Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

«Τhe Future of Medicine»: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Harvard

Δρ. Βασίλειος Σιούλας: "Οι ασθενείς στη χώρα μας πρέπει να έχουν τη σύγχρονη φροντίδα που τους αξίζει"

5 Απριλίου 2024 16:21
«Τhe Future of Medicine»: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση με εκπροσώπους του Πανεπιστημίου Harvard
Από Δήμητρα Μπιλάλη

Με τη συμμετοχή σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου της υγείας και της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, η επιστημονική εκδήλωση για το μέλλον της Ιατρικής, η οποία διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου και Διευθυντή της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ κ. Βασίλειο Σιούλα.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Τhe Future of Medicine»

Η εκδήλωση, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», με την τιμητική παρουσία του Dr. Αjay K. Singh, Αντιπρύτανη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Harvard για τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Κατά την ομιλία του με τίτλο «Τhe Future of Medicine», ο Dr. Singh επικεντρώθηκε στο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στα συστήματα υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως στα νοσοκομεία του Harvard ήδη χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στη διάγνωση απεικονιστικών εξετάσεων και βιοψιών. Παράλληλα, εξήρε τον ρόλο των Ελλήνων επιστημόνων στην εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, τονίζοντας, παράλληλα, την ανάγκη μεγαλύτερων επενδύσεων στη χώρα μας για την ανάπτυξή της. Τέλος, αναφέρθηκε στην ιατρική ακριβείας και τις εξατομικευμένες, θεραπευτικές διεξόδους που δημιουργεί, ενώ επεσήμανε την ανάγκη ισότιμης πρόσβασης όλων των ασθενών σε αυτές παρά το υψηλό τους κόστος.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Τhe Future of Medicine»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής κ. Γεράσιμος Σιάσος, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Καθηγητής κ. Νικόλαος Αρκαδόπουλος, βουλευτές με εμπειρία σε θέματα υγείας όπως η κα Ζωή Ράπτη και ο κ. Μιχάλης Λιβανός, οι διοικήσεις των Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και εκπαιδευτικού κόσμου, επιφανή μέλη της ιατρικής ακαδημαϊκής κοινότητας και καταξιωμένοι ιατροί του ιδιωτικού, κυρίως, τομέα.

Ο κ. Σιούλας κάνοντας μια αποτίμηση της ξεχωριστής εκδήλωσης δήλωσε: «Οι εξελίξεις στην ιατρική τρέχουν ταχύτατα και υπόσχονται ένα συναρπαστικό μέλλον. Η εξωστρέφεια, η στενή επικοινωνία με τους πυρήνες της νέας γνώσης στο εξωτερικό και η ποιοτική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων στην παροχή υπηρεσιών υγείας είναι απαραίτητα βήματα για να έχουν οι ασθενείς στη χώρα μας τη σύγχρονη φροντίδα που τους αξίζει».

H εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κλειστό δείπνο που παρέθεσε ο κ. Σιούλας στους καλεσμένους του προς τιμήν του Dr. Ajay K. Singh.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Τhe Future of Medicine»

Περισσότερα για τον Δρ. Βασίλειο Σιούλα

Είναι πιστοποιημένος Γυναικολόγος Ογκολόγος, απόφοιτος του αντίστοιχου προγράμματος εξειδίκευσης του διεθνούς φήμης Memorial Sloan Kettering Cancer Center της Νέας Υόρκης και του προγράμματος Surgical Leadership της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard. Σε ακαδημαϊκό επίπεδο, είναι διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει συγγράψει περισσότερες από 25 επιστημονικές εργασίες για διεθνή περιοδικά και 3 κεφάλαια σε συγγράμματα. Είναι ενεργό μέλος των σημαντικών επιστημονικών εταιρειών που επικεντρώνονται σε θέματα Γυναικολογικής Ογκολογίας σε διεθνές επίπεδο, έχοντας συμμετάσχει με περισσότερες από 200 ομιλίες σε ιατρικές συνέδρια και επιστημονικές εκδηλώσεις.

Σήμερα, είναι Διευθυντής της Α΄ Κλινικής Γυναικολογικής Ογκολογίας και Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ. Παράλληλα, διατηρεί ιδιωτικό κέντρο Γυναικολογικής Χειρουργικής και Ογκολογίας στο κέντρο της Αθήνας. Τέλος, πρόσφατα ανακηρύχθηκε Clinical Associate Professor του University of Nicosia στην Κύπρο.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share