Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023

Καμπανάκι από τον Dr. Scott Walter: Το σημείο στο ντους που δεν καθαρίζουμε και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα και στους πνεύμονες (Video)

Μεγάλη προσοχή! Τονίζει τη σημασία που έχει για την υγεία μας το να διατηρούμε ένα πεντακάθαρο μπάνιο

24 Σεπτεμβρίου 2023 08:06
Καμπανάκι από τον Dr. Scott Walter: Το σημείο στο ντους που δεν καθαρίζουμε και μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα και στους πνεύμονες (Video)

Ένας γιατρός τονίζει τη σημασία που έχει για την υγεία μας το να διατηρούμε ένα πεντακάθαρο μπάνιο. Ο Dr. Scott Walter αποκάλυψε ότι οι άνθρωποι πρέπει να καθαρίζουν τις κεφαλές του ντους στο μπάνιο τους για να αποφύγουν την πρόκληση βλάβης στο δέρμα και τους πνεύμονές τους. Παράλληλα, δείτε εδώ ένα καθαριστικό κόλπο με μαγειρική σόδα και 3 ακόμα υλικά για μπάνιο στην εντέλεια.

«Το έμαθα σε ένα συνέδριο δερματολογίας φέτος και να γιατί: το biofilm», μοιράστηκε ο δερματολόγος από το Ντένβερ στο viral βίντεο του TikTok με 5,5 εκατομμύρια προβολές.

Στο βίντεο των 45 δευτερολέπτων, ο Γουόλτερ περιέγραψε τα biofilms ως «βακτηριακές αποικίες, στην πραγματικότητα, μοιάζουν περισσότερο με φρούριο, επειδή είναι πολύ αδιαπέραστα, και ζουν μέσα στις κεφαλές των ντους μας, σύμφωνα με μελέτες».

Τα βιοϋμένια είναι μια συνάθροιση μικροβιακών κυττάρων που συνδέονται μη αναστρέψιμα με μια επιφάνεια και περικλείονται σε μια μήτρα από υλικό κυρίως πολυσακχαριτών, σύμφωνα με το περιοδικό Emerging Infectious Diseases. Δεν μπορεί να αφαιρεθεί «με απαλό ξέπλυμα», σύμφωνα με τη δημοσίευση.

Τα βακτηριακά βιοφίλμ μπορούν να προκαλέσουν δερματικές παθήσεις και αναπνευστικά προβλήματα που συχνά αναπτύσσονται σε παραμελημένες περιοχές κατά τη διαδικασία καθαρισμού.

Οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως οι καπνιστές ή όσοι πάσχουν από πνευμονικές παθήσεις, θα πρέπει να γνωρίζουν τα βακτήρια που παραμένουν στο ντους τους, προσθέτει ο Walter.

«Όταν κάνετε ντους, αυτά τα βακτήρια, οι ζυμομύκητες και οι μύκητες αερολύονται και μετατρέπονται σε ένα λεπτό σπρέι», συνεχίζει ο δερματολόγος. «Αυτά μπορούν να μπουν στους πνεύμονές σας, μπορούν να επηρεάσουν το δέρμα σας και άλλα σημεία του σώματός σας». Τα βακτήρια «μπορούν να συνδεθούν με δερματικές ασθένειες και άλλες παθήσεις», δήλωσε ο Walter.

Μια μελέτη από την Αμερικανική Εταιρεία Μικροβιολογίας βρήκε βακτήρια «στις κεφαλές των ντους και την εισπνοή μυκοβακτηριδίων κατά τη διάρκεια του ντους».

Αν και τα βακτήρια φαίνεται να είναι πιο συχνά στις μεταλλικές κεφαλές ντους σε σύγκριση με τις πλαστικές, ο Walter αποκάλυψε ένα διάλυμα καθαρισμού που μπορεί να εξαλείψει την παρουσία των βακτηρίων. Σε ένα επόμενο βίντεο, ο δερματολόγος δείχνει πώς να καθαρίζουμε τις κεφαλές ντους τους με λευκό ξύδι χρησιμοποιώντας δύο μεθόδους.

Πρώτον, βυθίζει την κεφαλή του ντους σε ένα μπολ με λευκό ξύδι και συμβουλεύει να την αφήσουμε να μουλιάσει για τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα. Στη δεύτερη προσέγγιση, τυλίγει την κεφαλή του ντους σε μια πλαστική σακούλα γεμάτη με λευκό ξύδι και δένει ένα λαστιχάκι γύρω από τον σωλήνα του ντους.

Σύμφωνα με το The Shower Head Store, μια κεφαλή ντους πρέπει να καθαρίζεται τουλάχιστον μία φορά το μήνα, κάτι που ο μέσος άνθρωπος δεν κάνει.

 

Ομορφιά & Υγεία

Ροή ειδήσεων

Share