Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φόρα το όπως η Kim Kardasian: Δες εδώ πως θα φτιάξεις το δικό σου σκισμένο τζιν!

24 Φεβρουαρίου 2018 17:38
Φόρα το όπως η Kim Kardasian: Δες εδώ πως θα φτιάξεις το δικό σου σκισμένο τζιν!

Τα σκισμένα τζιν ήταν, είναι και θα είναι το απόλυτο denim trend! Το πιο ανθεκτικό και αρρενωπό ύφασμα εκεί έξω, ανακαλύφθηκε και χρησιμοποιήθηκε αρχικά για στολές εργασίας σε εργοστάσια. Δεκαετίες μετά, ο ρόλος του δεν έχει αλλάξει τόσο, όσο διευρυνθεί, αφού αποτελεί το go-to ύφασμα για κάθε καθημερινή «στολή» στην πόλη!

Τα σκισίματα και οι επιμελώς τοποθετημένες φθορές στα τζιν προσδίδουν πάντα ανεμελιά, νεανικότητα αλλά και μια νότα… επανάστασης! Ανακάλυψε παρακάτω τα βήματα για να σκίσεις μόνη σου τα τζιν σου.

Η προετοιμασία:

Δοκίμασε να σκίσεις πρώτα ένα παλιό τζιν που δεν θες πια, για εξάσκηση! Ένα απλό σκίσιμο στο γόνατο ή ένα απλό ξεφτισμένο ρέλι είναι καλή αρχή.

Φρόντισε να είσαι σωστά εξοπλισμένη. Θα χρειαστείς ένα κοφτερό ψαλίδι ή μαχαίρι για κατασκευές, τσιμπιδάκι φρυδιών και λίγο γυαλόχαρτο για το φινίρισμα. Έχε πάντα και κομμάτια από χοντρό χαρτόνι για να τοποθετείς μέσα στο μπατζάκι και να διαχωρίζεις την πλευρά που θες να σκίσεις.

Επίλεξε σωστά το παντελόνι που θες να σκίσεις. Προτίμησε εκείνα που δεν είναι πολύ ελαστικά γιατί εκεί η κάθε τρύπα θα μεγαλώσει αναξέλεγκτα από μόνη της μόλις τεντωθεί.

Η διαδικασία:

Για σκισίματα στα γόνατα, φόρεσε το τζιν και σημάδεψε πρώτα με ένα μολύβι το ακριβές σημείο που διπλώνει το γόνατό σου. Ύστερα βγάλτο και τοποθέτησε το σε μία οριζόντια επιφάνεια.

Κόψε οριζόντια μία γραμμή πάνω στη μολυβιά που έβαλες (μην ξεχνάς το χαρτόνι! Δεν θες να κόψεις και την πίσω πλευρά!) Αν επιθυμείς ένα πιο κατεστραμμένο look, κάνε μία ακόμα σκισιματιά περίπου 2 εκ. μακριά από την πρώτη.

Χρησιμοποιώντας το τσιμπιδάκι, τράβηξε προσεκτικά τα οριζόντια νήματα πάνω και κάτω από την σκισιματιά. Τέλος πολύ προσεκτικά τράβηξε ελάχιστα και τις ενδιάμεσες κάθετες ίνες.

Με το γυαλόχαρτο πέρασε ελαφρά τις εκτεθειμμένες πλέον ίνες για ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα. Τέλος, πλύνε το τζιν σου για ακόμα πιο ομοιόμορφο και ρεαλιστικό αποτέλεσμα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φρίκη: Ο ΕΦΕΤ αποσύρει γνωστό τρόφιμο που μάλλον μολύνθηκε από ποντίκια! Μεγάλη πιθανότητα να το τρώνε τα παιδιά σας...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Baby boom στην ελληνική showbiz! Ποια γνωστή τραγουδίστρια αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της μέσω Instagram;

 

Ροή ειδήσεων

Share