Πέμπτη, 02 Δεκεμβρίου 2021

Παγκόσμια πρωτοτυπία :Το πρώτο σπίτι το οποίο φτιάχτηκε από κάνναβη! (photos)

12 Ιουλίου 2017 15:50
Παγκόσμια πρωτοτυπία :Το πρώτο σπίτι το οποίο φτιάχτηκε από κάνναβη! (photos)

Το πρώτο σπίτι από κάνναβη και άλλα φυσικά υλικά δόμησης κατασκευάστηκε πρόσφατα στο Ισραήλ.

Η χώρα διαθέτει ένα πολύ ανεπτυγμένο δίκτυο ερευνητών, αγροτών και νέων επιχειρηματιών που ασχολούνται με την κάνναβη για ιατρικούς και τεχνολογικούς σκοπούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται δέκα χρόνια μπροστά σε σχέση με άλλες χώρες ως προς τις καινοτόμες χρήσεις της κάνναβης στην ιατρική και τη βιομηχανία. Το καινοτόμο σπίτι, κατασκευάστηκε από κάνναβη και άλλα φυσικά υλικά δόμησης και στόχος των ιδιοκτητών ήταν να ταιριάξει στο φυσικό περιβάλλον. Τ

ο αρχιτεκτονικό γραφείο Tav Group, που ανέλαβε τη μελέτη και την κατασκευή του σπιτιού, θεωρείται πρωτοπόρο στη φυσική δόμηση και την αρχιτεκτονική με σεβασμό στο περιβάλλον.

Το ασυνήθιστα μικρό οικολογικό αποτύπωμα του σπιτιού οφείλεται στον τρόπο κατασκευής. Την αυλή με τον νότιο προσανατολισμό, απέναντι από την είσοδο, διαπερνά το θαλασσινό αεράκι. Ένα σύστημα από αυλάκια συγκρατεί και συλλέγει το βρόχινο νερό, ενώ τα ηλιακά πάνελ στον τελευταίο όροφο και ο παθητικός κλιματισμός παρέχουν φυσική θερμότητα και ψύξη. Ο σχεδιασμός της κατοικίας των 250 τ.μ. ξεκίνησε το 2009 και τελειοποιήθηκε από τους αρχιτέκτονες του Tav Group τον περασμένο χειμώνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Άνδρες είμαστε φυσικά και μου ήρθε το σeξουαλικό" - Ο Μάριος Πρίαμος αποκαλύπτει πρώτη φορά αν έγινε σeξ στο Survivor! (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκάλυψη: Σ' αυτή την επιχείρηση εργαζόταν η γυναίκα που ήταν απλήρωτη για 15 μήνες και αυτοκτόνησε!

Πηγή: travelstyle.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share