Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πως μπορείς να απαλλαχθείς από την μυρωδιά του τσιγάρου στο σπίτι και να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα!

10 Σεπτεμβρίου 2017 15:21
Πως μπορείς να απαλλαχθείς από την μυρωδιά του τσιγάρου στο σπίτι και να καθαρίσεις την ατμόσφαιρα!

Βαρέθηκες να μπαίνεις σε ένα χώρο που η μυρωδιά του θυμίζει σταχτοδοχείο;

Για να μυρίσει ένα σπίτι τσιγαρίλα, συνήθως, σε αυτό πρέπει να μένει κάποιος που είναι συστηματικός καπνιστής.

Ακόμα κι αν εσείς η ίδια δεν καπνίζετε, όμως, μπορεί αυτή τη συνήθεια να την έχει ο σύντροφος ή ο συγκάτοικός σας. Το κακό με αυτό (εκτός από τις πιθανές συνέπειες στην υγεία) είναι ότι οι τοίχοι, τα έπιπλα, τα υφάσματα απορροφούν τον καπνό του τσιγάρου και «ποτίζουν» με τη μυρωδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έκπληξη: Είπε "όχι" στην πρόταση γάμου του Θοδωρή Μαροσούλη η Ελεονώρα Μελέτη! Όλη η αλήθεια για την σχέση τους

Αποτέλεσμα; Το σπίτι έχει, μονίμως, μια τοξική ατμόσφαιρα η οποία επιδεινώνει προβλήματα υγείας όπως ο βήχας, οι αλλεργίες κ.λπ.

Το σωστό είναι κάθε φορά που κάποιος καπνίζει να αφήνετε κάποια παράθυρα ανοιχτά ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού. Αν όμως έχει ήδη γίνει η «δουλειά», δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε και, τελικά, να εξαφανίσετε την ενοχλητική «τσιγαρίλα».

Αρχικά, όπως προαναφέραμε, μη ξεχνάτε να αερίζετε το χώρο, τόσο όταν κάποιος καπνίζει, όσο και μια με δύο φορές την εβδομάδα, γενικά.

Να είστε τακτική με το άδειασμα των σταχτοδοχείων (ή, σε κάθε περίπτωση, να δώσετε αυτή την οδηγία σε όποιον τα χρησιμοποιεί συχνά) και ειδικά το βράδυ. Μη πηγαίνετε για ύπνο χωρίς να έχετε αδειάσει πρώτα τα τασάκια.

Επιπλέον, όταν κάποιος καπνίζει, ρίξτε λίγο βανίλια σε σκόνη μέσα στα τασάκια. Εξουδετερώνει την άσχημη μυρωδιά.

Πάρτε ένα φυτό εσωτερικού χώρου, που δεν απαιτούν πολλή φροντίδα, αλλά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα με φυσικό τρόπο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραμυθένιος γάμος για την Άννα Μπουσδούκου και τον Σταύρο Ιωαννίδη στην Αντίπαρο!

Αν έχετε τόση σχέση με τα φυτά, όσο ένα τρίχρονο με την πολιτική, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αιθέρια έλαια, ρίχνοντας ένα της αρεσκείας σας μέσα σε ένα μπολάκι με χλιαρό νερό.

Πλύντε τα υφάσματα του σπιτιού σας. Φροντίστε, κάποια στιγμή, να αφιερώσετε λίγο από τον ελεύθερο σας χρόνο και να φρεσκάρετε κουρτίνες, ριχτάρια, θήκες από μαξιλάρια. Ξέρουμε, δύσκολη δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει.

Πηγή: bovary.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share