8 σημάδια που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεχωρίσετε τα φτηνά από τα καλής ποιότητας τζιν
Δες τα τζιν σου τώρα!
Είναι σχεδόν απίθανο να μην έχετε έστω ένα τζιν παντελόνι στην ντουλάπα μας. Είναι άνετα και συνδυάζονται εύκολα με σχεδόν οποιοδήποτε άλλο ρούχο. Αυτό όμως, που ξεχνάμε είναι πως το και το τζιν, το καθημερινό μας παντελόνι, πρέπει να είναι καλής ποιότητας.
Δείτε κάποιους τρόπου για να δείτε εάν αξίζει αυτό που αγοράσατε
Η λάθος πλευρά ταιριάζει στο χρώμα
Τα αληθινά τζιν πρέπει να είναι πιο σκούρα εξωτερικά παρά εσωτερικά. Αυτό οφείλεται στην ύφανση του twill που χρησιμοποιείται στο τζιν: μόνο οι κλωστές που επικρατούν στο εξωτερικό είναι χρωματιστές. Όμως τα νήματα της άλλης πλευράς συχνά παραμένουν λευκά. Εάν το τζιν έχει το ίδιο χρώμα και στις δύο πλευρές, αυτό μπορεί να είναι μια κόκκινη σημαία.
Κακή επεξεργασία άκρων
Κοιτάξτε προσεκτικά την επεξεργασία άκρων στις ραφές. Σε ένα ποιοτικό προϊόν, αυτή η περιοχή θα λειανθεί προσεκτικά στο κέντρο και κάθε άκρη θα αντιμετωπίζεται ξεχωριστά. Οι κατασκευαστές φθηνών μοντέλων συχνά απλώς ράβουν 2 άκρες μεταξύ τους. Ως αποτέλεσμα, αυτό το μέρος γίνεται πιο χοντρό και τα τζιν μπορεί να μην είναι τόσο άνετα.
Από καθαρό βαμβάκι
Το φυσικό τζιν είναι ένα πολύ ανθεκτικό υλικό. Ωστόσο, δεν είναι χωρίς τα μειονεκτήματά του. Πρώτον, συρρικνώνεται πολύ μετά την πρώτη πλύση. Δεύτερον, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να γίνει πιο απαλό και να ταιριάζει στο σώμα σας.
Αυτό το πρόβλημα λύνεται με λύκρα, πολυεστέρα ή σπάντεξ στη σύνθεση. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους λάτρεις των στενών μοντέλων. Το βέλτιστο μέρος του ελαστικού υλικού είναι από 0,5 έως 3%. Αν το ποσοστό είναι μεγαλύτερο, υπάρχει πιθανότητα το τζιν να τεντωθεί γρήγορα και να χάσει το σχήμα του.
Θυμηθείτε επίσης το viral κορδόνι του Tik Tok που κάνει τα τζιν να εφαρμόζουν καλύτερα (Video)
Χωρίς πριτσίνια στις τσέπες
Σήμερα, όλα τα μεταλλικά εξαρτήματα στα τζιν γίνονται αντιληπτά ως διακοσμητικά στοιχεία. Αλλά στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα πριτσίνια υπάρχουν για έναν λόγο . Τοποθετούνται σε σημεία αυξημένης φθοράς για την ενίσχυση του υφάσματος και την αύξηση της αντοχής των τζιν ρούχων.
Σημαντικό: τα πριτσίνια πρέπει να είναι λειτουργικά, όχι μόνο να συνδέονται με το ύφασμα. Επιπλέον, αξίζει να προσέξετε από τι κατασκευάζονται. Εάν το μέταλλο είναι θαμπό ή φαίνεται φθηνό, υπάρχει κίνδυνος τα πριτσίνια να αρχίσουν να διαβρώνονται με την πάροδο του χρόνου και απλώς να καταστρέψουν το τζιν σας. Το τζιν στα δεξιά στην παραπάνω εικόνα είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Αν το τζιν σας δεν έχει καθόλου πριτσίνια, δεν είναι λόγος να πανικοβληθείτε. Απλώς κοιτάξτε προσεκτικά τις γωνίες των τσέπες. Εάν αντί για πριτσίνια, ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε ενισχυμένη σταυροβελονιά, τότε αυτά τα τζιν μπορούν επίσης να θεωρηθούν υψηλής ποιότητας και ανθεκτικά. Αν όμως δεν υπάρχει ενίσχυση στις γωνίες, μπορεί να μετανιώσετε για την αγορά.
Αδύναμες ραφές
Η ποιότητα των ραφών μπορεί να καθορίσει την ανθεκτικότητα του τζιν. Θα πρέπει να είναι οπτικά δυνατά και απαλλαγμένα από τυχόν προεξέχοντα νήματα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις πλαϊνές ραφές, στις ραφές του στρίφωμα και στις ραφές τσέπης.
Η ραφή με διπλή ή αλυσίδα θεωρείται η πιο δυνατή. Εάν επιλέξετε τζιν με μονή ραφή στις ραφές, βεβαιωθείτε ότι ο κατασκευαστής χρησιμοποίησε ένα δυνατό και αρκετά χοντρό νήμα.
Ένας άλλος τρόπος για να ελέγξετε τις ραφές είναι απλώς να τις τεντώσετε. Αν ακούσετε το ύφασμα να τρίζει ή δείτε τις κλωστές να απλώνονται — αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ενός προϊόντος χαμηλής ποιότητας. Πιθανότατα, αυτά τα τζιν δεν θα διαρκέσουν πολύ αν τα φοράτε κάθε μέρα.
Μαλακό ύφασμα
Μπορεί να ακούγεται αντιπαθητικό, αλλά τα τζιν δεν πρέπει να είναι απαλά και άνετα όταν τα δοκιμάζετε για πρώτη φορά. Αυτό συμβαίνει γιατί το ποιοτικό τζιν θέλει χρόνο για να τεντωθεί και να πάρει το σχήμα του σώματός σας.
Αν το τζιν αρχικά νιώθει πολύ απαλό και άνετο, μάλλον δεν είναι φτιαγμένο από ύφασμα καλύτερης ποιότητας.
Ανεπαρκής αριθμός βρόχων ζώνης
Εάν έχετε συνηθίσει να φοράτε τζιν με ζώνη, είναι καλύτερα να μετράτε τον αριθμό των θηλιών της ζώνης. Θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 5 από αυτά. Διαφορετικά, η ζώνη μπορεί να κρεμάσει και να εφαρμόζει άσχημα.
Για να κάνουν τα τζιν πιο δυνατά, ορισμένοι κατασκευαστές χρησιμοποιούν τους λεγόμενους «θηλιές διπλής ζώνης». Αυτό συμβαίνει όταν υπάρχει ένας άλλος μικρότερος βρόχος κάτω από έναν μεγάλο βρόχο. Αυτό το σχέδιο είναι πιο ανθεκτικό στη φθορά. Αυτό σας επιτρέπει επίσης να φοράτε άνετα ζώνες διαφορετικού πλάτους.
Αριθμός και ποιότητα τσέπες
Σε κακής ποιότητας τζιν, οι τσέπες τοποθετούνται συχνά μόνο για διακόσμηση. Είναι αδύνατο να βάλετε τίποτα σε αυτά γιατί είναι πολύ μικρά. Ακόμα κι αν καταφέρετε να βάλετε κάτι σε αυτά, θα έχετε ένα αντιαισθητικό περίγραμμα. Προσπαθήστε να βάλετε το τηλέφωνο, τα κλειδιά ή το πορτοφόλι σας σε αυτές τις τσέπες και δείτε πώς φαίνεται.
Αξίζει επίσης να δώσετε προσοχή στον αριθμό των τσέπες. Συνήθως υπάρχουν 4 από αυτά — 2 μπροστά και 2 πίσω. Ωστόσο, το τζιν με 5 τσέπες θεωρείται κλασικό, το πέμπτο είναι μια μικρή τσέπη μέσα σε μία από τις 2 μπροστινές. Σήμερα, δεν έχει καμία πρακτική χρήση. Όμως η παρουσία του δείχνει ότι ο κατασκευαστής δεν τσιγκουνεύτηκε τις λεπτομέρειες και προσπάθησε να αναδημιουργήσει αυτή την αναγνωρίσιμη εμφάνιση του κλασικού τζιν.
Εάν δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς το αγαπημένο σας τζιν, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο για να μάθετε ποια λάθη μπορούν να κάνουν το τζιν σας να φαίνεται περίεργο.