Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Θα σου λύσουν τα χέρια: 5 απλά και εύκολα βήματα για να επαναφέρεις το πουλόβερ στο αρχικό του μέγεθος μετά το πλύσιμο!

3 Οκτωβρίου 2017 11:33
Θα σου λύσουν τα χέρια: 5 απλά και εύκολα βήματα για να επαναφέρεις το πουλόβερ στο αρχικό του μέγεθος μετά το πλύσιμο!

Είναι μερικά πράγματα για τα οποία δεν υπάρχει γυρισμός. Ευτυχώς το να σου «μπει» το πουλόβερ στο πλύσιμο δεν είναι ένα από αυτά.

Αγαπάμε φθινόπωρο και λατρεύουμε τα πρώτα κρύα που απαιτούν πουλοβεράκι. Ζεστό, stylish και ιδανικό για να συνδυαστεί και με τζιν και με φούστα.

Τι γίνεται όμως όταν το βάζεις να πλυθεί για να φρεσκαριστεί και βγάζοντας το συνειδητοποιείς ότι έχει αποκτήσει παιδικό μέγεθος;

Άνθρωποι είμαστε, λάθη στο πλύσιμο κάνουμε. Μπορεί να ξεχαστήκατε και να βάλατε το αγαπημένο σας πουλόβερ στους 90. Ε δε θέλει και πολύ.

Κι εκεί που ένα τέτοιο «λάθος» φαίνεται ανεπανόρθωτο, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι διορθώνεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads: 6+1 λόγοι που θα μας κάνει να γελάμε με το... Survivor!

Πως; Σε 5 πανεύκολα βήματα.

Βήμα 1ο: Γεμίστε μια μικρή λεκάνη με χλιαρό νερό και προσθέστε 1 κ.σ. κοντίσιονερ μαλλιών ή σαμπουάν για μωρά (αν τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά προσθέστε 2-3 κ.σ.).

Βήμα 2ο: Μέσα σε αυτό το νερό βυθίστε το πουλόβερ σας και αφήστε το να μουλιάσει για 30 λεπτά.

Βήμα 3ο: Βγάλτε το από το νερό και στραγγίξτε το με απαλές κινήσεις από τα νερά (μην το πλύνετε ή το στρίβετε με μανία!) Τιπ: Πιέστε το στην επιφάνεια του νιπτήρα, αυτό θα βοηθήσει τα περισσευούμενα νερά να «φύγουν».

Βήμα 4ο: Τοποθετήστε μια χοντρή, βαμβακερή πετσέτα σε μια οριζόντια επιφάνεια (και στο πάτωμα μπορείτε) και απλώστε το πουλόβερ πάνω της. Ρολάρετε την πετσέτα (με το πουλόβερ μέσα σε αυτή) ώστε να απορροφηθούν τα νερά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Nomads - τηλεθέαση: Το "τελείωσε" το Survivor με το... καλημέρα! Δεν φαντάζεστε τι νούμερα σημείωσε!

Βήμα 5ο: Όσο ακόμα το πουλόβερ είναι νωπό και έχει υγρασία τεντώστε το με μαλακές κινήσεις ώστε να έρθει στο αρχικό του μέγεθος (αν έχει συρρικνωθεί υπερβολικά, αφήστε το κι άλλο πάνω στην πετσέτα και τεντώνετε το κάθε 30 λεπτά). Αφήστε το να στεγνώσει φυσικά και είναι έτοιμο.

Το κοντίσιονερ μαλακώνει και «χαλαρώνει» τις ίνες του ρούχου, κάνοντας το πιο εύκαμπτο ώστε να του αλλάξετε το σχήμα και το μέγεθος. Σε κάθε περίπτωση, την επόμενη φορά θυμηθείτε να πλύνετε τα μάλλινα σας με κρύο νερό ή, ιδανικά, στο χέρι!

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share