Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2024

Καθάρισε εύκολα και γρήγορα τα τηγάνια από καμμένα λίπη χωρίς να τα καταστρέψεις!

12 Ιουνίου 2017 12:47
Καθάρισε εύκολα και γρήγορα τα τηγάνια από καμμένα λίπη χωρίς να τα καταστρέψεις!

Το τηγάνι, ο πάτος του για την ακρίβεια είναι από τα πιο ευαίσθητα και ταυτόχρονα "κακοποιημένα" πράγματα που έχεις στην κουζίνα σου.

Τα λίπη και τα υπολείμματα κολλάνε πάνω του, εσύ παίρνεις τη σιδερένια πιρούνα κι αρχίζεις το ξύσιμο, πάει το σμάλτο και τον τεφλόν, πάει το τηγάνι γενικώς.

Ποιος έχει λεφτά για τέτοια έξοδα τώρα; Άκου καινούρια τηγάνια. Με τον παρακάτω τρόπο καθαρισμού, δεν θα χρειαστεί να επενδύσεις σε κάτι τέτοιο για καιρό. Αν λοιπόν το τηγάνι σου έχει γίνει "ένα" με λίπη και καμμένα υπολείμματα φαγητού, το πλένεις ως εξής:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Survivor: Επέστρεψε στην Ελλάδα ο... "μισός" Μπο! Η απίστευτη αντίδρασή του για την σχέση του με την... Σάλτη και η μεγάλη αποκάλυψη για τον Χανταμπάκη! (video)

1. Όσο πιο άμεσα γίνεται, γεμίζεις με ζεστό νερό το σκεύος και ρίχνεις μέσα υγρό πιάτων.

2. Βάζεις το τηγάνι και πάλι πάνω στο μάτι. Το αφήνεις να σιγοβράσει για περίπου 15'.

3. Με μια ξύλινη κουτάλα τρίβεις τον πάτο, ώστε να ξεκολλήσουν οι τροφές. Προσοχή: Αυστηρά ξύλινη, ποτέ κάτι μεταλλικό, όπως π.χ. σύρμα.

4. Αν τα καμμένα λίπη δεν φεύγουν, σειρά έχεις η μαγειρική σόδα. Αδειάζεις το τηγάνι απ' ό,τι έχει μέσα και προσθέτεις πολύ λίγο νερό μαζί με ένα κ.τ.γ. σόδα. Το αφήνεις για 12 ώρες και το πρωί πλένεις απαλά με το σφουγγάρι. Αυτό ήταν, έφυγαν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share