Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Εύκολα και γρήγορα: 10 tips για να οργανώσεις το μπάνιο σου!

26 Φεβρουαρίου 2018 08:43
Εύκολα και γρήγορα: 10 tips για να οργανώσεις το μπάνιο σου!

Λειτουργικός και όμορφος γίνεται αμέσως ένας καλά οργανωμένος χώρος.

Ξυπνάτε το πρωί και το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε είναι να μπείτε στο μπάνιο, να πλένετε τα δόντια σας και να απολαύσετε το πρωινό σας. Λίγο αργότερα μπαίνετε και πάλι για να χτενιστείτε και να φρεσκαριστείτε, μόνο που για άλλη μια φορά είναι αδύνατον να βρείτε τη βούρτσα σας, αλλά και εκείνη την κρέμα που πρέπει να φορέσετε στο πρόσωπο. Με λίγα λόγια: χάος!

Η οργάνωση αυτού του χώρου δεν απασχολεί μόνο εσάς, αλλά κάθε νοικοκυριό. Και αυτό γιατί είτε πρόκειται για ένα μικρό είτε για ένα μεγαλύτερο μπάνιο, τα αντικείμενα που αποθηκεύονται σε αυτό είναι δεκάδες και όταν δεν βρίσκονται στη σωστή θέση, κάνουν την καθημερινότητα σας δύσκολη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor 2: Τι είδαμε χτες; Η "χοντρή" Σπυροπούλου, ο τραυματισμός, το ξεκατίνιασμα της Χατζίδου και η εμφάνιση του Λιανού! (videos)

Αν θέλετε να αποφύγετε τις περιπέτειες και τις δυσάρεστες καταστάσεις, να γλιτώσετε από το άγχος και να κερδίσετε χρόνο, αλλά και να αποκτήσετε ένα πιο λαμπερό, καθαρό και αισθητικά όμορφο μπάνιο, τότε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω πρακτικές συμβουλές.

Φυλάξτε τα προϊόντα μακιγιάζ σε ένα μέρος
Αν δεν θέλετε να ψάχνετε συνέχεια τα πινέλα και τα καλλυντικά σας (είναι και πολλά), μπορείτε να βρείτε στην αγορά ειδικές πλαστικές θήκες με καπάκι, στις οποίες θα τα φυλάξετε.

Βάλτε τις λοσιόν και τα αρώματα σε πρώτο πλάνο
Και φυσικά μιλάμε για εκείνα τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και δεν αποχωρίζεστε, όχι για όλη σας τη συλλογή. Μια λύση είναι να τα βάλετε σε μικρό ράφι πάνω από το νεροχύτη ή δίπλα στον καθρέφτη.

Καθαρίστε τη γυάλινη ντουζιέρα
Προκειμένου να μειώσετε τη συγκέντρωση αφρού και υδρατμών επάνω στην τζαμαρία της ντουζιέρας, καλό θα ήταν να την καθαρίζετε μετά από κάθε χρήση της, για να μην χρειαστεί ποτέ να τρίψετε με τις ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ: Εξαφανίστηκε 17χρονος στη Θεσσαλονίκη

Οργανώστε τα προϊόντα για τα μαλλιά
Αρκεί ένα μόνο μικρό καλάθι για να φυλάξετε εκεί όλες σας τις χτένες και τα προϊόντα στάιλινγκ που αγοράζετε για τα μαλλιά σας, ώστε να μην δημιουργούν πανικό.

Τακτοποιήστε τα σαμπουάν σε μια ραφιέρα
Στα καταστήματα με αξεσουάρ μπάνιου, θα βρείτε ειδικές ραφιέρες που μπαίνουν συνήθως πάνω από την μπανιέρα και εκεί μπορείτε να οργανώσετε τα σαμπουάν, τη μαλακτική, τη μάσκα μαλλιών, το αφρόλουτρο και ότι άλλο σχετίζεται με το μπάνιο σας.

Βάλτε τα απορρυπαντικά κάτω από το νεροχύτη
Πολύ συχνά τα αποθηκεύετε εκτός μπάνιου ή τα αφήνετε προσωρινά δίπλα στο πλυντήριο ή πίσω από την πόρτα. Ομως αυτό δεν σας βοηθάει καθόλου όταν ασχολείστε με την καθαριότητα, για να μην σταθούμε και στο γεγονός ότι σας «τρώνε» χώρο. Κρατήστε το ράφι κάτω από το νεροχύτη αποκλειστικά για αυτά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Με παγετό και χιόνια ξεκινά η εβδομάδα! - Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία;

Οργανώστε τα συρτάρια με θήκες
Στην κουζίνα οι περισσότερες νοικοκυρές βάζουν ειδικές πλαστικές θήκες σε ένα συρτάρι για να διαχωρίσουν τα μαχαιροπίρουνα. Γιατί να μην κάνετε το ίδιο και στο μπάνιο σας, για να τακτοποιήσετε σε μεγαλύτερες θήκες το χαρτί τουαλέτας, την οδοντόκρεμα και τις κρέμες σας;

Αξιοποιήστε έναν παλιό δίσκο
Μπορεί να τον χρησιμοποιούσατε παλαιότερα για να σερβίρετε τον καφέ στις φίλες σας, όμως ένας δίσκος με ιδιαίτερο ντιζάιν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο μπάνιο ως διακοσμητικό στοιχείο, επάνω στο οποίο θα βάλετε μικροαντικείμενα που χρειάζεστε καθημερινά.

Αλλάξτε θέση στα ράφια μπαχαρικών
Αν πιστεύετε ότι δεν σας είναι πια και τόσο χρήσιμα, τότε μια εναλλακτική είναι να τα βάλετε στους τοίχους του μπάνιου, ιδανικά πάνω από το νεροχύτη και να τακτοποιήσετε εκεί μερικά από τα πιο βασικά προϊόντα περιποίησης σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Αναλυτικές προβλέψεις της ημέρας (26/02) από την Άντα Λεούση!

Φτιάξτε μια ραφιέρα σε στιλ σκάλας
Αντί να γεμίσετε τρύπες τους τοίχους σας, μπορείτε να κατασκευάσετε τη δική σας ραφιέρα σε μορφή σκάλας ή να χρησιμοποιήσετε μια παλιά ξύλινη σκάλα και να οργανώσετε επάνω της πετσέτες και άλλα αντικείμενα.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share