Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

DIAMONDJOOLS: 4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε

24 Μαΐου 2022 14:25
DIAMONDJOOLS: 4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Από την αρχαιότητα, οι πολύτιμοι λίθοι προκαλούσαν γοητεία στους ανθρώπους λόγω της λαμπερής εμφάνισής τους και της αξιοσημείωτης αντοχής τους. Οι πολύτιμοι λίθοι συμβολίζουν μεταξύ άλλων την αγάπη, την υγεία, την αιώνια νεότητα, την ευτυχία και την προστασία από το κακό, με κάθε πολύτιμο λίθο να συμβολίζει κάτι διαφορετικο.

Η αξία των λίθων καθορίζεται κυρίως από 3 παράγοντες: την απόχρωση, τη σκληρότητα και τη σπανιότητά τους. Παρά την γενική αντοχή τους στη φθορά, οι πολύτιμοι λίθοι πρέπει να καθαρίζονται, να αποθηκεύονται και να φροντίζονται σωστά. Σήμερα με τη βοήθεια των ειδικών από την DIAMONDJOOLS, οι αγορές κοσμημάτων θα γίνουν ευκολότερες, καθώς βρίσκονται εδώ για να μας ενημερώσουν σχετικά με τους 4 πιο δημοφιλείς πολύτιμους λίθους!

Εισαγωγή στο πολύτιμο λίθο

Τί είναι οι χρωματιστοί λίθοι;

Ένας χρωματιστός, ή αλλιώς πολύτιμος λίθος, είναι ένα κομμάτι ορυκτού κρυστάλλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κοσμήματα μετά την κοπή και το γυάλισμα και η αξία των λίθων αυτών μετράται κυρίως σε καράτια. Επιπλέον, υπάρχουν κάποιοι πολύτιμοι λίθοι που δεν είναι ορυκτά π.χ. τα μαργαριτάρια. Οι περισσότεροι από τους χρωματιστούς λίθους είναι σκληροί, αλλά υπάρχουν κάποιοι μαλακοί που χρησιμοποιούνται στα κοσμήματα μόνο για τη λάμψη τους.

Η λάμψη των πολυτίμων λίθων, που δημιουργείται από τις ανακλώμενες ακτίνες του φωτός, εξαρτάται περισσότερο από την κατεργασία που έχουν υποστεί, δηλαδή τον αριθμό των επίπεδων λείων επιφανειών (εδρών) τους. Η σκληρότητά τους εξασφαλίζει και τη διάρκεια της ζωής τους στο πέρασμα του χρόνου.

Οι πολύτιμοι λίθοι ποικίλουν ως προς την ομορφιά τους αλλά και ως προς το χρώμα τους, καθώς η πλειοψηφία τους είναι διαθέσιμη σε μια εκπληκτική ποικιλία χρωμάτων. Οι περισσότεροι έχουν λίγη ομορφιά στην αρχική κατάσταση και μπορεί να μοιάζουν με συνηθισμένους βράχους ή βότσαλα. Ωστόσο, μετά από ένα επιδέξιο κόψιμο και γυάλισμα, αναδεικνύεται εμφανέστατα το χρώμα και η ασυναγώνιστη λάμψη τους.

Οι τέσσερις πιο δημοφιλείς πολύτιμοι λίθοι

Υπάρχουν τέσσερις χαρακτηριστικές πέτρες που ταξινομούνται ως οι πιο δημοφιλείς πολύτιμοι λίθοι και στην DIAMONDJOOLS χρησιμοποιούνται όλες στα κοσμήματα και τα δαχτυλίδια:

Διαμάντια

4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε

Τα διαμάντια είναι το πιο σκληρό φυσικό υλικό που είναι γνωστό στον άνθρωπο. Είναι μια από τις πολυτιμότερες πέτρες στον κόσμο και τα διαμάντια κάνουν συχνά την εμφάνισή τους στα μονόπετρα δαχτυλίδια, στα δαχτυλίδια αρραβώνων, καθώς και σε πολλά άλλα κοσμήματα, όπως σκουλαρίκια και περιδέραια. Μπορείτε να βρείτε ένα σχετικό οδηγό εκπαιδευτικής φύσεως για διαμάντια από τη DIAMONDJOOLS εδώ, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τα χαρακτηριστικά των συγκεκριμένων λίθων, όπως η κοπή, η καθαρότητα, το χρώμα και τα καράτια των διαμαντιών.

Ζαφείρια

4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε

Μετά τα διαμάντια, τα ζαφείρια είναι ο επόμενος πιο σκληρός χρωματιστός λίθος και ένας από τους πολυτιμότερους. Το ζαφείρι συμβολίζει την αλήθεια, την ειλικρίνεια, τη σοφία και την πίστη.

Τα ζαφείρια ανήκουν στην οικογένεια των ορυκτών του κορουνδίου, τα οποία συναντώνται σε πολλά χρώματα. Όλα τα χρώματα, εκτός από το κόκκινο κορούνδιο, είναι γνωστά ως ζαφείρια, με ένα μπλε ζαφείρι να είναι το πιο περιζήτητο, παρόλο που άλλα χρώματα μπορεί να είναι πιο σπάνια. Τα ζαφείρια εντυπωσιάζουν ιδιαίτερα σε βάσεις λευκού χρυσού.

Ρουμπίνια

4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε

Το όνομα «ρουμπίνι» προέρχεται από τη λατινική λέξη «ruber», που σημαίνει «κόκκινο». Το κόκκινο είναι το χρώμα των πιο έντονων συναισθημάτων μας - αγάπη και θυμός, πάθος και οργή. Οι πρώτοι πολιτισμοί θεωρούσαν πολύτιμα τα ρουμπίνια για την ομοιότητά τους με την ερυθρότητα του αίματος που κυλούν μέσα από τις φλέβες και πίστευαν ότι τα ρουμπίνια «κρατούσαν» τη δύναμη της ζωής.

Το ρουμπίνι, γνωστό για το έντονο κόκκινο χρώμα του, είναι μια ποικιλία του ορυκτού κορουνδίου. Όλες οι άλλες ποικιλίες του ορυκτού είναι ζαφείρια. Όπως τα ζαφείρια, τα ρουμπίνια είναι δεύτερα μετά τα διαμάντια σε σκληρότητα και λάμψη, αλλά είναι πιο σπάνια από τα διαμάντια και τα μπλε ζαφείρια.

Σμαράγδια

4 πολύτιμοι λίθοι που θα λατρέψετε

Το σμαράγδι, γνωστό και ως «emerald», προέρχεται από μια περσική λέξη που σημαίνει "πράσινο στολίδι". Άλλαξε από ελληνικά «σμαράγδι» σε λατινικά ως «smaragdus», στη συνέχεια σε «esmaurde» και τον 16ο αιώνα σε «esmeralde». Το όμορφο πράσινο χρώμα του, σε συνδυασμό με την αντοχή και τη σπανιότητά του, το καθιστούν έναν από τους πιο πολύτιμους λίθους. Το σμαράγδι συμβολίζει την ελπίδα και την ανανέωση.

Αυτές οι πέτρες με πλούσιο χρώμα ανήκουν στην ομάδα του βηρυλλίου. Το σαγηνευτικό πράσινο χρώμα του σμαραγδιού είναι μοναδικό και απαράμιλλο, λόγω των εγκλεισμάτων που κάνουν κάθε πέτρα μοναδική. Μαζί με διαμάντια υψηλής ποιότητας, μπλε ζαφείρια και κόκκινα ρουμπίνια, το πράσινο σμαράγδι θεωρείται ένας από τους πολυτιμότερους χρωματιστούς λίθους. Σε αντίθεση με τα άλλα τρία, ωστόσο, τα σμαράγδια είναι πιο εύθραυστα και θα πρέπει να αποφεύγεται η έκθεση σε υπερβολική υγρασία.

Διαμάντια, ζαφείρια, ρουμπίνια και σμαράγδια. Αυτοί είναι οι 4 πιο δημοφιλείς χρωματιστοί λίθοι. Ο καθένας συμβολίζει κάτι μοναδικό και προσφέρει μια ιδιαίτερη λάμψη.

Ποιoς λίθος είναι ο αγαπημένος σας;

Στην DIAMONDJOOLS υπάρχει το κατάλληλο κόσμημα για κάθε ιστορία αγάπης, και θα φροντίσει ώστε να ετοιμαστεί και να παραδοθεί σε σας, για να να μπορέσετε να το προσφέρετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο!

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share