Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Γυρισμένες τρίχες: Το κόλπο των ειδικών για να τις «εξαφανίσετε» και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους

Οι τρίχες μέσα στο δέρμα είναι ένας συχνός «εφιάλτης»

14 Οκτωβρίου 2023 12:18
Γυρισμένες τρίχες: Το κόλπο των ειδικών για να τις «εξαφανίσετε» και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ταλαιπωρηθεί έστω και μια φορά από γυρισμένες τρίχες μέσα στο δέρμα. Γι' αυτό το λόγο σας αποκαλύπτουμε το κόλπο των ειδικών για να τις «εξαφανίσετε» και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους.

Είναι πάντα μια δυσάρεστη και απροσδόκητη έκπληξη και τις περισσότερες φορές συμβαίνει στο πρόσωπο, τα πόδια, τη μασχάλη ή τη ζώνη του μπικίνι, αλλά μπορεί να εμφανιστεί παντού. Με την ευκαιρία, δείτε πώς θα εξολοθρεύσετε τις τρίχες από το πηγούνι.

Οι τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα δεν είναι σίγουρα απειλητικές για την υγεία, αλλά είναι τόσο ενοχλητικές και αντιαισθητικές. Υπάρχουν μερικοί εύκολοι τρόποι για να απαλλαγείτε από τις στριμμένες τρίχες και να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους.

Γυρισμένες τρίχες: Πώς μπορείτε να τις αποτρέψετε

Ο καλύτερος τρόπος για να αποτρέψετε το σχηματισμό τριχών που φυτρώνουν μέσα στο δέρμα είναι να αποφύγετε το ξύρισμα. Φυσικά, σε περίπτωση που δεν θέλετε να αποχωριστείτε το ξυραφάκι σας, υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να προσπαθήσετε να περιορίσετε την πιθανότητα σχηματισμού τριχοφυΐας προς τα μέσα.

1. Να ξυρίζετε πάντα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών, χρησιμοποιώντας ένα λιπαντικό προϊόν ξυρίσματος. Και πάντα να ξεπλένετε τη λεπίδα σας καθ'όλη τη διαδικασία του ξυρίσματος.

2. Να αλλάζετε τακτικά ξυραφάκι. Οι ειδικοί προτείνουν να το αλλάζετε μετά από 10 ξυρίσματα!

Γυρισμένες τρίχες

3. Δοκιμάστε μια ράβδο σαπουνιού ξυρίσματος. Οι αφροί ξυρίσματος περιέχουν διάφορους χημικούς αφριστικούς παράγοντες και αέρια για να ωθήσουν το προϊόν έξω από τη συσκευασία, το οποίο συχνά συμβάλει σε ερεθισμένο, ξηρό δέρμα μετά το ξύρισμα. Το σαπούνι ξυρίσματος έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα προστατευτικό φράγμα μεταξύ του δέρματος και της λεπίδας του ξυραφιού, δημιουργώντας λιγότερη τριβή, η οποία μπορεί να συμβάλει σε εγκαύματα ή εξογκώματα και τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα.

4. Κάντε απαλή απολέπιση ενδιάμεσα στην αποτρίχωση. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι το δέρμα είναι καθαρό και οι τρίχες μπορούν να αναπτυχθούν προς τη σωστή κατεύθυνση.

5. Αφού ολοκληρώσετε την αποτρίχωσή σας, εφαρμόστε μια καταπραϋντική ενυδατική κρέμα στα σημεία που έχετε ξυριστεί.

Πώς να αφαιρέσετε τις γυρισμένες τρίχες

Εκτός από την πρόληψη των τριχών που αναπτύσσονται με αυτόν τον κάθε τι παρά θετικό τρόπο, η απολέπιση μπορεί να βοηθήσει στο ξεμπλοκάρισμα των ωοθυλακίων, έτσι ώστε η τρίχα να απελευθερώνεται ελεύθερα. Μολαταύτα, εάν μετά από όλες τις προληπτικές μεθόδους σας, εξακολουθείτε εντοπίζετε γυρισμένες τρίχες, μην τις πειράζετε. Οι τρίχες πολύ κοντά στην επιφάνεια μπορούν να ξεδιπλωθούν με μια αποστειρωμένη βελόνα ή ένα τσιμπιδάκι, αλλά αν είναι βαθιά στο δέρμα, μην πάτε να «σκάψετε». Μπορεί να οδηγήσει σε θυλακίτιδα, όταν ο πόρος υποστεί φλεγμονή και μολυνθεί.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share