Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024

Ισχύουν όλοι 100%: 9 σοβαροί λόγοι για να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί & δεν είχαμε ιδέα

Θα σας αλλάξει την ζωή

29 Νοεμβρίου 2023 14:15
Ισχύουν όλοι 100%: 9 σοβαροί λόγοι για να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί & δεν είχαμε ιδέα
Από Παναγιώτης Παπανικολάου

Το ελαιόλαδο περιέχει πολλά μακροθρεπτικά συστατικά, λιπαρά οξέα και βιταμίνες, αποτελεί ένα πολύτιμο προϊόν για την ανθρώπινη υγεία και έχει καλύτερα οφέλη αν καταναλώνεται με άδειο στομάχι.

Εννέα λόγοι για να πιείτε το ελαιόλαδο

9. Για να θεραπεύσετε το παχύ έντερο

Το ελαιόλαδο προστατεύει τα κύτταρα από βλάβες που οδηγούν σε καρκίνο. Βελτιώνει επίσης τη βατότητα του παχέος εντέρου και παρέχει ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

8. Για να αποκτήσετε καλύτερο δέρμα, μαλλιά, νύχια και οστά

Το ελαιόλαδο είναι επίσης επωφελές για το δέρμα, τα νύχια και τα μαλλιά. Μαλακώνει, επισκευάζει, θρέφει, ενυδατώνει και προάγει την ανάπτυξη των νυχιών και των τριχών. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σαν μάσκα για τα μαλλιά ή το δέρμα, αλλά το ελαιόλαδο θα είναι πιο χρήσιμο εάν ληφθεί εσωτερικά.

Διαβάστε με την ευκαιρία: Τραγανές έξω, ζουμερές μέσα: Το κόλπο με το ελαιόλαδο για λαχταριστές τηγανητές πατάτες

Ισχύουν όλοι 100%: 9 σοβαροί λόγοι για να πίνετε ελαιόλαδο με άδειο στομάχι κάθε πρωί & δεν είχαμε ιδέα
Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

7.Για να καθαρίσετε το συκώτι

Το συκώτι εκτελεί μια πολύ σημαντική λειτουργία για το σώμα μας: καθαρίζει όλα τα εσωτερικά μας συστήματα. Αλλά μερικές φορές πρέπει να αποτοξινώνουμε το ίδιο το συκώτι, και μπορείτε να το κάνετε αυτό με το ελαιόλαδο!

Για καλύτερο αποτέλεσμα, αναμίξατε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το χυμό του 1/3 λεμονιού σε ένα ποτήρι και καταναλώστε το.

6. Να χάσετε βάρος

Το ελαιόλαδο περιέχει μια τεράστια ποσότητα λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ένα πιο υγιές είδος λίπους που μπορεί να σας δώσει μια αίσθηση πληρότητας. Είναι η καλύτερη αντικατάσταση του βουτύρου.

5. Για τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος

Τα λιπαρά οξέα στο ελαιόλαδο παίζουν σημαντικό ρόλο σε διάφορες λειτουργίες ανοσίας. Μεταξύ αυτών, η ρύθμιση και η υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος και ακόμη και η θεραπεία των αυτοάνοσων ασθενειών.

4. Να προστατέψετε την καρδιά

Υπάρχουν 2 τύποι χοληστερόλης: LDL (το κακό είδος) και HDL (το καλό είδος). Η HDL απομακρύνει την LDL. Πώς μπορούμε να αυξήσουμε το επίπεδο HDL στο σώμα μας; Ένας τρόπος είναι μια μεσογειακή διατροφή, η οποία περιλαμβάνει δημητριακά, λαχανικά, φρούτα και ελαιόλαδο.

3. Για να μειώσετε τη φλεγμονή

Λειτουργεί όπως το ιβουπροφαίνη για τη μείωση των φλεγμονών στο σώμα. Έρευνες έδειξαν ότι 3,4 κουταλιές ελαιόλαδου δρουν αποτελεσματικά όσο το 10% της δόσης ιβουπροφαίνης. Αλλά είναι μια πιο φυσική θεραπεία.

2. Για να ελέγχετε το επίπεδο σακχάρου στο αίμα

Το ελαιόλαδο μειώνει σημαντικά τη χοληστερόλη και το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Αυτό σημαίνει ότι το ελαιόλαδο είναι πολύ χρήσιμο για τους διαβητικούς και για το καρδιαγγειακό μας σύστημα.

1. Να προστατέψετε τον εγκέφαλο

Βοηθά τον εγκέφαλό μας, ο οποίος χρειάζεται πολύ οξυγόνο (σχεδόν το 20% της πρόσληψης) και πάσχει από ελεύθερες ρίζες. Αποτρέπει επίσης την εμφάνιση του Αλτσχάιμερ και τη διανοητική παρακμή , ενισχύει τη μνήμη και μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης.

Τα οφέλη του ελαιολάδου στο γυναικείο στήθος

Το ελαιόλαδο θα είναι χρήσιμο εάν θέλετε να μεγεθύνετε το μέγεθος του στήθους σας και να το κάνετε πιο σταθερό. Αλλά πρέπει να το κάνετε σωστά: μασάζ το στήθος σας με κυκλική κίνηση για 10-15 λεπτά, ξεκινώντας από το εξωτερικό του στήθους σας και μετακινώντας προς τα μέσα. Η ροή του αίματος θα επιταχυνθεί και τα στήθη σας θα αναπτυχθούν και θα αποκτήσουν ελαστικότητα σε μόλις 30 ημέρες.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share