Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι θα ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ!

1 Ιανουαρίου 2018 20:14
Έτσι θα ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς καλοριφέρ!

Κι όμως σπίτι ζεστό... γίνεται—και μάλιστα χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία στο «μαύρο» χρυσό.

Η φίλη μας Δήμητρα Μαντά από τη Ζάκυνθο φοβάται τις κρύες μέρες που έρχονται και προσπαθεί να προετοιμάσει τον εαυτό και το σπίτι της για αυτές. Για να το καταφέρει, ζήτησε τη βοήθειά μας ρωτώντας μας «Θέλω να κάνω οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης και έτσι θέλω το σπίτι μου να παραμένει ζεστό χωρίς να ανάβω συνέχεια το καλοριφέρ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να το καταφέρω;»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ευαγγελία Αραβανή αποθεώνει τον Νίκο Οικονομόπουλο στα μπουζούκια! Τα βλέμματα φωτιά και τα φιλιά από μακριά!

Ξεκινήστε ελέγχοντας προσεκτικά το σπίτι σας ώστε να βρείτε εκείνα τα σημεία του σπιτιού που εμφανίζουν... διαρροές και παρουσιάζεται η μεγαλύτερη απώλεια θερμοκρασίας. Οι συνήθεις «ύποπτοι» δεν είναι άλλοι από τις μπαλκονόπορτες και τα τα παράθυρα. Αν αυτά, για κάποιο λόγο, δεν ασφαλίζουν σωστά, μπορείτε να περάσετε με λίγη σιλικόνη τα μικρά κενά μεταξύ κουφωμάτων και τζαμιών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Δημήτρης Σταρόβας μας συστήνει την σύντροφό του! Κούκλα είναι δεν συμφωνείτε;

Εναλλακτικά, μπορείτε να καλύψετε τις χαραμάδες με λίγη μονωτική ταινία. Αυτή η λύση είναι σούπερ οικονομική και πολύ εύκολο να γίνει πράξη. Ωστόσο, καλό είναι να θυμάστε ότι είναι προσωρινή. Τέλος, μια άλλη αποτελεσματική λύση είναι να ντύσετε όλα τα τζάμια με αυτοκόλλητα θερμομονωτικά φύλλα και να βάλετε μαξιλαράκια (γνωστά και ως αεροστόπ) στις μπαλκονόπορτες και την εξώπορτα τα οποία βάζουν στοπ στα κρύα ρεύματα.

Πηγή:spirosoulis

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share