Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021

Tί November, τί Movember;;; Γιατί αυτόν το μήνα οι άνδρες αφήνουν μουστάκι;

5 Νοεμβρίου 2014
Tί November, τί Movember;;; Γιατί αυτόν το μήνα οι άνδρες αφήνουν μουστάκι;

Τον Νοέμβριο πολλοί άνδρες πρέπει να αφήνουν μουστάκι. Ο λόγος; Προφανώς θα συμμετέχουν στο κίνημα Movember, που παροτρύνει τους άνδρες κάθε Νοέμβριο να αφήσουν μουστάκι προκειμένου να κινητοποιηθούν στον αγώνα κατά ανδρικών ασθενειών, όπως ο καρκίνος του προστάτη.


Η λέξη προέρχεται από τον συνδυασμό του « Mo », σύντμηση από το «μουστάκι» / moustache, και Νοεμβρίου/ November.
Το κίνημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου. Ομως, εκτός από ένα ετήσιο check -up, το Movember Foundation ενθαρρύνει τους άνδρες να ψάξουν να μάθουν το οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Το 2012, η Global Journal αναφέρθηκε στο Movember ως μία από τις κορυφαίες 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) στον κόσμο.


Μουστάκι για χαρλεάδες
Βαρύ και σοβαρό. Καλό να συνοδεύεται από μια 30χρονη ιστορία στην μουσική ή μια Harley Davidson

Το μουστάκι ενός μαφιόζου

Ο Marlon Brando είχε το σωστό μουστάκι για να υποδυθεί τον νονό. Όχι παχύ (για να ξεχωρίζει από τη μάζα του υποκόσμου), πάντα προσεγμένο , σχετικά αραιό να δίνει κύρος.


Το μουστάκι του αριστοκράτη Νταλί
Ο πιο απίθανος και ταλαντούχος ζωγράφος με το ιδιότυπο και τρελό μουστάκι, Σλαβατόρε Dali.

Το μουστάκι του ΓΑΠ

Ενα κλασικό ελληνικό μουστάκι που δικαιολογεί την ύπαρξή του όσο τα μαλλιά λιγοστεύουν.

Το μουστάκι του χίπστερ

Οι τάσεις της μόδας το ευνοούν, “μουστάκι και μούσι μαζί”. Ομως τα γένια πρέπει να είναι σχετικά κοντά ώστε να ξεχωρίσει το μουστάκι του μοντέρνου άντρα που υποστηρίζει έναν ανώτερο σκοπό και την σύγχρονη αισθητική, ταυτόχρονα!Πηγή: iefimerida.gr

 

Μόδα

Ροή ειδήσεων

Share