Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

9 tips για να καθαρίσετε σωστά τα τζάμια και τους καθρέφτες στο σπίτι σας!

Εύκολα και γρήγορα!

30 Ιουνίου 2018 15:55
9 tips για να καθαρίσετε σωστά τα τζάμια και τους καθρέφτες στο σπίτι σας!

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα τζάμια και οι καθρέφτες λερώνονται και σκονίζονται περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Αυτό συμβαίνει επειδή ανοίγουμε συχνότερα τις μπαλκονόπορτες και η σκόνη εισβάλλει μέσα στο σπίτι. Για να καθαρίσετε τα τζάμια και τους καθρέφτες θα πρέπει να ακολουθήσετε τα επόμενα πολύ σημαντικά tips!

1. Επιλέξτε την κατάλληλη ώρα Ξεκινήστε να καθαρίζετε τα τζάμια που δεν «χτυπάει» ο ήλιος! Επειδή ο ήλιος αφήνει σημάδια πάνω στα τζάμια όταν στεγνώνουν καλό θα ήταν να επιλέξετε να καθαρίσετε πρώτα τα τζάμια που δεν «χτυπάει» απευθείας ο ήλιος. Επίσης μπορείτε να ξεκινήσετε την καθαριότητα τις απογευματινές ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor Διαρροή: Αυτός ο παίκτης κερδίζει φέτος το πολυτελές αυτοκίνητο!

2. Καθαρίστε πρώτα περιμετρικά των τζαμιών και των καθρεφτών Αν δεν καθαρίσετε την γύρω επιφάνεια από τους καθρέφτες και τα τζάμια σας θα παρατηρήσετε πως η βρωμιά που υπάρχει εκεί θα «στάξει» στα τζάμια και τους καθρέφτες καθώς τα καθαρίζετε. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα γενικής χρήσης SANITAS και λίγο νερό για να καθαρίσετε τα περβάζια ή τις γύρω επιφάνειες από τους καθρέφτες σας.

3. Καθαρίστε τα τζάμια και τους καθρέφτες με τα σωστά εργαλεία Πολλές νοικοκυρές παραπονιούνται πως μόλις καθαρίζουν τα τζάμια τους παρατηρούν χνούδια και θαμπάδες πάνω σε αυτά. Τι φταίει; Η μέθοδος καθαριότητας που χρησιμοποιούν. Τα κακής ποιότητας χαρτιά κουζίνας, οι εφημερίδες και οι χαρτοπετσέτες δεν είναι κατάλληλα εργαλεία για τον σωστό καθαρισμό ενός τζαμιού ή ενός καθρέφτη. Για μοναδική και αστραφτερή καθαριότητα θα χρειαστείτε το πανί με μικροΐνες για τζάμια & καθρέπτες SANITAS.

Το συγκεκριμένο πανάκι καθαρίζει και γυαλίζει με ένα μόνο πέρασμα. Δεν θα χρειαστείτε κανένα καθαριστικό, αρκεί λίγο νερό, και θα έχετε τέλεια γυαλισμένες και λαμπερές επιφάνειες.

4. Η σωστή μέθοδος καθαρισμού Βάλτε σε ένα βαποριζατέρ νερό και ψεκάστε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Περάστε με το πανί με μικροΐνες για τζάμια & καθρέπτες SANITAS και προσέξτε να μην ξεχάσετε τις γωνίες! Το στεγνό πανί βοηθάει στο να μην μείνει κανένα σημάδι ή χνούδι και εξαφανίζει στο λεπτό τις «ραβδώσεις» που δημιουργούνται από τη σκόνη αλλά και από τον καθαρισμό με χαρτί. Το εκπληκτικό στοιχείο που έχουν τα πανάκια με μικροΐνες για τζάμια & καθρέπτες SANITAS είναι πως καθαρίζουν όλες τις γυάλινες επιφάνειες χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κανένα απορρυπαντικό!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - trailer: Η απογοήτευση των Διάσημων με την αποχώρηση του Τσίλη και ο σκληρός αγώνας για το έπαθλο! (video)

5. Για τα τζάμια της κουζίνας χρησιμοποιήστε λίγο λεμόνι Τα τζάμια της κουζίνας συγκεντρώνουν πολλά λίπη και βρωμιά κυρίως λόγω του μαγειρέματος. Διώξτε τα λίπη χρησιμοποιώντας ένα μείγμα που αποτελείται από 2 φλ. νερό και 1/2 φλ. χυμό λεμονιού. Χρησιμοποιώντας το πανάκι μικροϊνών για τζάμια & καθρέπτες SANITAS καθαρίστε τα τζάμια σας και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα.

6. Διώξτε τις γρατζουνιές Βάλτε λίγη οδοντόκρεμα σε ένα πανί μικροϊνών για τζάμια & καθρέπτες SANITAS και γυαλίστε το σημείο του τζαμιού σας που φαίνεται πως έχει γρατζουνιστεί. Μπορείτε να ακολουθήσετε αυτό το τρικ και σε γυάλινες επιφάνειες τραπεζιών που χαράζονται εύκολα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor - αποκάλυψη: Oι εκπλήξεις του μεγάλου τελικού και ο παίκτης που θα διεκδικήσει τις 100.000€!

7. Καθαρίστε πάντα με κυκλικές κινήσεις Για αστραφτερά τζάμια και καθρέφτες θα χρειαστείτε το πανί μικροϊνών για τζάμια & καθρέπτες SANITAS αλλά θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε με κυκλικές κινήσεις πάνω στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε ώστε να δημιουργήσετε την αίσθηση των αόρατων τζαμιών που τόσο πολύ ζηλεύετε σε άλλα σπίτια που επισκέπτεστε.

8. Χρησιμοποιήστε οδοντόβουρτσα Αν τα τζάμια σας έχουν ξύλινο πλαίσιο ή έντονες γωνίες χρησιμοποιήστε μια οδοντόβουρτσα για να ξεσκονίσετε καλά κάθε σημείο.

9. Εντοπίστε τα στίγματα με ένα τρικ Καθαρίστε το εσωτερικό μέρος του τζαμιού σας με οριζόντιες κινήσεις και το εξωτερικό μέρος με κατακόρυφες, χρησιμοποιώντας πανί μικροϊνών για τζάμια & καθρέπτες SANITAS. Έτσι θα μπορέσετε να δείτε σε ποια σημεία υπάρχουν στίγματα και να επιμείνετε λίγο παραπάνω στον καθαρισμό τους.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share