Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Οι τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 που πρέπει να ξέρεις

Τι θα φορεθεί;

27 Ιανουαρίου 2022 13:42
Οι τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 που πρέπει να ξέρεις
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα αθλητικά παπούτσια κρατούν την ιδιαίτερη θέση τους ανάμεσα στις τάσεις και φυσικά δεν θα αποτελούσαν εξαίρεση για την άνοιξη - καλοκαίρι του 2022.

Όταν μιλάμε για τα παπούτσια που πρόκειται να φορέσουμε περισσότερο στον καλό καιρό, τα σανδάλια ή οι μπαλαρίνες είναι τα πρώτα παπούτσια που μας έρχονται στο μυαλό. Με την ευκαιρία δες εδώ το εντυπωσιακό άλογο στην πασαρέλα του οίκου Chanel.

Ωστόσο, η ανάλυση της πασαρέλας μας επιτρέπει επίσης να εντοπίσουμε τις διαφορετικές εμπνεύσεις και την αισθητική που κρύβονται πίσω από τα κλειδιά που καθορίζουν τα 'sneakers' την επόμενη σεζόν. Αυτά είναι τα κυριότερα:

Παπούτσια για τρέξιμο

Εδώ και αρκετές σεζόν, τα παπούτσια για τρέξιμο έχουν πάψει να περιορίζονται στα αθλήματα για να γίνουν ένα αξεσουάρ με πολλή δύναμη. Στις ανοιξιάτικες συλλογές μπορούμε να δούμε χαρακτηριστικά όλων των ειδών: μπορείτε να φορέσετε πιο διακριτικά σχέδια σε χρώματα όπως nude ή να ποντάρετε σε πιο ηχηρά sneakers που καλούνται να είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των outfit.

Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά αυτή την άνοιξη του 2022 είναι ότι περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σε νέον χρώματα, όπως το πορτοκαλί των κορδονιών Mark Fast, Lacoste ή Gucci. Εκτός από αυτό το χρώμα, η Collina Strada επιλέγει και άλλες φθορίζουσες σειρές όπως το πράσινο λάιμ.

Το μπλε είναι το διακριτικό στοίχημα της Eytys και της Lanvin για να ενταχθούν σε αυτήν την αισθητική: sneakers σε πιο ανοιχτόχρωμους ή πιο σκούρους τόνους που συνδυάζονται με εμφανίσεις που είναι επίσης μπλε και χρησιμεύουν για να συνοδεύσουν τα πάντα, από φλοράλ φούστες μέχρι εσώρουχα φορέματα με πιο ανοιχτόχρωμα παλτό.

Λευκά Sneakers

Είναι ένα στοίχημα που ποτέ, ποτέ, ποτέ δεν αποτυγχάνει: τα λευκά sneakers είναι αυτό το μοντέλο sneaker που μπορεί να εφευρεθεί ξανά για διαφορετικούς λόγους σεζόν με τη σεζόν, αλλά είναι πάντα εκεί. Απόδειξη είναι η Koché, η οποία επιλέγει την πιο κλασική και διαχρονική εκδοχή των όψεων στις ανοιξιάτικες συλλογές. Από εδώ, ο καθένας το μεταφέρει στο δικό του έδαφος, όπως η αιχμηρή σιλουέτα του AZ Factory ή οι εμπνευσμένες από την ορειβασία λεπτομέρειες του Bottega Veneta.

Αδιάβροχα

Οι νύξεις έρχονται μέσα από το νερό: οι αναφορές στα υποδήματα τύπου «γάτας» για μέρη με νερό είναι ένα αξίωμα που μπορεί να εντοπιστεί στα επίπεδα αθλητικά παπούτσια της Rachel Comey ή στην έκδοση με κορδόνια του The Row. Πέρα από τις ίδιες τις τάσεις, το ημιδιαφανές καουτσούκ είναι ο τρόπος με τον οποίο ο J.W Anderson ενημερώνει τα πιο εμβληματικά αθλητικά παπούτσια της Loewe για την άνοιξη του 2022. Απέναντι από το δέρμα, ημιδιαφανείς λαστιχένιες παντόφλες που μοιράζονται υλικά με τα γλυπτά φορέματα που συνοδεύουν.

Οι τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 που πρέπει να ξέρεις

Πυγμαχική Έμπνευση

Στη δεκαετία του 2000, τα παπούτσια του μποξ έγιναν ένα από τα πιο επιθυμητά υποδήματα των εφήβων. Ίσως ως συνέπεια της αισθητικής των δύο μιλίων, αυτά τα ψηλά sneakers κάνουν και πάλι την εμφάνισή τους ανάμεσα σε εταιρίες όπως η Tod's, που τα προτείνει σε λευκό και με λογότυπο στη γλώσσα. Μια έμπνευση που κυριολεκτικά μεταφράζεται σε Dior, όπου δεν λείπουν ρούχα (ή λεπτομέρεια) που παραπέμπουν στο χείλος.

Τύπου converse

Aθλητικά παπούτσια με καουτσούκ και σόλα: οι γραμμές των sneakers Converse είναι αλάνθαστες και μερικές αναμνήσεις μπορούν να φανούν σε πολλά από τα sneakers που ανέβηκαν στην πασαρέλα για την άνοιξη, όπως τα μαύρα μοντέλα της Ann Demeulemeester ή του Yojhi Yamamoto. Από την πλευρά της, η Marni παίζει με το trompe l'oeil μέσα από υφασμάτινα sneakers που μιμούνται, μέσω trompe l'oeil, από τα κορδόνια μέχρι τη σόλα ή το καθοριστικό κάλυμμα των ποδιών.

Mε πλατφόρμα

Το 2021 ήταν η επιβεβαίωση ότι τα παπούτσια πλατφόρμας ήρθαν για να μείνουν. Πέρα από την πανύψηλη Medusa Aevitas του Versace ή τις flatforms που παρουσίασε η Prada το περασμένο φθινόπωρο, αυτές οι επιπλέον ίντσες ενσωματώθηκαν επίσης στα sneakers. Έτσι, το 2022 δεν θα ήταν εξαίρεση: τα αθλητικά παπούτσια πλατφόρμας θα συνεχίσουν να είναι τάση αυτή τη σεζόν, όπως δείχνουν τα Eytys ή Chloé σε πιο ενήλικες ή πιο νεανικές εκδοχές. Από το χαμηλό σπορ, το R13 πηγαίνει και στα ψηλοτάπητα παπούτσια, με λίγο ψηλότερο άξονα, για ακόμα πιο extreme έκδοση.

Φουτουριστικά

Πριν από λίγο καιρό τα 'ugly sneakers' έπαψαν να είναι καινοτομία στην πασαρέλα για να γίνουν ένα ακόμη στοιχείο σχεδιαστών με πιο avant-garde όραμα. Ο Matthew Williams είναι ένας από τους δημιουργούς που συνήθως προτείνουν υποδήματα που ξεπερνούν τα συνηθισμένα και τα αθλητικά παπούτσια που περιλαμβάνει στην ανοιξιάτικη συλλογή του Givenchy είναι απόδειξη: ένα μοντέλο υφάσματος που θολώνει τη συνηθισμένη σιλουέτα για να προσθέσει περισσότερη γέφυρα στη σόλα και περισσότερη φτέρνα στο πίσω. Ένα φουτουριστικό παπούτσι αέρα που βάφει χρώματα όπως μαύρο ή κίτρινο. Η Bottega Veneta επιλέγει ένα άλλο απερίγραπτο σχέδιο που η εξέχουσα θέση του δεν είναι μόνο στην υφή αλλά και στη σόλα, με όγκο και διαφορετικό χρώμα.

Οι τάσεις στα παπούτσια για την Άνοιξη - Καλοκαίρι 2022 που πρέπει να ξέρεις

"Υβρίδιο" μεταξύ παπουτσιού και sneaker

Έχουμε δει την πυγμαχικά, ακόμη και τα ποδοσφαιρικά παπούτσια να είναι μια ακόμη πρόταση για συνδυασμό με την υπόλοιπη γκαρνταρόμπα. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που η γραμμή ανάμεσα στα αθλητικά ρούχα και τα ρούχα «φόρεμα» γίνεται όλο και πιο θολή. Υπό αυτή την έννοια, η ίδια η αντίληψη μεταξύ παπουτσιού και sneaker είναι επίσης πολύ διάχυτη, λαμβάνοντας υπόψη μερικές από τις συλλογές της άνοιξης του 2022. Ένα παράδειγμα; Τα κορδόνια παπούτσια με σπορ αισθητική που προτείνουν οι Bottega Veneta και Dior για την ερχόμενη σεζόν. Το AZ Factory πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα με ένα παπούτσι που ακονίζει το κουτί των ποδιών σας για να μιμηθεί άμεσα το σχέδιο ενός παπουτσιού με τακούνι. Δεν υπάρχουν όρια.

Πηγή: vogue.es

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share