Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Βρώμικος τοίχος; Δείτε πως θα τον καθαρίσετε αποτελεσματικά

Με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην γίνει ακόμα πιο βρώμικος

6 Αυγούστου 2018 12:00
Βρώμικος τοίχος; Δείτε πως θα τον καθαρίσετε αποτελεσματικά

Αν ο τοίχος σας έχει λερωθεί με στάχτες και καπνούς από το τζάκι που ανάβατε τον χειμώνα ή αν απλά είναι πολύ βρώμικος τότε θα πρέπει να καθαρίσετε με ιδιαίτερη προσοχή την περιοχή ώστε να μην γίνει ο τοίχος σας ακόμα πιο βρώμικος.

Ξεκινήστε πρώτα ξεσκονίζοντας πολύ καλά τους τοίχους σας. Αν δεν ξεσκονίσετε καλά και προσπαθήσετε να βάλετε κατευθείαν βρεγμένο σφουγγάρι πάνω στη σκόνη, ο τοίχος θα γίνει χειρότερος από ότι ήταν προηγουμένως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη για τον 21χρονο Ιάσονα: Έσβησε για πάντα το χαμόγελό του!

Στρώστε εφημερίδες στο πάτωμα και μετακινήστε τα έπιπλα για να μην λερώσετε και άλλες επιφάνειες. Στη συνέχεια περάστε με ένα βρεγμένο σφουγγάρι όλο τον τοίχο που έχει λερωθεί. Προτιμήστε χλιαρό προς ζεστό νερό για να αφαιρεθούν οι σκόνες πιο εύκολα.

Αναμείξτε 1/4 φλ. απορρυπαντικό γενικής χρήσης μέσα σε 3 λίτρα νερού και βουτήξτε στο μείγμα ένα καθαρό σφουγγάρι. Καθαρίστε όλο τον τοίχο καλά και στη συνέχεια περάστε με ένα βαμβακερό στεγνό πανί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θλίψη! Πέθανε γνωστή ηθοποιός!

Έξτρα tip Οι πόρτες και οι γυάλινες επιφάνειες που έχουν λερωθεί με καπνό και στάχτες καθαρίζονται εύκολα με ένα μείγμα από ίσες ποσότητες ξιδιού-νερού. Για μαρμάρινες επιφάνειες χρησιμοποιήστε ένα μείγμα νερού και απορρυπαντικού πιάτων.

ΠΗΓΗ: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share