Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

H&M: Η μπλούζα που αποσύρει άρον άρον! - Την κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά! (Photo)

9 Ιανουαρίου 2018 12:25
H&M: Η μπλούζα που αποσύρει άρον άρον! - Την κατηγορούν για ρατσιστική συμπεριφορά! (Photo)

Φωτογραφίζοντας ένα μικρό μαύρο αγοράκι με μια μπλούζα που έγραφε «Ο πιο cool πίθηκος της ζούγκλας», η Η&Μ δέχθηκε πυρά για τη ρατσιστική της στάση.

Όπως έγραψε ο Charles M. Blow, συντάκτης των New York Times που εντόπισε το ατόπημα της εταιρείας, «Η&Μ έχετε τρελαθεί εντελώς!?!?!?».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Οι σπαρακτικές στιγμές όταν αναγνώρισε την γυναίκα του στην εντατική!

Ωστόσο, δεν σταματούν εκεί τα προβλήματα. Ο πετυχημένος ράπερ The Weeknd διέκοψε τη συνεργασία του με την Η&Μ μετά από την κυκλοφορία της φωτογραφίας. Ο 27χρονος έκανε την ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας, γράφοντας ότι είναι «σοκαρισμένος και ντροπιασμένος από τη φωτογραφία».

Εκπρόσωπος της φίρμας Η&Μ Καναδά, μίλησε στην HuffPost Καναδά λέγοντας «Καταλαβαίνουμε πλήρως και συμφωνούμε με την αντίδρασή του [The Weeknd] στην εικόνα. Λυπούμαστε πραγματικά που τραβήχτηκε αυτή η φωτογραφία και πραγματικά μετανιώνουμε για τη στάμπα. Έχουμε αποσύρει την εικόνα από τα κανάλια μας και η μπλούζα δεν πωλείται στα καταστήματά μας. Επίσης εξετάζουμε τις εσωτερικές μας εργασίες για να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παρελθόν από το "ΕΔΩ" η Ντορέττα Παπαδημητρίου! Ποια θέλει ο ΣΚΑΙ να αναλάβει την θέση της;

Ο ράπερ ξεκίνησε πέρυσι τη συνεργασία του με την Η&Μ και έχουν ήδη λανσάρει δύο πετυχημένες συλλογές. Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε επίσης ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διάλογο με τον The Weeknd και την ομάδα του ξεχωριστά».

Ο όρος «πίθηκος» εκφράζει μια πολύ παλιά έκφραση ρατσισμού και γ′ αυτό δεν άργησαν οι αντιδράσεις online.

Πηγή: e-radio.gr

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share