Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Συμβουλές για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα σου!

28 Ιανουαρίου 2018 21:25
Συμβουλές για να στεγνώσουν πιο γρήγορα τα ρούχα σου!

Όταν το κρύο και η υγρασία δε βοηθούν ιδιαίτερα την κατάσταση.

Δεν βρίσκεται και μέσα στη λίστα με τα «κακά του χειμώνα», αλλά έναν εκνευρισμό, μια ανησυχία, κάποια ερωτηματικά «άραγε τα ρούχα να έχουν στεγνώσει» όσο βρίσκεσαι στη δουλειά, τα προκαλεί. Είτε απλώνεις τη μπουγάδα στο μπαλκόνι, είτε μέσα στο σπίτι, το στέγνωμα των ρούχων το χειμώνα, παίρνει πολύ περισσότερη ώρα.
Πώς μπορείς να επιταχύνεις τη διαδικασία;

Σε πρώτη φάση να διευκρινίσουμε κάτι σημαντικό: Το να στεγνώνεις δε τα ρούχα μέσα στο σπίτι είναι ο,τι χειρότερο αφού, έχει υπολογιστεί ότι, από τη μπουγάδα ενός πλυντηρίου μπορούν να απελευθερωθούν έως και 2 λίτρα νερού.

Αυτή την υγρασία την απορροφούν τόσο οι τοίχοι, όσο και εμείς οι ίδιοι που την αναπνέουμε, πράγμα που στους μεν τοίχους προκαλεί ανάπτυξη μούχλας, στους ανθρώπους πνευμονοπάθειες (ειδικά αν το ανοσοποιητικό τους δεν είναι και στα καλύτερα του).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Έσκασε τώρα! Αυτή είναι η ημερομηνία γάμου Μπόμπα - Τανιμανίδη! Όλες οι λεπτομέρειες!

Τώρα, επιστρέφοντας στο θέμα μας, έχουμε 5 βασικές συμβουλές για να κάνεις τα ρούχα να στεγνώσουν πιο γρήγορα (και να νιώσεις την ίδια ευτυχία με την Amy Schumer σε αυτό το gif).

1. Μην αφήνεις τα ρούχα στον κάδο του πλυντηρίου, μετά το τέλος της πλύσης. Άπλωσε τα άμεσα.

2. Προτίμησε να βάλεις πλυντήριο νωρίς το πρωί και όχι το βράδυ, τότε που, ούτως ή άλλως, έχει περισσότερη υγρασία.

3. Όταν απλώνεις τα ρούχα μη τα διπλώνεις στη μέση, αλλά κρέμασέ τα ανάποδα. Τις μπλούζες από τις άκρες τους κι όχι από τους ώμους και τα παντελόνια από τα μπατζάκια, όχι από τη μέση. Επίσης τράβα προς τα έξω τις τσέπες των παντελονιών.

4. Μην παραγεμίζεις την απλώστρα. Ιδανικά, άφησε κενά ανάμεσα στα ρούχα ώστε να κυκλοφορεί αέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Στο νοσοκομείο ο Κρατερός Κατσούλης! Τι συνέβη;

5. Αν απλώνεις στο μπαλκόνι τοποθέτησε την απλώστρα στο σημείο που το βλέπει περισσότερο ο ήλιος ή που φυσάει πιο έντονα. Αν απλώνεις μέσα στο σπίτι, βρες το σημείο που το χτυπάει περισσότερο ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγή:Lady Like

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share