Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πάρτε ιδέες: 6 χρώματα που θα βρείτε σε κάθε στιλάτο σπίτι!

Τα χρώματα που θα επικρατήσουν!

8 Αυγούστου 2018 13:59
Πάρτε ιδέες: 6 χρώματα που θα βρείτε σε κάθε στιλάτο σπίτι!

Και όταν λέμε «στιλάτο σπίτι» εννοούμε στιλάτο, Σκανδιναβικό σπίτι!

Οι Σκανδιναβοί φτιάχνουν πολύ όμορφα σπίτια, γεμάτα ζεστασιά και στιλ. Αυτός είναι και ο λόγος που είπαμε να αναλύσουμε τον τρόπο που διακοσμούν οι Σκανδιναβοί και να δούμε τι χρώματα επιλέγουν να βάζουν στη διακόσμηση του σπιτιού τους.

Δεν υπάρχει Σκανδιναβικό σπίτι που να μην είναι εμπνευσμένη η διακόσμησή του από τη φύση. «Πάντα εμπνεόμαστε από τα χρώματα της φύσης», λέει ένας Νορβηγός και συνεχίζει, «Τα «ξεπλυμένα» πράσινα και το βαθύ μπλε είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Η Μητέρα Φύση δεν κάνει ποτέ λάθος». Και έχει απόλυτο δίκιο. Κάθε Σκανδιναβικό σπίτι, εστιατόριο, ξενοδοχείο έχει εμπιστευτεί μια παλέτα 6 χρωμάτων: το σκονισμένο ροζ, το χρυσοπορτοκαλί, το βαθύ μπλε, το πράσινο του δάσους, το σκούρο πράσινο με μια δόση κίτρινου και το απαλό «παγωμένο» μπλε. Βάζοντας στο σπίτι σας μερικά διακοσμητικά σε αυτά τα χρώματα και μια λευκή ή κρεμ βάση, θα καταφέρετε να δημιουργήσετε ένα “ζεστό” και φιλόξενο σπιτικό σαν αυτά της Σκανδιναβίας.

Ψάξτε στη φύση για έμπνευση Όταν βάζετε στο σπίτι σας τα χρώματα της φύσης δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κάνετε λάθος. Αν είστε από αυτούς που φοβούνται τις μεγάλες αλλαγές και τα πειράματα και δεν θέλετε να τολμήσετε να βάλετε το «σκονισμένο» ροζ στο σπίτι σας, ξεκινήστε απλά βάζοντας ένα πράσινο βάζο. Ξεκινήστε δειλά-δειλά και σιγά-σιγά θα ανοιχτείτε περισσότερο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρίκα Βαγιάνη - Πόπη Τσαπανίδου: Πώς από συμπαρουσιάστριες έγιναν δύο...άγνωστες! Αυτός είναι ο λόγος που έπαψαν να έχουν επαφές!

Προσθέστε ζεστασιά στον χώρο σας με ξύλο και δέρμα Όπως οι Σκανδιναβοί κοιτούν τη φύση για να εμπνευστούν για τα χρώματα που θα βάλουν στο σπίτι τους κάνουν ακριβώς το ίδιο και με τα υλικά. Ένα ξύλινο τραπέζι και 1-2 δερμάτινες πολυθρόνες ή καρέκλες (ή και ένας πουφ) θα ταιριάξουν υπέροχα. Κατά τα άλλα επιλέξτε λευκό ή κρεμ για τη διακόσμηση του υπόλοιπου χώρου.

Χρησιμοποιήστε το πράσινο της φύσης Οι Δανοί έχουν εμμονή με τα φυτά γι’αυτό και τα σπίτια τους είναι γεμάτα από αυτά. Πέρα από το ότι δίνουν ζωή στον χώρο σας, τα φυτά προσθέτουν και χρώμα. Δεν είναι απαραίτητο να επιλέξετε πράσινα φυτά στο σπίτι σας. Μπορείτε να βάλετε και φυτά με μοβ ή και κόκκινα φύλλα.

Δώστε μια ευκαιρία στις «σκονισμένες» αποχρώσεις Όταν λέμε «σκονισμένες αποχρώσεις» εννοούμε τους πιο ζεστούς τόνους ενός χρώματος. Στην φωτογραφία που ακολουθεί ο καναπές έχει ένα «σκονισμένο» γκρι χρώμα. Και τα «σκονισμένα χρώματα» προσδίδουν μια ζεστασιά στον χώρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σας αφορά: Πώς μπορείτε να πάρετε μέχρι 360 ευρώ τον μήνα;

Δώστε μια ευκαιρία στις «σκονισμένες» αποχρώσεις Όταν λέμε «σκονισμένες αποχρώσεις» εννοούμε τους πιο ζεστούς τόνους ενός χρώματος. Στην φωτογραφία που ακολουθεί ο καναπές έχει ένα «σκονισμένο» γκρι χρώμα. Και τα «σκονισμένα χρώματα» προσδίδουν μια ζεστασιά στον χώρο.

Επιλέξτε διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος Μπορεί το «πάντρεμα» διαφορετικών χρωμάτων να σας αγχώνει και γι’αυτό οι Σκανδιναβοί βρήκαν τη λύση. Επιλέξτε απλά ένα χρώμα, όπως είναι το μπλε ή το γκρι και διακοσμήστε έναν χώρο σας με διαφορετικούς τόνους του ίδιου χρώματος. Μόλις αισθανθείτε πιο σίγουροι μπορείτε να προσθέσετε κάποιο χρώμα ακόμα.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share