Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Σάλος με την κίνηση της AirBnb: Αγνοεί τον κορωνοϊό και…

Σοκ με την εταιρεία

6 Νοεμβρίου 2020 15:00
Σάλος με την κίνηση της AirBnb: Αγνοεί τον κορωνοϊό και…
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια κίνηση-σοκ προχωρά η AirBnb, η οποία παρά τα δεδομένα που υπάρχουν σχετικά με τον κορωνοϊό, με την πανδημία να επελαύνει, καθώς σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προετοιμάζοντας τον ντεμπούτο της στο ταμπλό τον επόμενο μήνα.

Η IPO, σύμφωνα με το CNBC, αναμένεται να δώσει στους επενδυτές μια πρώτη λεπτομερή εικόνα για την δραστηριότητα της Airbnb. Ειδικότερα, θα ρίξει φως στη νέα στρατηγική της Airbnb αφού ο κορωνοϊός ανάγκασε την εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων να αλλάξει την εστίασή της και να στραφεί από τις μισθώσεις αστικών διαμερισμάτων στις μισθώσεις εξοχικών κατοικιών, όπου η ζήτηση έχει αυξηθεί καθώς οι τουρίστες αποφεύγουν τα ξενοδοχεία στο πλαίσιο των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης που επιβάλλει η πανδημία, ενώ πρόσφατα η ίδια εταιρεία μπήκε σε άσχημους μπελάδες.

Ειδικότερα, η Airbnb σκοπεύει να ορίσει το εύρος τιμών που θα πραγματοποιηθεί η αρχική δημόσια προσφορά, ενώ σχεδιάζει και ένα roadshow με επενδυτές τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που επισημαίνουν ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες που θα επικρατούν στην αγορά.

Η IPO της Airbnb αναμένεται ότι θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει φέτος, καθώς ήδη έχει ολοκληρωθεί μια σειρά σημαντικών IPO όπως αυτές της Warner Music, της εταιρείας ανάλυσης δεδομένων Palantir Technologies και της εταιρείας δεδομένων αποθηκών Snowflake.

Το πρακτορείο Reuters ανέφερε τον προηγούμενο μήνα ότι η Airbnb είχε θέσει στόχο την άντληση κεφαλαίων ύψους περίπου 3 δισ. δολαρίων, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα μπορούσε να επιτύχει αποτίμηση άνω των 30 δισ. δολαρίων.

 

Hotels

Ροή ειδήσεων

Share