Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο: Να τι μπορείτε να κάνετε με τα άδεια βαζάκια σας!

2 Απριλίου 2018 18:21
Απίστευτο: Να τι μπορείτε να κάνετε με τα άδεια βαζάκια σας!

Δεν υπάρχει κανένα σπίτι που να μην έχει γυάλινα βαζάκια. Μέλι, μαρμελάδες, σάλτσες, μαγιονέζες και πολλά άλλα προϊόντα μας αφήνουν «δωράκι», αφού τα καταναλώσουμε, ένα μικρό βαζάκι που αν δε το αξιοποιήσουμε σωστά πιάνει χώρο στο ντουλάπι μας.

Έχετε ποτέ σκεφτεί πόσα διακοσμητικά θα μπορούσατε να φτιάξετε από τα μικρά χαριτωμένα βαζάκια σας; Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι σύμφωνα με τους οποίους μπορεί κάποιος να τα αξιοποιήσει και παράλληλα να τα διακοσμήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τάσος Αρνιακός προειδοποιεί: Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα;

Βάψιμο Θα χρειαστείτε σίγουρα ένα πινέλο μεσαίου μεγέθους, πλαστικό χρώμα της επιλογής σας και μπόλικη φαντασία. Μια έξυπνη λύση είναι να τα βάψετε σε παστέλ αποχρώσεις για να είναι πάντα ταιριαστά ασχέτως της διακόσμησης που έχετε επιλέξει. Το βάψιμο θα ήταν προτιμότερο να γίνει με σφουγγάρι βαψίματος (ειδικό σφουγγάρι με ξύλινη λαβή που θα βρείτε σε χρωματοπωλεία ή σε κατάστημα με είδη χόμπι), με αυτό τον τρόπο το αποτέλεσμα θα είναι ομοιόμορφο χωρίς τυχόν κενά. Αν θέλετε να είστε ακόμα πιο σχολαστικοί μπορείτε να προμηθευτείτε για ακόμα πιο λείο αποτέλεσμα ένα σπρέι βαψίματος από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς σας.

Αν δεν είστε του μονότονου και σας αρέσουν οι ρίγες, μια ωραία λύση θα ήταν να χρωματίσετε μέρος του βάζου σε διαφορετικά χρώματα και δημιουργώντας διάφορα σχέδια. Αυτό θα το επιτύχετε με μια χαρτο-ταινία οριοθετώντας έτσι τα σημεία που δεν θέλετε να βάψετε αλλά και τα κενά που επιθυμείτε. Μια άλλη εξίσου εύκολη και παιχνιδιάρικη εκδοχή είναι το πουά. Εφόσον βάψετε το βάζο σας με έναν απο τους παραπάνω τρόπους πάρτε ένα μικρότερο πινέλο και κάντε πουά πινελιές. Αν θέλετε να γίνουν πιο καλοκαιρινά φροντίστε οι αποχρώσεις να παραπέμπουν στο καλοκαίρι, επιλέξτε το κίτρινο, το γαλάζιο, το λευκό και το απαλό ροζ. Η διαδικασία απλή και το αποτέλεσμα υπέροχο. Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε ως ανθοδοχεία ακόμα και ως αποθηκευτικούς χώρους.

Διακόσμηση Εξαιρετικά απλό αλλά και εντυπωσιακό θα είναι το αποτέλεσμα αν διακοσμήσετε τα γυάλινα αυτά δοχεία. Μερικά από τα υλικά που θα χρειαστείτε για ένα πιο καλοκαιρινό αποτέλεσμα με ρουστίκ στοιχεία (παραδοσιακό στιλ διακόσμησης στα πρότυπα του αγροτικού πολιτισμού και κουλτούρας) είναι ο σπάγκος, η λινάτσα και η δαντέλα που μπορείτε να προμηθευτείτε από κατάστημα με υφάσματα. Επιπλέον στοιχεία που μπορείτε να προσθέσετε είναι τα αποξηραμένα λουλούδια, τύπου λεβάντα, ποτ πουρί ή ότι άλλο διαθέτετε στη βεράντα ή στον κήπο σας. Αυτό που θα χρειαστείτε οπωσδήποτε είναι ένα πιστόλι σιλικόνης (μπορείτε να βρείτε σε κατάστημα με είδη εργαλείων). Με τη βοήθεια της καυτής σιλικόνης, που θέλει προσοχή(!), θα «παντρέψετε» αρμονικά τα παραπάνω υλικά και θα αλλάξετε όψη στα βαρετά βάζα σας.

Κόβετε, λοιπόν, τη λινάτσα στο πάχος που θέλετε και την κολλάτε περιμετρικά του βάζου, βάζοντας σιλικόνη σε κοντινά σημεία. Προσέξτε μόνο η σιλικόνη να είναι καυτή για να κολλήσει σωστά η λινάτσα στο βάζο. Στη συνέχεια κόψτε ένα επιθυμητό κομμάτι δαντέλας και τυλίξτε το γύρω και πάνω από τη λινάτσα. Τέλος το σχοινί θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα διακριτικό και όμορφο φιογκάκι.

Κολλήστε παραστάσεις Μια πιο παιδική εκδοχή αλλά σίγουρα εξίσου εντυπωσιακή είναι να κολλήσετε πάνω στα βάζα διάφορες παραστάσεις. Μια πολύ απλή τεχνική μπορεί να κάνει τα βάζα σας εξαιρετικά εντυπωσιακά. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα πινέλο, κόλλα τύπου ατλακόλ, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη χόμπι και χειροτεχνιών (πρέπει πάντα να την αραιώνετε με νερό), ενώ πολύ ωραίες παραστάσεις θα βρείτε σε χαρτοπετσέτες του εμπορίου. Από το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας θα βρείτε επίσης ειδικά χαρτιά με ποικίλες παραστάσεις, όπως λουλούδια ή vintage απεικονίσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τεράστια ανάσα: Επίδομα έως 420 ευρώ μέσα στις επόμενες ώρες!

Η διαδικασία είναι απλή. Περνάτε ολη την επιφάνεια από το βαζάκι με κόλλα, αφού πρώτα την έχετε αραιώσει με νερό, χρησιμοποιώντας το πινέλο. Στη συνέχεια τοποθετήστε την παράσταση που έχετε επιλέξει προσεκτικά πάνω στο βάζο και στο σημείο που επιθυμείτε. Με προσοχή περνάτε ακόμα μια στρώση κόλλας πάνω από την παράσταση και το αφήνετε να στεγνώσει. Θα περιμένετε περίπου 1 ώρα και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει απόλυτα καθώς η παράσταση θα έχει ενσωματωθεί με το γυαλί. Αν κάνετε σωστή και προσεκτική δουλειά θα μοιάζει με ζωγραφιά! Ένα μικρό μυστικό είναι πριν κολλήσετε την παράσταση να βάψετε σε απαλό χρωματισμό το βάζο σας.

Πηγή: spirossoulis.com

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share