Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Η εμβληματική επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο - Αποθέωση του αρχαιοελληνικού στυλ από τον γαλλικό οίκο - Οι διάσημοι καλεσμένοι

Πυροτεχνήματα, φώτα, λαμπερές παρουσίες

18 Ιουνίου 2021 09:57
Η εμβληματική επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο - Αποθέωση του αρχαιοελληνικού στυλ από τον γαλλικό οίκο - Οι διάσημοι καλεσμένοι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Dior: Ο Οίκος Dior επέλεξε την Αθήνα και το Καλλιμάρμαρο για να παρουσιάσει την Cruise 2022. Με έμπνευση από τον ελληνικό πολιτισμό και με επίκεντρο τη γυναίκα, η Creative Director, Maria Grazia Chiuri, ξετυλίγει την έμπνευσή της στον κόσμο της μόδας κάτω από τον αθηναϊκό ουρανό.

Τα πυροτεχνήμα στον αθηναϊκό ουρανό

Οι εμφανίσεις Ελληνίδων, αλλά και ξένων προσκεκλημένων στο Καλλιμάρμαρο έστρεψαν την προσοχή των ΜΜΕ στο στιλ των κυριών που παρακολουθούν το σόου. Ανάμεσά τους ξεχώρισε η αξεπέραστη Γαλλίδα ηθοποιός, Κατρίν Ντενέβ. Επίσης, δες το ποσό που θα πληρώσει ο οίκος Dior για την φωτογράφιση στην Ακρόπολη.

Κατρίν Ντενέβ

Τα 85 μοντέλα του Dior δεν περπάτησαν στην πασαρέλα όπως συμβαίνει συνήθως στα ντεφιλέ. Ακολούθησαν τις καμπυλωτές διαδρομές του Παναθηναϊκού Σταδίου, κάνοντας αρκετές φορές τον κύκλο του, σαν εναλλακτικοί δρομείς ομορφιάς, φορώντας τα υπέροχα ρούχα που σχεδίασε η διεθνώς καταξιωμένη καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Maria Grazia Chiuri, εμπνευσμένη από τις μελέτες της αλλά και τις επισκέψεις της στα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία αυτού του τόπου που γέννησε τη Δημοκρατία και εμφύσησε σε ολόκληρο τον κόσμο τις διαχρονικές αξίες.

Αποθέωση του αρχαιοελληνικού στυλ από τον γαλλικό οίκο

Η εμβληματική επίδειξη του Dior στο Καλλιμάρμαρο

Παρακολουθήστε το σόου του Dior στην Αθήνα

Στο Καλλιμάρμαρο βρέθηκαν 400 καλεσμένοι, ανάμεσά τους η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η Γιάννα Αγγελοπούλου, η Ευγενία Νιάρχου, η πρωταγωνίστρια του «Γκαμπί της Βασίλισσας», αλλά και σχεδιαστές και fashion bloggers.

Ανάμεσα στου παραβρισκόμενους είναι και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, πιστή στην δέσμευσή της να προβάλλει και να ενισχύει τους Έλληνες παραγωγούς, τεχνίτες, σχεδιαστές που συνθέτουν τον σύγχρονο υλικό πολιτισμό της χώρας μας, επέλεξε ένα φόρεμα σχεδιασμένο από Έλληνα, τον Χρήστο Κωσταρέλλο. Το φόρεμα που δημιούργησε αποκλειστικά για την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οίκος Christos Costarellos είναι από μεταξωτό crepe cady με ασύμμετρη απλικέ δαντέλα σαντιγύ, σε χρώμα βαθύ μπλε του Αιγαίου. Η λιτή πολυτέλεια του ενδύματος ολοκληρώνεται με απλικέ λουλούδια από κεντημένη μεταξωτή οργάντζα Σουφλίου. Με την επιλογή της αυτή η πρόεδρος αναδεικνύει την ευρηματικότητα και την φινέτσα της ελληνικής μόδας, η οποία, τα τελευταία χρόνια, κατακτά δυναμικά την διεθνή αγορά.

Η ΠτΔ Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Στην Ελλάδα η εκδήλωση μεταδίδεται στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και σε ανοιχτούς χώρους στο Σουφλί, το Άργος και την Καλαμάτα.

Ωστόσο, ο Οίκος Dior έχει φροντίσει για τη live μετάδοση του σόου. Παρακολουθήστε το Dior Cruise 2022.

Το παγκόσμιο ραντεβού της μόδας στην καρδιά της Αθήνας

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την αποψινή παρουσίαση της κολεξιόν Cruise 2022 του οίκου Christian Dior στο Καλλιμάρμαρο, που στρέφει τα φώτα της παγκόσμιας βιομηχανίας της μόδας στην Αθήνα. Επίσης, δες την άφιξη της καλλιτεχνικής διευθύντριας του οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri.

Ήδη στα social media του Dior έχει αναρτηθεί η προαναγγελία της ζωντανής μετάδοσης της παρουσίασης της συλλογής η οποία θα ξεκινήσει στις 9:30 το βράδυ. Συνοδεύεται μάλιστα από μια εικόνα – γραφικό, στα χρώματα της γαλανόλευκης ελληνικής σημαίας στο οποίο πρωταγωνιστούν σκίτσα του Παρθενώνα, των Καρυάτιδων, της Αρχαίας Αγοράς, του Μουσείου Μπενάκη και φυσικά του Καλλιμάρμαρου.

Dior: Το παγκόσμιο ραντεβού της μόδας στην καρδιά της Αθήνας - Ολα όσα θα γίνουν στο Καλλιμάρμαρο

Αρκετές ξένες ιστοσελίδες μάλιστα που θα μεταδόσουν το ντεφιλέ μέσω live streaming έχουν τοποθετήσει πάνω στο γραφικό αυτό και χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης!

Δείτε εδώ live το event:

Οι ελληνικές εικόνες όμως πρωταγωνιστούν και στις βιντεοσκοπημένες επισκέψεις που πραγματοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Dior, Maria Grazia Chiuri σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς τόπους και μνημεία της Ελλάδας μεταξύ των οποίων και η Κνωσός. Η διεθνούς φήμης σχεδιάστρια περιηγήθηκε το εντυπωσιακό Μινωϊκό Ανάκτορο ενώ ξεναγήθηκε και στο αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου θαυμάζοντας τα εκθέματα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη μάλιστα έδειξε από την μορφή της Θεάς με τα Φίδια, της χαρακτηριστικής γυναικείας γυμνόστηθης φιγούρας με τα φίδια στα χέρια, έτσι όπως αποτυπώνεται σε μια σειρά από αγαλματίδια που ανακαλύφθηκαν από τον Έβανς το 1903. «Έπαθα εμμονή με αυτά τα αγάλματα επειδή εκπροσωπούν τη θεά που είναι συνδεδεμένη με αυτό το είδος δεξιοτεχνίας» εξομολογείται η ίδια στην ξεναγό της κατά την διάρκεια της επίσκεψής της στο μουσείο, με το σχετικό βίντεο να ξεκινά με ένα πανοραμικό πλάνο της Κνωσσού τραβηγμένο από ψηλά.

Αντίστοιχα εντυπωσιακή έξαλλου είναι και η έναρξη του βίντεο που τραβήχτηκε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Dior στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου της Σαντορίνης, τον προϊστορικό οικισμό που καταστράφηκε από τον σεισμό που προηγήθηκε της έκρηξη του ηφαιστείου και ήρθε στο φως το 1967 μέσα από τις ανασκαφές του Σπύρου Μαρινάτου.

Μισέλ Γκομπέρ: Ο μάγος των σάουντρακ της παγκόσμιας μόδας

Στην Αθήνα βρίσκεται όμως και ο διάσημος Γάλλος μουσικός παραγωγός Μισέλ Γκομπέρ ο οποίος δραστηριοποείται εδώ και χρόνια στον χώρο της μόδας και έχει συνεργαστεί τους κορυφαίους οίκους του κόσμου «ντύνοντας» με τις κατάλληλες μελωδίες τα σόου και τις διαφημιστικές καμπάνιες τους.

Η ενασχόλησή του με τον λαμπερό κόσμο της μόδας ξεκίνησε στις αρχές του 1990 στο πλευρό του Karl Lagerfeld για να επεκτείνει τα επόμενα χρόνια τις συνεργασίες του αλλά την επιρροή σε άλλα, επίσης κορυφαία brands οι Chanel, Fendi, Valentino, Yves Saint Laurent , Roberto Cavalli, Michael Kors, Dior κ.α.

Οι μουσικές παρεμβάσεις του αποτελούν πολύ σημαντικό κομμάτι των ντεφιλέ των πασίγνωστων οίκων μόδας με τους οποίους συνεργάζεται καθώς είναι πλήρως προσαρμοσμένες στην θεματολογία και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της κάθε συλλογής αποτελώντας ιδανικό σάουντρακ.

Το σόου του Dior στο Καλλιμάρμαρο: Οι καλεσμένοι, η φωτογράφηση στην Ακρόπολη και το κόστος της παρουσίασης

Dior: Η παρουσίαση της «Made In Greece» συλλογής ενδυμάτων που θα γίνει αυτή την Πέμπτη από τον διεθνή Οίκο Υψηλής Ραπτικής στο Καλλιμάρμαρο, θα έχει παγκόσμια προβολή καθώς θα μεταδοθεί live για εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Δείτε επίσης, το γκαλά όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Καλλιμάρμαρο.

Συγκεκριμένα, στις 20:00 την Πέμπτη 17 Ιουνίου τα φώτα του Καλλιμάρμαρου θα ανάψουν για το project «Dior Celebrates Greece», με το οποίο ο Οίκος τιμά τη χώρα μας και τα 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση, μέρος του οποίου είναι το defile στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Το σόου του Dior στο Καλλιμάρμαρο

H εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, αλλά και στον ιστορικό θερινό κινηματογράφο Cine Paris στην καρδιά της Πλάκας.

Η συλλογή έχει σχεδιαστεί και έχει ραφτεί από Ελληνίδες και Έλληνες τεχνίτες δημιουργούς που ζουν και εργάζονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως το Σουφλί, το Άργος και η Καλαμάτα. Η συνεργασία τους αναμένεται να συνεχιστεί και μετά το τέλος των εκδηλώσεων του Οίκου στην Αθήνα.

Ο Dior για να τιμήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τεχνίτες που θα δημιουργήσουν τα εντυπωσιακά φορέματα, θα δώσει τη δυνατότητα στους κατοίκους των περιοχών (από το Σουφλί μέχρι την Καλαμάτα) όπου ζουν και εργάζονται οι Έλληνες δημιουργοί, να παρακολουθήσουν live σε ανοικτούς χώρους το εντυπωσιακό event στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Το ρόλο και τις ισχυρές αναφορές της γυναίκας στην ελληνική μυθολογία αναδεικνύει με το road docυmentary που γυρίζει αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, η Maria Grazia Chiuri, καλλιτεχνική διευθύντρια του Οίκου Dior. Η κορυφαία σχεδιάστρια του Dior αποκάλυψε μέρος της δουλειάς της με τίτλο «Mother Goddesses».

«Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία της εκδήλωσης στην Αθήνα, χαίρομαι που μοιράζομαι το πρώτο τμήμα μιας ενδιαφέρουσας συνομιλίας που είχα με τον Filippo και η οποία επικεντρώθηκε στην έρευνά μου για την προ-κλασική Ελλάδα και τον συμβολισμό της Μητέρας - Θεάς. Είμαι βέβαιη ότι αυτό θα είναι ένα πραγματικά εμπνευσμένο ταξίδι για να ανακαλύψουμε ξανά τις ξεχασμένες ρίζες του πολιτισμού μας» αναφέρει η ίδια στην ανάρτησή της για το διάλογο που είχε με τον διάσημο Ιταλό ιστορικό τέχνης Filippo Cosmelli.

Το Road Trip της Μαρία Γκράτσια Κιουρί από την Κνωσό ως τους Δελφούς

Το συναρπαστικό road trip της Μαρία Γκράτσια Κιουρί από την Κνωσό μέχρι τους Δελφούς αναδεικνύει το αρχέτυπο της Μεγάλης Μητέρας - Θεάς στην πανάρχαια Μεσόγειο, που είναι βαθιά ριζωμένο στον ανθρώπινο ψυχισμό και ήθελε τη γυναίκα ως μητέρα και δημιουργό, μια ισχυρή φιγούρα που αντλεί δύναμη από αυτές τις δύο ιδιότητες. Κομμάτι του documentary θα προβληθεί στον υπαίθριο χώρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος το απόγευμα της Πέμπτης, λίγο πριν την εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο.

400 οι καλεσμένοι του Dior από όλο τον πλανήτη

Οι περίπου 400 καλεσμένοι και διεθνείς προσωπικότητες που θα φθάσουν στην Αθήνα από όλο τον πλανήτη για να παρακολουθήσουν στο Καλλιμάρμαρο το defile με τα τοπικά παραγόμενα δημιουργήματα υψηλής ραπτικής, θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά την άριστη τεχνογνωσία (craftsmanship) των Ελλήνων που μεταφέρθηκε από γενιά σε γενιά στο πέρασμα των χρόνων και την υπεροχή της ελληνικής χειροτεχνίας.

Μετά την φαντασμαγορική εκδήλωση στο Καλλιμάρμαρο θα ακολουθήσουν ειδικές φωτογραφήσεις του Dior σε εμβληματικά, περισσότερο αλλά και λιγότερο προβεβλημένα αρχαιολογικά σημεία (Ακρόπολη, Ηρώδειο, Αρχαία Αγορά, Σούνιο και Νεμέα), οι οποίες μαζί με την κινηματογραφική δουλειά της Maria Grazia Chiuri, θα μεταφέρουν σε όλο τον πλανήτη την ομορφιά, το βάθος και την ακτινοβολία του ελληνικού πολιτισμού.

Τα χρήματα που θα πληρώσει ο οίκος Dior

Πριν από δύο εβδομάδες, οι αρμόδιοι φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού γνωμοδότησαν για το αίτημα του οίκου Dior να πραγματοποιήσουν φωτογράφηση στην Ακρόπολη και άλλους αρχαιολογικούς χώρους. Το αίτημα εγκρίθηκε, ενώ πρόσφατα δημοσιοποιήθηκαν οι ακριβείς όροι με τους οποίους θα γίνει. Οι λήψεις θα πραγματοποιηθούν από 16 έως 22 Ιουνίου. Ενώ, προς πώληση είναι πολυτελείς κατοικίες από 600.000 έως 6.600.00 ευρώ στα "πόδια" του Λυκαβηττού.

Για την πραγματοποίηση τέτοιου είδους φωτογραφικών και κινηματογραφικών λήψεων προβλέπεται τέλος υπέρ του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ. σύμφωνα με την αρ. πρωτ. ΥΠΠΟΤ/ΔΟΕΠΥ/ΤΟΠΥΝΣ/126463/28-12-2011 ΚΥΑ (ΦΕΚ 3046/Β/30-12-2011) "Τέλη φωτογράφησης-κινηματογράφησης και χρήσης οπτικοακουστικών έργων και απεικονίσεων αρχαιολογικών χώρων, ιστορικών τόπων, μνημείων, μουσειακών εκθέσεων και συλλογών. Τέλη πραγματοποίησης εκδηλώσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και ακίνητα".

Για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των λήψεων, το ποσό αυτό προσδιορίζεται ανά χώρο ως εξής:

  • Ακρόπολη: 21.100 ευρώ (εταιρεία "EIGHT Ε.Ε.”),
  • Ωδείο Ηρώδου Αττικού: 6.900 ευρώ (εταιρεία "EIGHT Ε.Ε.”),
  • Aρχαία Αγορά: 13.500 ευρώ (εταιρεία "QOS I.K.E.”),
  • Σούνιο: 13.000 ευρώ (εταιρεία "QOS I.K.E.”),
  • Ναός Διός και Στάδιο Νεμέας: 17.600 ευρώ (εταιρεία "QOS I.K.E.”).

Τα ποσά αυτά προσαυξάνονται με τον αναλογούντα Φ.Π.Α. (24%).

Το συνολικό ποσό για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση των λήψεων ανέρχεται στα 72.100,00 (+ 24% ΦΠΑ).

Επιπλέον, μιας και θα απαγορευτεί η επίσκεψη του κοινού τις ώρες που θα γίνονται οι φωτογραφήσεις, οι εταιρείες οφείλουν να καταβάλουν επιπλέον ποσό, ανάλογο του αντιτίμου του συνόλου των εισιτηρίων που είχαν εκδοθεί για τις αντίστοιχες ημέρες του έτους 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΔΑΠ.

Για τη χρήση των απεικονίσεων, να καταβληθεί το αναλογούν υπέρ του ΟΔΑΠ τέλος, το οποίο για τις έντυπες εκδόσεις προσδιορίζεται στα 195.000,00 ευρώ, (προσαυξημένο με τον αναλογούντα Φ.Π.Α.), το οποίο επιμερίζεται σε: 150.000 ευρώ για τη χρήση 100 φωτογραφιών από την εταιρεία "EIGHT Ε.Ε.” και 45.000 ευρώ για τη χρήση 30 φωτογραφιών από την εταιρεία "QOS I.K.E.”

Το ποσό για τη διαδικτυακή χρήση των απεικονίσεων ανέρχεται στα 4.120,00 ευρώ (προσαυξημένο τον αναλογούντα Φ.Π.Α.), το οποίο επιμερίζεται ως εξής: 400 ευρώ για τη δημοσίευση στο διαδίκτυο 100 φωτογραφιών για έξι μήνες από την εταιρεία "EIGHT Ε.Ε.”, 320 ευρώ για τη δημοσίευση στο διαδίκτυο 80 φωτογραφιών για έξι μήνες από την εταιρεία "QOS I.K.E.” και 3.400 ευρώ για 11 βίντεο συνολικής διάρκειας 170 δευτερολέπτων από την εταιρεία"QOS I.K.E.”.

Στο ανωτέρω ποσό να προστεθεί το ποσό που θα οριστεί για τα βίντεο της εταιρείας παραγωγής "EIGHT Ε.Ε.”, σε συνεννόηση με τον ΟΔΑΠ όταν καταμετρηθεί η τελική διάρκεια του οπτικοακουστικού υλικού παραγωγής της.

Σε περίπτωση που το συνολικό κόστος παραγωγής υπερβεί τις 200.000 €, τα τέλη χρήσης του οπτικοακουστικού υλικού να αναπροσαρμοστούν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 6 της Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 3046/Β/30-12-2011).

 21.100 ευρώ θα νοικιαστεί η Ακρόπολη από την κυβέρνηση στον Dior

Τι επιτρέπεται

Στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης των Αθηνών επιτρέπονται α) η φωτογράφιση με και χωρίς παρεμβολή προσώπων, β) η αεροφωτογράφιση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση χωρίς την παρεμβολή προσώπων, γ) η κινηματογράφηση της προετοιμασίας (backstage reporting) εντός του παλαιού μουσείου και δ) η κινηματογράφηση της διαδικασίας με παρεμβολή προσώπων (backstage reporting) μόνο για το τμήμα από την πύλη Βeule έως την περίφραξη άνωθεν του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Η προετοιμασία να πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 18 ή εναλλακτικά, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, στις 19 Ιουνίου.

Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Οι λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς επιτρέπεται η φωτογράφηση και αεροκινηματογράφηση, με και χωρίς την παρεμβολή προσώπων. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί το διάστημα 18-19 Ιουνίου, οι δε λήψεις να πραγματοποιηθούν στις 20 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Νεμέας (ναός Διός και στάδιο) επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση στον περιβάλλοντα χώρο του ναού και στο στάδιο. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 21 Ιουνίου.

Στον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου επιτρέπεται η φωτογράφηση, αεροφωτογράφηση, κινηματογράφηση και αεροκινηματογράφηση. Η προετοιμασία των λήψεων να πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου, οι δε λήψεις να γίνουν στις 22 Ιουνίου.

Τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες δεν θα είναι δυνατή για το κοινό η επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους (Ακρόπολη: 18 Ιουνίου (εναλλακτικά 19 Ιουνίου) από 17:00 έως 22:00, Αρχαία Αγορά: 20 Ιουνίου από 6:00 έως 10:00 και από 17:00 έως 22:00, Αρχαιολογικός χώρος Νεμέας: 21 Ιουνίου από 6:00 έως 10:00 και από 17:00 έως 22.00, Αρχαιολογικός χώρος Σουνίου: 22 Ιουνίου από 16:00 έως 21:00).

Οι περιορισμοί

Σύμφωνα πάντα με την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου, . δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση λήψεων στο εσωτερικό των ναών του Ηφαίστου και Αθηνάς Εργάνης στην αρχαία Αγορά, του Ποσειδώνα στο Σούνιο και του Διός στη Νεμέα.

Το παραγόμενο υλικό από την Ακρόπολη των Αθηνών μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά ως συνοδευτικό υλικό σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο για θέματα που αφορούν την παρουσίαση της συλλογής και την έμπνευση αυτής από την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση στη διαφημιστική καμπάνια της σειράς.

Επιπλέον, αναφέρεται ότι οι δράσεις οφείλουν να συνάδουν αισθητικά και καλλιτεχνικά με τον χαρακτήρα των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων και να χαρακτηρίζονται από τον δέοντα σεβασμό προς αυτούς.

Τέλος, προβλέπονται κάποιοι τεχνικοί περιορισμοί που αφορούν τη χρήση σκιάστρων, ηχητικών συστημάτων, γεννητριών, οχημάτων μεταφοράς του εξοπλισμού αλλά και την καθαριότητα των χώρων, την ασφάλεια των εργαζομένων, τη χρήση του υλικού κ.λπ.

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share