καθαρίσετε μοκέτες , απλώστε το ξύδι στη λερωμένη επιφάνεια και μετά προσθέστε λίγο απορρυπαντικό . Αφήστε το να στεγνώσει και κατόπιν τρίψτε με μια βούρτσα και δείτε το λεκέ να εξαφανίζετε .

7. Αφαιρέστε λεκέδες από ιδρώτα

Ραντίστε αρκετή ποσότητα λευκού ξιδιού πάνω στη λερωμένη περιοχή του ρούχου , αφήστε το για τουλάχιστον 10 λεπτά, και ξεπλύνετε . Η αγαπημένη σας μπλούζα θα μοιάζει σαν καινούρια.

Μηλόξιδο

Εκτός από νοστιμιά στη σαλάτα , το μηλόξιδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην ομορφιά. Για να αποφύγετε αλλεργικές αντιδράσεις , είναι πολύ σημαντικό να το διαλύσεις με νερό. Απλώστε το τη νύχτα για να αποφύγετε την επαφή με τον ήλιο , διότι μπορεί να αφήσει λεκέδες στο δέρμα.

1. Αφαιρέστε τα σημάδια του χρόνου

© pexels

Βοηθάει να περιορίσετε τα νεκρά κύτταρα και αφήνει το δέρμα φρέσκο και νεότατο. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μηλόξιδο , σε μισό ποτήρι νερό και απλώστε το σε όλο το δέρμα με λίγο βαμβάκι . Αφήστε το για 30 λεπτά.

2. Καταπολεμήστε την ακμή και τα σπυράκια

Αφαιρεί το περιττό λίπος από το πρόσωπο, εμποδίζει τις μολύνσεις , θεραπεύει τα σημάδια της ακμής , ξεκλειδώνει τους πόρους και επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει σωστά .

3. Είναι το ιδανικό τονωτικό προσώπου



Μουλιάστε μια μπάλα από βαμβάκι με το μείγμα από 1 κουταλιά της σούπας ξύδι και 2 φλιτζάνια νερό. Απλώστε το σε καθαρό στεγνό πρόσωπο , αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών,καθημερινά πριν τον ύπνο. Μην το ξεπλύνετε. Το ξύδι βοηθάει να ισορροπήσει το φυσικό pH του δέρματος σε φυσιολογικά επίπεδα , αφαιρεί τις ακαθαρσίες και ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος.

4. Θεραπεύστε τη πιτυρίδα

Το μηλόξιδο κάνει θαύματα με την πιτυρίδα . Αναμίξατε 1/4 φλιτζανιού ξύδι με 1/4 φλιτζανιού νερό σε ένα μπουκάλι με σπρέι . Ψεκάστε στο κεφάλι και στα μαλλιά , τυλίξτε το κεφάλι σας με μια πετσέτα , αφήστε το για 15 λεπτά και ξεπλύνετε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μηλόξιδο στο αγαπημένο σας σαμπουάν .

5. Αφαιρέστε τις μελανιές


© flickr

Ποτίστε ένα κομμάτι καθαρό βαμβάκι με αδιάλυτο μηλόξιδο , απλώστε το απευθείας στις μελανιές και αφήστε το για μια ώρα. Η αντιφλεγμονώδης ιδιότητες του θα βοηθήσουν να ηρεμήσει το μελανιασμένο δέρμα , θα θα βελτιώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα επιταχύνει τη διαδικασία ανάρρωσης.

6. Καταλαγιάστε τα τσιμπήματα κουνουπιών

Το μηλόξιδο έχει αντισηπτικές , αντιβακτηριακές και καταπραΰντικές ιδιότητες που βοηθούν να ξεφορτωθείτε τη φαγούρα και να μειώσετε το πρήξιμο.

Γενικές συμβουλές για τη χρήση μηλόξιδου πάνω στο δέρμα:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Ατζούν «γλεντάει» την πρώην σύζυγο του: Ο απίστευτος όρος του για να παίρνει την διατροφή!

Ποτέ μην απλώνετε σκέτο μηλόξιδο — πάντα να το διαλύετε με νερό. Ειδάλλως μπορεί να αφήσει λεκέδες στο δέρμα ή να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση . Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 1 μέρος ξύδι ,ε 3 μέρη νερό .

Πριν χρησιμοποιήσετε το μείγμα ανακατέψτε καλά μ ώστε να αναμειχθούν καλά τα υλικά .

Πρίν το απλώσετε στο δέρμα σας σιγουρευτείτε ότι δεν σας προκαλεί αλλεργία . Απλώστε λίγο στο χέρι σας , αφήστε το λίγα λεπτά και αν δείτε ότι δεν παθαίνετε κάτι , τότε απλώστε το στο πρόσωπο σας.

Την πρώτη φορά που απλώνετε μηλόξιδο στο πρόσωπο σας καλό θα ήταν να το αφήσετε μόνο 5 λεπτά και να ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο από την επόμενη εφαρμογή.

Θυμηθείτε ότι αυτές οι θεραπείες πρέπει να γίνονται βράδυ για να αποφεύγετε την επαφή με τον ήλιο , που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο δέρμα.

Μπορείτε να βάλετε αραιωμένο μηλόξιδο σε ένα μπουκάλι με σπρέι και να το χρησιμοποιείτε σαν δροσιστική λοσιόν . Να αποφεύγετε την επαφή με τα μάτια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share