Σάββατο, 29 Ιανουαρίου 2022

Απόφαση σταθμός από τον οίκο Armani: Ποιο υλικό απαγορεύει από την επόμενη χειμερινή συλλογή του - Τάσσεται κατά της χρήσης της γούνας

Ο ιταλικός οίκος μόδας ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων brand που απαγόρευσαν αυτό το εξαιρετικά απαλό μαλλί

2 Δεκεμβρίου 2021 11:39
Απόφαση σταθμός από τον οίκο Armani: Ποιο υλικό απαγορεύει από την επόμενη χειμερινή συλλογή του - Τάσσεται κατά της χρήσης της γούνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο όμιλος Armani ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα χρησιμοποιεί πλέον μαλλί ανκορά, ξεκινώντας από τη συλλογή φθινόπωρο/χειμώνας 2022-23, ενώ πρόσθεσε το μαλλί αυτό στον κατάλογο των υλικών που αποκλείει βάσει της πολιτικής του κατά της χρήσης γούνας.

Ο ιταλικός οίκος μόδας ακολουθεί το παράδειγμα διαφόρων brand που απαγόρευσαν αυτό το εξαιρετικά απαλό μαλλί, το οποίο αφαιρείται από ζωντανά κουνέλια, υπό την πίεση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και καταναλωτών με έντονη περιβαλλοντική συνείδηση.

Με την ευκαιρία διάβασε εδώ για τις αλεπούδες που μεταλλάσσονται σε "τέρατα" για να τους πάρουν την γούνα για παλτό.

 Ο οίκος Armani απαγορεύει το μαλλί ανκορά από την επόμενη χειμερινή συλλογή του

Ένα ακόμα βήμα προς την βιωσιμότητα

Τον περασμένο μήνα, η οργάνωση PETA ανακοίνωσε πως η πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου ειδών πολυτελείας Farfetch θα σταματήσει να πουλάει μαλλί ανκορά από τον Απρίλιο του 2022.

Η οργάνωση αυτή πραγματοποιεί εδώ και χρόνια εκστρατεία για την απαγόρευση του συγκεκριμένου υλικού, το οποίο παράγεται κυρίως στην Κίνα, περιγράφοντας τις τεχνικές που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεσή της γούνας από τα κουνέλια βάναυση.

Η απόφαση του οίκου Αρμάνι σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την βιωσιμότητα, αφότου απαγόρευσε τη γούνα των ζώων το 2016 και υπέγραψε το 2019 το 'Fashion Pact' μαζί με άλλους σημαντικούς παράγοντες της βιομηχανίας της μόδας με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ανέφερε η εταιρεία σε μια ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share