Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023

Σταματήστε άμεσα να αγοράζετε αυτά τα 4 κρέατα - Τα τρώμε καθημερινά και προκαλούν κάτι πολύ σοβαρό

Μεγάλη προσοχή!

25 Σεπτεμβρίου 2023 12:00
Σταματήστε άμεσα να αγοράζετε αυτά τα 4 κρέατα - Τα τρώμε καθημερινά και προκαλούν κάτι πολύ σοβαρό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κρέας είναι, σίγουρα, ένα αγαπημένο τρόφιμο στην καθημερινότητά μας, αλλά παράλληλα αποτελεί μια σημαντική πηγή κινδύνων για την υγεία μας, όντας δυνητικά υπεύθυνο για αρκετά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε.

Υπάρχουν, μάλιστα, τέσσερα είδη κρέατος, τα οποία καταναλώνουμε καθημερινά, είτε στο δείπνο μας είτε σε κάποιο ενδιάμεσο γεύμα, όπως το δεκατιανό ή το απογευματινό μας. Χρειάζεται, όμως, να κάνουμε μεγάλη προσοχή, για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με βλάβες στον οργανισμό μας, που αρχικά μπορεί καν να μην υποψιαζόμαστε, ενώ οφείλουμε να ξέρουμε και γιατί είναι απαγορευτικός ο συνδυασμός με το τυρί.

Βόειο κρέας

Το βόειο κρέας γενικά συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρκίνο και μάλιστα όταν είναι ψημένο στη σχάρα έχει συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου του προστάτη. Μια μελέτη του Johns Hopkins Kimmel Cancer Center διαπίστωσε ότι μια χημική ένωση που δημιουργήθηκε με το μαγείρεμα του κρέατος σε υψηλή θερμοκρασία προκαλεί καρκίνο του προστάτη σε αρουραίους.

Ψήσιμο κρεάτων
Ψήσιμο κρεάτων

Λουκάνικο

Το λουκάνικο και συγκεκριμένα το λουκάνικο από χοιρινό έχει άπειρο λίπος. Είναι επίσης επεξεργασμένο και καρυκεύεται μερικές φορές με ορισμένα «ύποπτα» μπαχαρικά και χημικά. Το λουκάνικο είναι ίσως το χειρότερο είδος κρέατος που μπορείς να φας! Αντέχεις κι άλλο; Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων διαπίστωσε πρόσφατα ότι ένας κόκκινος χρωματισμός τροφίμων σε φθηνά λουκάνικα, που ονομάζεται κόκκινο 2G, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο.

Μπέικον

Λίγοι άνθρωποι μπορούν ν’ αντισταθούν στη μυρωδιά του μπέικον. Το μπέικον είναι, ωστόσο, ένα από τα πιο λιπαρά κρέατα στον πλανήτη. Επιπλέον, έχει χημικές ουσίες που έχουν συνδεθεί με αυξημένα ποσοστά καρκίνου. Πιο συγκεκριμένα, οι νιτροζαμίνες είναι γνωστό ότι είναι καρκινογόνες σε μεγάλες ποσότητες. Δυστυχώς, όλα τα μπέικον περιέχουν μερικά απ’ αυτά τα συντηρητικά. Επίσης, το μπέικον συνήθως μαγειρεύεται σε υψηλές θερμοκρασίες, γεγονός που προκαλεί το σχηματισμό ακόμη περισσότερων ενώσεων.

Σαλάμι

Το σαλάμι είναι επίσης γεμάτο με λίπος και έχει τα ίδια χημικά που κάνουν καρκινογόνο το μπέικον. Στην πραγματικότητα, μπορεί να περιέχει ακόμα υψηλότερες δόσεις νιτροζαμινών από το μπέικον! Μήπως να το βγάλεις απ’ τη ζωή σου;

TAGS
 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share