Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πώς θα κάνεις τα παλιά σου πουκάμισα να δείχνουν σαν καινούργια (video)

Αν το αγαπάς πολύ για να το πετάξεις, δώσε μία ευκαιρία σε επαγγελματία ράφτη

21 Ιανουαρίου 2022 15:47
Πώς θα κάνεις τα παλιά σου πουκάμισα να δείχνουν σαν καινούργια (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λίγο-πολύ, η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαστε ιδιαίτερα με τα παλιά μας ρούχα. Είτε μένουν ξεχασμένα σε κάποια κρεμάστρα, είτε σε κάποιο συρτάρι που τα ανακαλύπτεις ξαφνικά και απορείς για το κατάντημά του.

Βάζετε τα πουκάμισα σας στο πλυντήριο κουμπωμένα; Σταματήστε το αμέσως!

Έλα όμως που υπάρχουν και κάποιοι συναισθηματικοί δεσμοί με τα ρούχα μας – που το λες και φυσιολογικό. Στην δική μας περίπτωση, ειδικά τα πουκάμισα είναι κάτι παραπάνω από ένα αντρικό ρούχο. Είναι ένας πιστός φίλος στον οποίο βασίζεσαι για τις προσεγμένες εμφανίσεις σου. Και σε πονάει να το βλέπεις με κιτρινισμένο γιακά και με τα μανίκια να…επιπλέουν. Όμως για όλα υπάρχει λύση.

Πριν το πετάξεις σκέψου ότι τα ρούχα σου έχουν περάσει αρχικά από ραπτομηχανή. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και όταν πρέπει να διορθωθούν ή να κάνεις τις απαραίτητες ενέργειες για να δείχνουν πιο φρέσκα. Από μικρές επιδιορθώσεις μέχρι ολική ανακατασκευή. Η διαφορά βρίσκεται στο πόσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, ένας ράφτης θα σε συμβουλέψει για όσα μπορείς και για όσα δεν μπορείς να κάνεις.

Άλλαξε τα κουμπιά

Τα κουμπιά πράγματι φθείρονται. Η εκ νέου τοποθέτησή τους δεν είναι ακριβή και ακόμη και αν δεν σε καλύπτουν αυτά που έχει ο ράφτης, μπορείς πάντα να αγοράσεις δικά σου και να του ζητήσεις να τα φτιάξει.

πουκαμισα-παλια

Αλλαγή ή κόντυμα μανικιού

Ένας καλός ράφτης θα σε συμβουλέψει πως τα μανίκια δεν πρέπει να κονταίνουν περισσότερο από 3 ίντσες. Στην περίπτωση που έχει φθαρεί ωστόσο το μανίκι, μπορείς εύκολα να βρεις το σχέδιο του ίδιου χρώματος ή να κάνεις και αλλαγή βάζοντας λευκά μανίκια.

Στένεμα στη μέση

Από τα πιο εύκολα που μπορεί να κάνει ο ράφτης σου. Δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει το αντίθετο στην περίπτωση που έχεις πάρει επιπλέον κιλά.

πουκαμισα-παλια

Στένεμα στους ώμους

Δεν είναι αδύνατο, αλλά θέλει πολύ επιδέξιο ράφτη. Σε κάθε περίπτωση σκέψου το καλά πριν περάσεις στην συγκεκριμένη αλλαγή. Αν είσαι άνθρωπος με αυξομειώσεις λόγω γυμναστηρίων, θα έχεις πρόβλημα στην εφαρμογή.

Στένεμα μανικιού

Εξίσου εύκολο στην περίπτωση που τα μανίκια «επιπλέουν» και νιώθεις ότι κολυμπάς στο παλιό σου πουκάμισο.

Πηγή: ratpack.gr

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share