Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023

Επίσκεψη στο Νυμφαίο και παραδοσιακή φιλοξενία στης Αργυρώς

Μια μοναδική εμπειρία!

20 Ιανουαρίου 2023 16:05
Επίσκεψη στο Νυμφαίο και παραδοσιακή φιλοξενία στης Αργυρώς
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σύμφωνα με την UNESCO, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ομορφότερα χωριά της Ευρώπης και αρκεί μόνο μία επίσκεψη για να το συνειδητοποιήσετε και μόνοι σας.

Ο λόγος για το Νυμφαίο, ένα χωριό της Φλώρινας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.350 μέτρων στο Βίτσι. Ξεχωρίζει για τα αρχοντόσπιτά του, ενώ πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα, παραδοσιακά, πέτρινα χωριά της Ελλάδας.

Η επίσκεψη στο Νυμφαίο θα σας μείνει αξέχαστη, αλλά για να βιώσετε ολοκληρωτικά την εμπειρία του παραδοσιακού χωριού, θα πρέπει να μείνετε σε έναν παραδοσιακό ξενώνα.

Ο ξενώνας της Αργυρώς, είναι το κατάλληλο μέρος για να μείνετε. Η Αργυρώ με τον Γιάννη, οι ιδιοκτήτες του ξενώνα, που πάντοτε ήθελαν να εγκατασταθούν μόνιμα στο αγαπημένο τους χωριό και να κάνουν αυτό που τους ευχαριστούσε και τους γέμιζε, ξέρουν να προσφέρουν σπιτική φιλοξενία, με τον καλύτερο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η Αργυρώ και ο Γιάννης μετέτρεψαν το εξοχικό τους σπίτι σε ξενώνα, επειδή τους άρεσε να φιλοξενούν κόσμο και έτσι έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα.

Τα δωμάτια στον ξενώνα

Τα δωμάτια είναι εσωτερικά διακοσμημένα σε ένα πολυτελές νεοκλασικό-αστικό στυλ που χαρακτηρίζει τα αρχοντικά του Νυμφαίου. Έτσι, θα νιώσετε σα να μένετε σε ένα από τα αρχοντικά σπίτια του χωριού

Φιλόξενα και «ζεστά», τα δωμάτια σας παρέχουν όλες τις ανέσεις, ενώ σε κάποια εξ' αυτών έχει και τζάκι, για cozy σκηνικό.

δωμάτιο στον ξενώνα Αργυρώ

Το φημισμένο πρωϊνό

Παράλληλα, ο ξενώνας φημίζεται για το πρωϊνό του, το οποίο φτιάχνει η ίδια η Αργυρώ χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα, μαγειρεμένα και μεταποιημένα από την ίδια, ενώ φροντίζει παράλληλα, κάθε μέρα να υπάρχει κάτι διαφορετικό στο τραπέζι σας.

Το πλούσιο και παραδοσιακό πρωϊνό της Αργυρώς, είναι χωρίς αμφιβολία ένα κομμάτι της διαμονής σας, που θα σας μείνει αξέχαστο.

πρωϊνό στον ξενώνα Αργυρώ

Καταφύγιο Αρκούδας στο Νυμφαίο

Στην περιοχή δραστηριοποιείται η οργάνωση του Αρκτούρου με ένα περιβαλλοντικό κέντρο ενημέρωσης για την καφέ αρκούδα ενάμισι χιλιόμετρο έξω από το χωρίο. Στις εγκαταστάσεις αυτές φιλοξενούνται αρκούδες ορφανές, ή και κάποιες οι οποίες έχουν κατασχεθεί από αρκουδιάρηδες και ζωολογικούς κήπους, και θεωρείται αδύνατη η επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον.

Επομένως, αν επισκεφτείτε το Νυμφαίο, μην παραλείψετε να πάτε και στο καταφύγιο της Αρκούδας.

Ξενώνας Αργυρώ

Νυμφαίο

Τηλέφωνο: 2386 031331

Site: www.argyro.gr

 

Hotels

Ροή ειδήσεων

Share