Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Πως να σχεδιάσετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι!

Το καλύτερο για την καλύτερη στιγμή της ζωής σας

31 Μαρτίου 2022 11:54
Πως να σχεδιάσετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι!

Πρόταση Γάμου: ενδεχομένως μία από τις πιο συναισθηματικά φορτισμένες εμπειρίες που θα βιώσετε στη ζωή σας. Τη στιγμή εκείνη, η αγαπημένη σας αντικρίζει ένα μονόπετρο δαχτυλίδι, το οποίο συνοδεύει την ερώτηση: Θες να
μοιραστείς το υπόλοιπο της ζωής σου μαζί μου; Φυσικά, πρωταγωνιστής σε αυτή τη στιγμή είναι το δαχτυλίδι και σφραγίζει τη θετική απάντηση της αγαπημένης σας.

Επιπλέον, το μονόπετρο δαχτυλίδι θεωρείται ως ένα κλασσικό κόσμημα και συνοδεύεται από πληθώρα σχεδίων τόσο στη βάση του δαχτυλιδιού, όσο και στην πέτρα. Συνεπώς, εύκολα γίνεται αντιληπτό πως η επιλογή του δεν αποτελεί μια εύκολη διαδικασία.

Πώς να σχεδιάσετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι!

Μην ανησυχείτε καθόλου όμως. Σήμερα με τη βοήθεια των ειδικών από την DIAMONDJOOLS θα εφοδιαστείτε με πληροφορίες που θα απλουστεύσουν την επιλογή σας και θα σας βοηθήσουν να διαλέξετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι που θα κατακτήσει την καρδιά της.

1ο Βήμα: Επιλογή μετάλλου

Για το μονόπετρο δαχτυλίδι, η επιλογή του μετάλλου είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς ρυθμίζει την όψη της βάσης και πλαισιώνει το διαμάντι-πρωταγωνιστή, ενώ εξαρτάται πλήρως από το στυλ και τα χρώματα που
προτιμά το «άλλο σας μισό». Κατά βάση, το είδος μετάλλου που χρησιμοποιείται για το μονόπετρο είναι ο χρυσός.

Μονόπετρο Από Χρυσό

Ο χρυσός θεωρείται το πιο συνηθισμένο μέταλλο στη χρυσοχοΐα. Οι επιλογές χρυσού είναι πολλές, καθώς παρατηρείται μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αλλά καιποιοτήτων.

Σχετικά με την καθαρότητά του, ο χρυσός μετριέται σε καράτια. Ο καθαρός χρυσός αποτελείται από 24 καράτια. Στην πράξη όμως, ο χρυσός 24 καρατίων είναι εξαιρετικά μαλακός. Για αυτό ακριβώς το λόγο, αναμειγνύεται με άλλα μέταλλα, για να γίνει πιο ανθεκτικός.

Για την κατασκευή χρυσών κοσμημάτων χρησιμοποιούνται:

  1. 18 καράτια (75% περιεκτικότητα σε χρυσό)
  2. 14 καράτια (58% περιεκτικότητα σε χρυσό)
  3. 9 καράτια (37,5% περιεκτικότητα σε χρυσό)
  4. και σε ελάχιστες περιπτώσεις στα 22 καράτια.

Στα υψηλής ποιότητας μονόπετρα δαχτυλίδια χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο χρυσός 18 καρατίων.

Όσον αφορά το χρωματισμό του μετάλλου, παρατηρούνται 3 επιλογές:

  1. Κίτρινος χρυσός: έχει το φυσικό χρώμα του ορυκτού, όπως αυτό βγαίνει από τη γη. Συνεπώς, εκπέμπει ένα ιδιαίτερο κύρος και έχει εξαιρετική δημοτικότητα. Αποτελεί μια σταθερή και ασφαλής επιλογή.
  2. Ροζ χρυσός: Θερμή και ρομαντική επιλογή, η οποία έρχεται στα χέρια σας από την ανάμειξη κίτρινου χρυσού και χαλκού.
    3. Λευκός χρυσός: Κομψός και διαχρονικός. Έχει τρομερή διάρκεια στο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Πώς να σχεδιάσετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι!

2ο Βήμα: Επιλογή διαμαντιού

Εφόσον επιλέξετε τη βάση και το μέταλλο του δαχτυλιδιού, θα πρέπει να διαλέξετε το κατάλληλο διαμάντι που θα πρωταγωνιστήσει. Όσον αφορά το διαμάντι, υπάρχουν 4 βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, καθώς
αυτά θα επηρεάσουν τόσο την ποιότητά του, όσο και την συνολική τιμή του μονοπέτρου:

  1. Καθαρότητα: Η καθαρότητα καθορίζει το αν στην πέτρα εμφανίζονται έγκλειστα ή ψεγάδια. Η καθαρότητα του διαμαντιού μετριέται σε μια κλίμακα 10 διαβαθμίσεων: ξεκινώντας από Internally Flawless (IF), σε διαμάντια 100% καθαρά στα οποία δεν μπορεί να παρατηρηθεί το παραμικρό στίγμα με τον φακό, και τελειώνοντας στο βαθμό Imperfect 3 (I3), στα οποία υπάρχουν αρκετές ορατές ατέλειες.
    2. Κοπή: Το χαρακτηριστικό της κοπής του διαμαντιού σχετίζεται άμεσα με τις αναλογίες του, τη συμμετρία και τις γωνίες του. Μετριέται σε μία βαθμίδα «Poor» έως «Excellent». Το κόψιμο ενός διαμαντιού αφορά βασικά το σχήμα του και πως το φως αντανακλάται από την επιφάνειά του στο μάτι του παρατηρητή.
    3. Χρώμα: Όσο πιο άχρωμο είναι ένα διαμάντι, τόσο καλύτερο ποιοτικά θεωρείται. Το χρώμα του διαμαντιού ταξινομείται με βάση τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου: ξεκινάμε από το γράμμα «D» (τελείως άχρωμο
    και εξαιρετικής ποιότητας), φτάνοντας στο γράμμα «Ζ» (κίτρινο).
    4. Καράτια: Πρόκειται για το βάρος του διαμαντιού αλλά έχει άμεση σχέση και με το μέγεθός του. Επιπλέον, το 1,00 καράτι είναι το 1/5 ενός γραμμαρίου (0,2 γραμμάρια). Όσο αυξάνονται τα καράτια δηλαδή το μέγεθος του διαμαντιού, τόσο αυξάνεται και η τιμή του.

Η δουλειά σας φτάνει στο τέλος της τη στιγμή που επιλέξετε τη βάση και το διαμάντι.

Στην DIAMONDJOOLS υπάρχει το κατάλληλο διαμάντι για κάθε ιστορία αγάπης, και θα φροντίσει ώστε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι να ετοιμαστεί και να παραδοθεί σε σας, ώστε να μπορέσετε να το προσφέρετε στην αγαπημένη σας καθώς θα της ζητάτε να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής της μαζί σας!

Instagram: diamondjools
Facebook: DiamondJools

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share