Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυτά είναι τα πανέμορφα σπίτια που αγοράζουν οι ξένοι στην Ελλάδα. Δείτε τιμές και φωτογραφίες

2 Μαΐου 2017 15:52
Αυτά είναι τα πανέμορφα σπίτια που αγοράζουν οι ξένοι στην Ελλάδα. Δείτε τιμές και φωτογραφίες

Η αγορά ακινήτων έχει υποστεί μέσα σε μια δεκαετία τόσο μεγάλη πτώση τιμών με αποτέλεσμα πολλοί να μιλάνε για κατάρρευσή της. Ωστόσο, υπάρχει μια κατηγορία ακινήτων που ενώ την ίδια περίοδο οι τιμές «κανονικά» σημείωσαν βουτιά έως και 60%, δεν γνώρισαν καθόλου κρίση: Τα ακριβά υπερπολυτελή ακίνητα που αγοράζουν κυρίως οι ξένοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η πιο αμήχανη συνέντευξη της χρονιάς! Η Φαίη Σκορδά, η Κόνι Μεταξά, το αγενές κλείσιμο και τα μισόλογα

Τους ξένους αγοραστές τέτοιων ακινήτων «η κρίση δεν τους νοιάζει, τους ενδιαφέρει να αγοράσουν στην χώρα μας» σημειώνει χαρακτηριστικά στο insider.gr η κυρία Ναταλί Λεονταράκη, Chief Operating Officer της Greece Sotheby's International Realty και προσθέτει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί αγοραστές από το εξωτερικό για κατοικίες μεταξύ 1,5 εκατ. και 2,5 εκατ. ευρώ.

Ακόμα και για τις υπερ-λουξ κατοικίες αξίας άνω των 10 εκατ. ευρώ το ενδιαφέρον των ξένων παραμένει ισχυρό αν και έχει σημειωθεί μια κάποια πτώση τα τελευταία χρόνια. «Από κει που είχαμε 20 αγορές τον χρόνο σε αυτή την κατηγορία, τώρα έχουμε 10», δηλώνει η κυρία Λεονταράκη.

Αποτέλεσμα αυτού του ενδιαφέροντος είναι να έχουν μείνει σχετικά σταθερές οι τιμές. Βεβαίως και υπάρχουν και ορισμένοι που βγάζουν αναγκαστικά τα ακριβά εξοχικά τους στο «σφυρί» λόγω οικονομικών δυσκολιών και χρεών αλλά δεν είναι τόσο πολλοί για να καθορίζουν την αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διέρρευσε: Δείτε ολόκληρο το σημερινό αγώνισμα του Survivor, πριν παιχτεί στην τηλεόραση! (video)

Ποιοι και που αγοράζουν Ελλάδα

Σύμφωνα με την κ. Λεονταράκη πολλοί αγοραστές είναι Ελληνοαμερικάνοι και Ελληνοαυστραλοί που θέλουν να έχουν μια «βάση» στην Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Αυτοί λατρεύουν την Μύκονο, την Πάρο αλλά και την Κέρκυρα.

Έντονη είναι και η παρουσία των Ρώσων που αγοράζουν όπου υπάρχει πράσινο κυρίως σε Χαλκιδική, Κέρκυρα και Κρήτη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ανατριχίλα προκαλεί το τελευταίο post στο facebook της Μαρίας Ιατρού! Γιατί παραμένει μυστήριο ο θάνατό της;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει και ενισχυμένο ενδιαφέρον από τη Μέση Ανατολή που αγοράζουν κυρίως στην Αθηναϊκή Ριβιέρα (νότιο παραλιακό μέτωπο).

Οι Ευρωπαίοι αγοραστές προέρχονται κυρίως από Γαλλία, Ελβετία, Σουηδία και Βέλγιο και προτιμούν κυρίως τις Κυκλάδες και γενικότερα περιοχές στις οποίες δεν χρειάζεται αυτοκίνητο για την μετακίνησή τους.

Δείτε φωτογραφίες στο Athensmagazine.gr!

H βίλα Oceda βρίσκεται στη Μύκονο, περίπου 300 μέτρα μακριά από την παραλία είναι χτισμένο από πέτρα και πωλείται για 1,75 εκατ. ευρώ.

Για 2,9 εκατ. ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα παραδοσιακό αρχοντικό στις Σπέτσες, κοντά στο παλιό λιμάνι!

Σε αρκετά υψηλότερη τιμή, στα 13,5 εκατ. ευρώ πωλείται βίλα με όλες τις ανέσεις στην Γλυφάδα

Με 13 εκατ. ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει μια νεόδμητη βίλλα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μόλις 40 λεπτά μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: insider.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share