Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Όνειρο: Ένα νεοϋορκέζικο σπίτι στη Θεσσαλονίκη! (photos)

Σαν σκηνικό αμερικάνικης σειράς!

4 Ιουλίου 2018 13:55
Όνειρο: Ένα νεοϋορκέζικο σπίτι στη Θεσσαλονίκη! (photos)

Με άλλον αέρα, πολύ ξύλο και μίνιμαλ αισθητική, το σπίτι των 470 τετραγωνικών μέτρων που επιμελήθηκε που επιμελήθηκε το γραφείο Petros Fragopoulos Interior Design σου θυμίζει σπίτι αμερικανικής σειράς!

Το πρότζεκτ ήταν ο επανασχεδιασμός μιας διώροφης ιδιόκτητης κατοικίας με υπόγειο και σοφίτα, κατασκευασμένης τη δεκαετία του ’90, στο Ωραιόκαστρο.

Το σικ αυτό διαμέρισμα με τους μεγάλους χώρους έχει ως βάση του το ξύλο δρυός και το μάρμαρο. Βασικό του χρώμα είναι το γκρι με κάποιες εξάρσεις θερμών χρωμάτων ως λεπτομέρειες στη διακόσμηση.

Το λευκό ως κυρίαρχο χρώμα στους τοίχους λειτουργεί ως ένας ουδέτερος καμβάς αναδεικνύοντας τις επενδύσεις και τον εξοπλισμό της κατοικίας, ενώ το γκρι χρώμα της σκάλας και του τοίχου της εισόδου, σηματοδοτεί τα εν λόγω αρχιτεκτονικά στοιχεία και δημιουργεί αντιθέσεις!

Είναι ομολογουμένως ένα σπίτι που θα θέλαμε να επισκεφθούμε!

Φωτογραφίες: Giorgos Sfakianakis

Το σαλόνι που βρίσκεται στη χαμηλότερη στάθμη και σε άμεση επαφή με τον εξωτερικό χώρο, ακλουθεί το μοντέρνο χαρακτήρα των υπόλοιπων χώρων καθημερινής διαβίωσης. Το τζάκι διατηρείται στην αρχική του θέση και επενδύεται με πλακίδια Grey stone, ενώ η γωνιά εξ αριστερών του με επένδυση φυσικού ξύλου δρυός διαμορφώνεται ως ένας ανοιχτός χώρος γραφείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπαραγμός και οδύνη για την 5χρονη Μαρία - Χριστίνα που έφυγε από την ζωή με τόσο βίαιο τρόπο!

Στο σύνολο της κάτοψης του ισογείου το δάπεδο επιστρώνεται με ημιμασίφ πλάκες δρυός ενοποιώντας τους επιμέρους χώρους. Το λευκό ως κυρίαρχο χρώμα στις τοιχοποιίες λειτουργεί ως ένας ουδέτερος καμβάς αναδεικνύοντας τις επενδύσεις και τον εξοπλισμό της κατοικίας, ενώ το γκρι χρώμα της σκάλας και του τοίχου της εισόδου, σηματοδοτεί τα εν λόγω αρχιτεκτονικά στοιχεία και δημιουργεί αντιθέσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαζύγιο - βόμβα στην showbiz! Μετά από 24 χρόνια αποφάσισαν να χωρίσουν!

E-Radio.gr Θέματα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share