Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Γιατί υπάρχει η μικρή θηλιά στο πίσω μέρος του πουκάμισου;

Εσείς το γνωρίζατε;

28 Ιουλίου 2021 10:55
Γιατί υπάρχει η μικρή θηλιά στο πίσω μέρος του πουκάμισου;
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θα μπορούσαν να έχουν μία σημαντική χρήση αλλά δεν μας νοιάζει ιδιαίτερα. Όπως ακριβώς όταν ετοιμαζόμαστε για την δουλειά και φοράμε το σιδερωμένο μας πουκάμισο.

Στη ζωή, μερικές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με κάποια πράγματα και απλά τα προσπερνάμε, χωρίς να καταλαβαίνουμε την σημασία τους.

Έχετε παρατηρήσει πως υπάρχει μία μικρή θηλιά στο πίσω μέρος από τον γιακά του πουκάμισου; Γνωρίζετε γιατί είναι εκεί; Πιθανώς να μην το έχετε παρατηρήσει καν ή να μην σας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

πουκάμισο κρέμασμα θηλιά

Παλιότερα, δεν υπήρχαν ντουλάπες για να κρεμάμε τα ρούχα μας. Έτσι, αυτές οι θηλιές είχαν μεγάλη σημασία για να τα κρεμάνε χωρίς να τσαλακώνονται. Γι’αυτό και τις ενσωμάτωσαν στα πουκάμισα στην δεκαετία του 1960.

Μερικές φορές, εάν οι πελάτες δεν τις ήθελαν, μπορούσαν να ζητήσουν από το κατάστημα να τις αφαιρέσει όταν αγόραζαν το πουκάμισο. Η τάση αυτή ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και σύντομα έγινε πολύ δημοφιλής σε όλο τον κόσμο.

θηλιά πουκάμισου

Αλλά από τότε που εφευρέθηκαν οι ντουλάπες έχουν χάσει τη χρησιμότητά τους και είναι απλά διακοσμητικές.

Θα σε σώσει! Έτσι θα σιδερώνεις πιο εύκολα!

Πώς θα κάνεις το σιδέρωμα, εύκολη υπόθεση.

Αν σου έλεγα να διαλέξεις την πιο βαρετή δουλειά του σπιτιού θα έβαζες το σιδέρωμα στην κορυφαία δυάδα. Κάθε φορά που βάζεις τα ρούχα στο πλυντήριο σκέφτεσαι το μετά. Όχι το άπλωμα, όχι το μάζεμα. Ποιος θα σιδερώσει τη στοίβα με τα ρούχα που στέκονται μέσα στη λεκάνη δίπλα στο διπλανό δωμάτιο; Όσο κι αν δεν το πιστεύεις υπάρχει τρόπος να το κάνεις πιο εύκολο και γρήγορο.

Το κόλπο που θα σε γλιτώσει από κόπο και χρόνο είναι απλό. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις αλουμινόχαρτο κάτω από το κάλυμμα της σιδερώστρας.

Η θερμοκρασία θα ανεβαίνει πολύ πιο γρήγορα και θα διατηρείται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παιχνιδάκι η τσάκιση στο παντελόνι από εδώ και στο εξής. Γιακάς πουκαμίσου κολλαριστός.

 

Ροή ειδήσεων

Share