Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Γιατί πρέπει να βάζεις τα τζιν σου στο ψυγείο;

7 Σεπτεμβρίου 2017 18:15
Γιατί πρέπει να βάζεις τα τζιν σου στο ψυγείο;

Αυτή τη στιγμή που διαβάζεις το post, ένα τζιν παντελόνι σε κάποιο σημείο του πλανήτη πλένεται στους 60 βαθμούς κελσίου και ίσως βογγάει από την ταλαιπωρία, ενώ κάποιο άλλο δροσίζεται στο ελαφρύ πρόγραμμα των 30 βαθμών κελσίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δείτε την πρεμιέρα της Ιωάννας Τριανταφυλλίδου στην αμερικανική τηλεόραση στο πλάι του Keanu Reeves!
Είτε είσαι εκείνη που πλένεις αρκετά συχνά το τζιν σε υψηλή θερμοκρασίες είτε εκείνη που το φρεσκάρει μια φορά στο τόσο (όπως έχουμε ήδη αναφέρει, δεν πρέπει να πλένεις το τζιν παραπάνω από μία φορά το εξάμηνο, σύμφωνα πάντα με τον CEO γνωστής εταιρείας τζιν), μάλλον έχεις επιλέξει το λάθος τρόπο πλυσίματος.

Γιατί ο σωστός τρόπος για να πλύνεις το τζιν σου, χωρίς να το χαλάσεις, είναι να το βάλεις στην κατάψυξη. Ναι,καλά διάβασες, στην κατάψυξη δίπλα στα τάπερ με τις μπάμιες και τα παγάκια.

Αρκετοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η χαμηλή θερμοκρασία στην κατάψυξη αρκεί για να εξοντώσει τα βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί στο ύφασμα και προκαλούν την άσχημη μυρωδιά ενώ παράλληλα έτσι δεν καταστρέφεις το ύφασμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 15 άγνωστοι έρωτες της ελληνικής showbiz! Πασίγνωστοι Έλληνες που υπήρξαν ζευγάρι και ελάχιστοι το γνώριζαν!

Ο Paul Roughley, designer director της εταιρείας DSTLD πάντως υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να πλένεις σε ζεστό νερό το τζιν, αλλά πρέπει πάντα να το γυρνάς ανάποδα πριν το βάλεις στον κάδο ενώ συστήνει τη χρήση απαλού απορρυπαντικού. Βέβαια, αν δεν θέλεις να το βάλεις στην κατάψυξη, προτείνει να το ψεκάσεις με αποσμητικό υφασμάτων και να το κρεμάσεις έξω για να αεριστεί. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν πρέπει ΠΟΤΕ να το βάλεις στη χλωρίνη, καθώς θα χαλάσει το ύφασμα με αποτέλεσμα να σκιστεί πιο εύκολα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share