Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Αχιλλέας Μογανταμ ο ειδικός των χειροποίητων... χαλιών στην Κηφισιά!

23 Ιανουαρίου 2018 10:12
Αχιλλέας Μογανταμ ο ειδικός των χειροποίητων... χαλιών στην Κηφισιά!

Σε έναν υπέροχο και φιλόξενο χώρο στην Κηφισιά έχει έδρα η επιχείρηση της οικογένειας Μογαντάµ, που είναι η πλέον ειδική στην εισαγωγή αυθεντικών χειροποίητων χαλιών από το εξωτερικό (Περσία, Πακιστάν, Αφγανιστάν, Ινδία, Τουρκία).

Η περσική καταγωγή του ιδιοκτήτη Αχιλλέα Μογαντάµ και η γνώση του σχετικά µε τα χειροποίητα χαλιά είναι βοηθητικός παράγοντας για τους επισκέπτες να επιλέξουν, µέσα από τη µεγάλη ποικιλία του, ποιοτικά χαλιά σε πολλά χρώµατα και µεγέθη, ολόµαλλα, ολοµέταξα, και άλλα που συνδυάζουν µαλλί και µετάξι, που ο ίδιος έχει επιλέξει για τη συλλογή του από τα ταξίδια που κάνει κάθε χρόνο στο εξωτερικό. Τα χειροποίητα χαλιά του είναι... έργα τέχνης που όσο πατιούνται τόσο γίνονται καλύτερα, αποτελώντας έτσι µία εξαιρετική επένδυση!

Πόσα χρόνια ασχολείστε µε τον κλάδο των χαλιών;

Με τον κλάδο των χαλιών, εγώ προσωπικά ως έµπορος και επιχειρηµατίας ασχολούµαι από το 2000, δεδοµένης της εµπειρίας του παρελθόντος, καθώς κατάγοµαι από µια οικογένεια της Περσίας µε µακράν παράδοση στην τέχνη του χειροποίητου χαλιού. Η επιχείρησή µας στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1999, ενώ από το 2004 ανέλαβα εγώ ο ίδιος τα ηνία της επιχείρησης.

Σε τι διαφέρουν τα χειροποίητα χαλιά που έχετε σε σχέση µε αυτά που κυκλοφορούν στο εµπόριο;

Τα δικά µας χαλιά, σε σχέση µε αυτά του εµπορίου, είναι αυθεντικά χειροποίητα, όλα συνοδευόµενα από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας. Όσον αφορά τα χειροποίητα περσικά µας χαλιά, είναι αυθεντικά περσικά και όχι τύπου Περσίας! Κατασκευάζονται από εξειδικευµένους Πέρσες τεχνίτες, ενώ ο χρόνος δηµιουργίας τους µπορεί να φθάσει έως και τα δύο χρόνια! Το κάθε κοµµάτι της συλλογής µας είναι µοναδικό και πρωτότυπο, χρωµατικά και σχεδιαστικά, ενώ τα χρώµατα που χρησιµοποιούνται κατα τη διαδικασία παρασκευής τους είναι φυτικά, χωρίς επιβλαβείς χηµικές ουσίες. Αναµφισβήτητα το χειροποίητο χαλί είναι ένα έργο τέχνης και µε κάθε χρόνο που περνά, αποκτάει µεγαλύτερη αξία, αποτελώντας έτσι µοναδική επένδυση για το µέλλον.

Τα χαλιά σας «ταξιδεύουν» και στο εξωτερικό;

Έχουµε ήδη αντιπροσωπεία µας στην Αµερική, η οποία προωθεί τα εµπορεύµατά µας στη µεγάλη αγορά αυτής της χώρας, ενώ συγχρόνως συνεργαζόµαστε µε επιχειρήσεις, αλλά και ιδιώτες στον ευρωπαϊκό χώρο.
Εκτός από το κατάστηµά σας στην Κηφισιά, τι άλλο να περιµένουµε από εσάς;

Το ηλεκτρονικό µας κατάστηµα είναι το νέο µας «στοίχηµα», αφού πλέον τα χειροποίητα χαλιά µας απευθύνονται σε ένα ευρύτερο κοινό µε στόχευση στην ευρωπαϊκή αγορά και τις αγορές της Ρωσίας και της Κίνας. Στο site µας µπορείτε να βρείτε µια µεγάλη ποικιλία χαλιών, µε αναγραφόµενες όλες τις λεπτοµέρειες που χρειάζεται να ξέρετε, µέχρι και βίντεο για κάθε κατηγορία χειροποίητου χαλιού ξεχωριστά, το οποίο σας ξεναγεί στην κουλτούρα των πόλεων όπου παρασκευάζονται, αλλά και στη νοοτροπία και τα γούστα των ανθρώπων που ζουν και εργάζονται στα µέρη αυτά, παίρνοντας γεύση, συν τοις άλλοις και από τη διαδικασία παραγωγής τους.

Δευτ., Τετ., Σάβ. 09:30-15:00, Τρ., Πέµ., Παρ. 09:30-14:00 & 17:00-21:00, Κυρ. κλειστά (είµαστε στη διάθεσή σας όλες τις ώρες κατόπιν ραντεβού).

Highlight
Όλα τα χαλιά συνοδεύονται από πιστοποιητικό εγγύησης και γνησιότητας µε την υπογραφή του κυρίου Mogadam.

Tips
• Επισκεφθείτε το ενηµερωµένο διαδικτυακό του κατάστηµα και ενηµερωθείτε πλήρως για τη µεγάλη συλλογή από δεκάδες χιλιάδες χειροποίητα χαλιά.
• Αναλαµβάνει την επισκευή χειροποίητων χαλιών, τον καθαρισµό και τη φύλαξή τους.

Τα χαλιά mogadam είναι μια επένδυση!

Για άµεσες αγορές επισκεφθείτε το www.mogadamcarpets.com
Αχαρνών 25, Κηφισιά, T. 210 28.34.780

 

Ροή ειδήσεων

Share