Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ποιες είναι οι κρυφές χρεώσεις των ξενοδοχείων πρέπει να προσέχετε;

2 Οκτωβρίου 2017 17:33
Ποιες είναι οι κρυφές χρεώσεις των ξενοδοχείων πρέπει να προσέχετε;

Αν ταξιδεύετε συχνά στο εξωτερικό και στην Ελλάδα, ίσως είστε πιο εξοικειωμένοι με τις έξτρα χρεώσεις στα ξενοδοχεία που μπορεί να προκύψουν και να μην τις υπολογίζατε, γνωρίζοντας πλέον τι να αποφεύγετε και τι να προσέχετε.

Έξοδα «πολυτελείας» Αυτά τα έξοδα αφορούν παροχές σε θέρετρα που κάποιοι ταξιδιώτες θεωρούν στάνταρ, όπως γρήγορο ίντερνετ, χρήση εκτυπωτών κ.ο.κ. Πέραν των βασικών, τα έξοδα μπορεί να αφορούν υπηρεσίες πρόσβασης στα πάντα, από mountain bike μέχρι μαθήματα mixology, γι’ αυτό αν δεν έχετε σκοπό να μπείτε κάνετε fitness μαθήματα ή να συμμετάσχετε σε πεζοπορίες, μιλήστε με τους υπεύθυνους του ξενοδοχείου, για να εξασφαλίσετε ότι δεν θα τα χρεωθείτε, αν δεν συμμετάσχετε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εικόνα που τρομάζει: Δείτε πως ήταν o Μιχάλης Λεμπιδάκης μόλις τον βρήκαν οι Αστυνομικοί! Ζύγιζε μόλις...

Φιλοδωρήματα Κάποια ξενοδοχεία και θέρετρα προσθέτουν αυτόματα κάποιες χρεώσεις στο λογαριασμό των επισκεπτών, που αφορούν φιλοδωρήματα προς το προσωπικό του ξενοδοχείου κι αν κάποιος δεν κοιτάξει διεξοδικά τον λογαριασμό του, μπορεί να μην το διαπιστώσει ποτέ. Αν, λοιπόν, πρόκειται να υπάρξει τέτοια χρέωση της τάξης του 5-10% στο λογαριασμό σας, καλό είναι να το ξέρετε εκ των προτέρων, ώστε να μην αφήνετε έξτρα tips, αφού θα δοθούν από εκεί.

Wi-Fi Αν και πολλά, ίσως τα περισσότερα, ξενοδοχεία προσφέρουν δωρεάν Wi-Fi, δεν πρέπει να το θεωρείτε παντού δεδομένο. Υπάρχουν ξενοδοχεία που χρεώνουν κάποιο ημερήσιο ποσό για πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο, γι’ αυτό εξασφαλίστε από πριν αν η πρόσβαση στο δίκτυο είναι δωρεάν. Πολλά ξενοδοχεία που χρεώνουν το Wi-Fi ενδέχεται να βγάζουν προσφορές για δωρεάν πρόσβαση ή να την παράσχουν σε όσους π.χ. κλείνουν δωμάτιο απευθείας από το site τους, είναι μέλη σε προγράμματα επιβράβευσης κ.ο.κ.

Κόστος αναβάθμισης Τα αναβαθμισμένα δωμάτια ή η πρόσβαση στη λέσχη του ξενοδοχείου σίγουρα δελεάζουν τους ταξιδιώτες που θέλουν να… κακομάθουν τους εαυτούς τους, με καλύτερο πρωινό, δωρεάν σνακ κ.ο.κ. Όλα αυτά, φυσικά, έχουν ένα κόστος που πρέπει να είστε σίγουροι ότι θέλετε να το διαθέσετε και να μην παρασυρθείτε στη βιασύνη της στιγμής, όταν σας γίνει κάποιου τέτοιου είδους προσφορά στο check in.

Κόστος χρηματοκιβωτίου και χρεώσεις minibar Κάποια ξενοδοχεία επιβάλλουν έξτρα χρέωση στους επισκέπτες που θέλουν να αφήσουν χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα στο χρηματοκιβώτιο κι αυτό πολλές φορές αποκαλύπτεται στον τελικό λογαριασμό και συχνά εντάσσεται στα έξοδα «πολυτελείας». Αν φαίνεται στον λογαριασμό ξεχωριστά, τότε συνήθως πρόκειται για 1-2 ευρώ την ημέρα και αν δεν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε, ζητήστε τους να το κλειδώσουν για να αποφύγετε το έξοδο. Επίσης, ό,τι καταναλώσετε από το minibar συνήθως χρεώνεται έξτρα, γι’ αυτό κάντε κράτει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανέμορφη: Δείτε την εντυπωσιακή κόρη του αδικοχαμένου Paul Walker που έκλεισε τα 18 της χρόνια! (Photo)

Πάρκινγκ ξενοδοχείου Το κόστος πάρκινγκ εντός του ξενοδοχείου συνηθίζεται σε πολλά ξενοδοχεία, ειδικά σε αυτά που βρίσκονται σε αναβαθμισμένες, αστικές περιοχές. Σε κάποια, όμως, οι χρεώσεις δεν είναι αμελητέες, και μπορεί να φτάνουν τα 30 ευρώ την ημέρα. Προτιμήστε, λοιπόν, να μην έχετε αυτοκίνητο στο ταξίδι σας και χρησιμοποιήστε ταξί, συγκοινωνίες και τα… πόδια σας!

 

Hotels

Ροή ειδήσεων

Share