Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το εντυπωσιακό άλογο στην πασαρέλα του οίκου Chanel (Βίντεο)

Το ζώο ίππευε η Σαρλότ Κασιράγκι...

27 Ιανουαρίου 2022 00:03
Το εντυπωσιακό άλογο στην πασαρέλα του οίκου Chanel (Βίντεο)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο γαλλικός οίκος μόδας Chanel πρωτοτύπησε στέλνοντας ένα άλογο να κάνει πασαρέλα στην επίδειξή του Υψηλής Ραπτικής στο Παρίσι. Με την ευκαιρία δες εδώ γιατί ο οίκος Armani ακύρωσε τα ντεφιλέ του στο Μιλάνο και το Παρίσι.

Το ζώο ίππευε η Σαρλότ Κασιράγκι, ανιψιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και δεινή αναβάτρια σε ιππικούς αγώνες με εμπόδια, η οποία είναι επίσης πρέσβειρα της Chanel.

Φορώντας ένα σακάκι Chanel σε μαύρο τουίντ, η Κασιράγκι εμφανίστηκε στην αρχή του σόου να ιππεύει το άλογο κάνοντας αρκετές βόλτες γύρω από την πασαρέλα, η οποία είχε σχεδιαστεί για να μοιάζει με πίστα προπόνησης για άλογα.

Τα υπόλοιπα μοντέλα, αυτήν τη φορά πεζή, βγήκαν στην πασαρέλα μετά.

Η επίδειξη στο Γραν Παλέ Εφεμέρ, έναν εκθεσιακό χώρο στο Παρίσι, είχε την υπογραφή της Βιρζινί Βιάρ που ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας στη Chanel το 2019, μετά τον θάνατο του Καρλ Λάγκερφελντ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 φορές που μια τηλεοπτική σειρά δημιούργησε μια νέα μόδα!

Οι τάσεις της μόδας δεν δημιουργούνται από το μηδέν. Βρίσκονται σε διαρκή διάλογο με την κοινωνία, τις ανάγκες και τις αξίες μέσα στις οποίες διαμορφώνονται, τις επηρεάζουν και επηρεάζονται απ’ αυτές. Δεν είναι λίγες οι φορές που εξαιρετικά πετυχημένες σειρές καταφέρνουν να έχουν τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οι άνθρωποι ντύνονται ή χτενίζονται. Ας δούμε μερικά τέτοια παραδείγματα.

Το Κούρεμα Ρέιτσελ – Τα Φιλαράκια

Αν μιλάμε για το κούρεμα-θρύλο της δεκαετίας του 1990, αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο από το περίφημο κούρεμα της Τζένιφερ Άνιστον όταν ενσάρκωνε τον ρόλο της Ρέιτσελ στις πρώτες σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Τα Φιλαράκια.

Αμέτρητες γυναίκες σε όλον τον κόσμο κατέκλυσαν τα κομμωτήρια με μια φωτογραφία της Ρέιτσελ ανά χείρας, ζητώντας το αποτέλεσμα που έμεινε γνωστό ως The Rachel Cut: μπόλικος όγκος στις ρίζες, φυλλάρισμα στα όρια της υπερβολής και υπέροχες ξανθιές ανταύγειες.

Τι κι αν δεν είναι πλέον μυστικό ότι η ίδια η Τζένιφερ Άνιστον αντιπαθούσε σφόδρα το συγκεκριμένο κούρεμα; Το Rachel cut έγινε τόσο διάσημο που θα μπορούσε να είναι ο έβδομος χαρακτήρας της σειράς. Φαίνεται μάλιστα να αντέχει και στη δοκιμασία του χρόνου αφού μετά το Friends Reunion που απολαύσαμε πρόσφατα στις οθόνες μας, το συγκεκριμένο στυλ έχει ήδη υιοθετηθεί από πολλές celebrities και αναδεικνύεται σε μια από τις μεγαλύτερες τάσεις της σεζόν.

Αθλητικές φόρμες – Το Παιχνίδι του Καλαμαριού

Η τεράστια επιτυχία που είχε Το Παιχνίδι του Καλαμαριού που προβλήθηκε από το Netflix είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Οι πράσινες αθλητικές φόρμες και τα λευκά αθλητικά παπούτσια που φορούν οι «παίκτες» της σειράς είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται κατακόρυφα από τον πρώτο κιόλας μήνα προβολής.

Καθώς η ποπ κουλτούρα διαμορφώνει τις τάσεις της μόδας ακόμα κι όταν καταπιάνεται με θέματα όπως οι οικονομικές ανισότητες, ο εθισμός στον τζόγο και τα υπέρογκα χρέη των νοικοκυριών, οι εξελίξεις σε αυτό το μέτωπο ήταν καταιγιστικές.

Στις 6 Οκτωβρίου 2021, ο οίκος Louis Vuitton ανακήρυξε την πρωταγωνίστρια της σειράς Ho Yeon Jung παγκόσμια πρέσβειρα του οίκου, με τον καλλιτεχνικό διευθυντή να δηλώνει ερωτευμένος με το ταλέντο και την προσωπικότητά της. Παράλληλα, το Netflix και η Zavvi ένωσαν τις δυνάμεις τους ώστε η πρώτη αποκλειστική σειρά αθλητικών ρούχων Squid Game να είναι ήδη γεγονός.

Τραγιάσκα – Peaky Blinders

Αν κάποιοι μπορούν να κοιτάξουν κατάματα το στυλ του Don Draper (βλ. παρακάτω) αυτοί δεν είναι άλλοι από τον Thomas Shelby και τη συμμορία των Peaky Blinders.

Άπειρο μελάνι έχει χυθεί για άρθρα τύπου «Πώς να ντυθείς σαν τους Peaky Blinders». Το βιομηχανικό σκηνικό του Μπέρμινχαμ της δεκαετίας του 1920 αναβίωσε ένα κλίμα νοσταλγίας και εμμονής για τη μόδα της εποχής δίνοντας έμφαση σε ένα απίστευτο trend που δεν φαίνεται να ξεφουσκώνει: την τραγιάσκα. Ήδη το 2019, η εταιρεία Kent & Curwen στην οποία είναι συνιδιοκτήτης ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, κυκλοφόρησε την αντρική συλλογή ρούχων The Garrison Tailors.

Όσοι θέλουν να αναβιώσουν πλήρως την αντρική μόδα της δεκαετίας του 1920 και μπορούν να βάλουν αρκετά βαθιά το χέρι στην τσέπη πρέπει να γνωρίζουν ότι το στυλ του Thomas Shelby και των Peaky Blinders χρειάζεται κουστούμι τριών κομματιών και παλτό για να είναι ολοκληρωμένο.

Ό,τι φοράει η Κάρι – Sex and the City

Κατά τη διάρκεια των 6 σεζόν και των 94 επεισοδίων που διήρκεσε η σειρά, η Κάρι Μπράντσο παρέδωσε διαχρονικά μαθήματα μόδας. Ακόμα κι αν τα iconic σύνολα που φόρεσε στη σειρά ήταν αδιανόητα ακριβά για τα πορτοφόλια των κανονικών γυναικών, οι αμέτρητες τάσεις που δημιούργησε βρήκαν τρόπο να εκφραστούν σε αλυσίδες καταστημάτων με πιο προσιτές τιμές.

Τι να πρωτοθυμηθούμε… Το κολιέ με το όνομά της που έγινε trend από μόνο του; Τις τσάντες baguette του οίκου Fendi; Το φόρεμα με μοτίβο εφημερίδας του Christian Dior ή την εμβληματική φούστα τουτού των τίτλων αρχής;

Ξεχωριστό άρθρο θα μπορούσε να γραφτεί για τη λατρεία της Κάρι για τα παπούτσια του Manolo Blahnik, ίσως το πιο ειλικρινές και διαχρονικό love story της σειράς. Το θρυλικό μπλε σατέν ζευγάρι με την εντυπωσιακή αγκράφα με το οποίο της έκανε πρόταση γάμου ο Mr. Big έγινε sold-out παρά την αστρονομική τιμή του και παραμένει μέχρι σήμερα ίσως το πιο διάσημο ζευγάρι παπουτσιών της μικρής οθόνης (εντάξει, μαζί με τις κόκκινες σόλες του Christian Louboutin).

Κουστούμι παντού και πάντα – Mad Men

Στον κόσμο των ανδρών, τίποτα δεν φωνάζει πλούτο και εξουσία περισσότερο απ’ όσο ένα πολυτελές κουστούμι, σχεδιασμένο, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα εκείνου που φοράει.

Σχεδόν 15 χρόνια μετά την πρεμιέρα των Mad Men, οι ενδυματολογικές επιλογές του κεντρικού χαρακτήρα της σειράς, Don Draper, εξακολουθούν να θεωρούνται μνημείο μινιμαλισμού και αρρενωπότητας, να επηρεάζουν σταθερά το αντρικό στυλ και να παρουσιάζουν το κοστούμι ως την αυτονόητη επιλογή παντού και πάντα.

Συνδυασμένο με πουκάμισα, ζιβάγκο, μπλουζάκια πόλο, γραβάτες, μεταξωτά μαντήλια και κασκόλ, σε κλασικά ή παστέλ χρώματα ακόμα και καρό μοτίβα, το κουστούμι είναι must και μπορεί να φορεθεί παντού και πάντα.

 

Ροή ειδήσεων

Share