Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Ένα εύκολο κόλπο για να ξεμυρίσει το σπίτι μετά το βάψιμο!

Είναι πρακτικό και εύκολο!

30 Μαΐου 2018 08:55
Ένα εύκολο κόλπο για να ξεμυρίσει το σπίτι μετά το βάψιμο!

Ο κλασικός και σίγουρος τρόπος Το κρεμμύδι αποτελεί μια από τις πιο γνωστές και σίγουρες λύσεις για αυτό το πρόβλημα. Πάρτε λοιπόν, ένα μεγάλο κρεμμύδι κόψτε το κομματάκια μέσα σε ένα πιάτο με νερό και βάλτε το στη μέση του «προβληματικού» δωματίου. Το κρεμμύδι θα απορροφήσει όλη τη δυσάρεστη μυρωδιά από την μπογιά εύκολα και γρήγορα.

Tip Για μελλοντικό βάψιμο τοίχων να ξέρετε πως οι οικολογικές βαφές είναι μια πολύ καλή λύση που δεν έχουν επικίνδυνα χημικά, δεν μυρίζουν αλλά έχουν ένα μειονέκτημα καθώς δεν αντέχουν το ίδιο όσο οι κανονικές χημικές βαφές. Επίσης βάζοντας μια βανίλια μέσα στη μπογιά σας το χρώμα δεν θα μυρίζει τόσο έντονα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Ποια ομάδα θέλετε να κερδίσει απόψε την ασυλία;

Ο εναλλακτικός τρόπος Το ξίδι είναι επίσης μια καλή λύση και θα βοηθήσει να εξαφανιστεί η δυσάρεστη μυρωδιά από το δωμάτιό σας. Βράστε ξίδι μέσα σε ένα κατσαρολάκι και στη συνέχεια βάλτε το μέσα σε ένα μπολ στο δωμάτιο που μυρίζει. Αφήστε το για 24 ώρες και κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί.

Το δυνατό χαρτί Πάρτε μερικά μπολ και βάλτε μέχρι τη μέση νερό. Προσθέστε μερικές φέτες λεμονιού και 1/4 φλ. αλάτι στο κάθε μπολ. Αντί για λεμόνι και αλάτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξίδι. Βάλτε τα μπολ σε διάφορα σημεία μέσα στο δωμάτιο και αφήστε τα εκεί για όλη τη νύχτα. Το πρωί κάθε δυσάρεστη μυρωδιά θα έχει εξαφανιστεί. Πάρτε τα μπολ, αδειάστε το μείγμα στον νεροχύτη και πετάξτε στα σκουπίδια τα λεμόνια. Σε καμία περίπτωση μην δοκιμάσετε να φάτε τα λεμόνια γιατί πλέον είναι βλαβερά για την υγεία καθώς έχουν απορροφήσει όλα τα χημικά από τις μπογιές του χωρου σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Τι είδαμε χτες! Η συγκίνηση και η συνάντηση με τα αγαπημένα πρόσωπα, η αργοπορία της Λαουρίτας και η γκρίνια του πατέρα του Παπαργυρόπουλου!

Tip Το ίδιο τρικ μπορεί να λειτουργήσει και για οποιαδήποτε δυσάρεστη μυρωδιά μέσα στο σπίτι σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να διώξετε τη μυρωδιά ενός καινούριου αυτοκινήτου, ενός καινούριου χαλιού ή οποιαδήποτε άλλη τοξική μυρωδιά.

Έξτρα tip Ποτέ μην βάφετε τον τοίχο σας με δεύτερη στρώση μπογιάς αν προηγουμένως δεν έχει στεγνώσει εντελώς η πρώτη στρώση. Αν δεν το προσέξετε αυτό, τότε το δωμάτιό σας μπορεί να μυρίζει για χρόνια.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share